Zafira A - Jakie głośniki? Gdzie? Montaż - demontaż
Moderator: Sebu$
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Osobiście sądze, że przyklejanie jakich kolwiek mat czy też pianki na tapicerke nic nie da - są firmy które wygłuszają drzwi oraz tapicerke, ale wg. wygłuszenie drzwi spokojnie wystarczydimsim pisze:a zamiast tej pianki to może po prostu przykleić tą co będę kupować?
albo inaczej, możesz podać jakiś link do takowej pianki?
Tutaj masz mały tutek jak u siebie wymieniałem głośniki: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=13128
- GOTI
- Zafiromaniak
Trudno powiedzieć, ponieważ ja używałem maty w rolce.dimsim pisze:a możecie podpowiedzieć mi ile tych kawałków maty wziąć?
liczmy 4 drzwi + klapa. po 5 na jedne drzwi styknie chyba prawda?
Napisz do sprzedawcy powinien Ci doradzić ile wziąć, ponieważ pewnie nie od dziś sie tym zajmuje. Jak ja szukałem wygłuszenia (w kawałkach) to też pytałem
No i pozostaje kwestia czy wygłuszasz drzwi tylko z zewnątrz czy też wewnątrz.
Chodziło mi bardziej o to że maty APP czy też Boll jako wytłumienie wnętrza poprzez naklejenie ich na części blaszane drzwi w celu zniwelowania rezonansó powstających na drzwiach. Przy okazji jest też sporo ciszej w środku samochodu.
Natomiast jeśli chodzi o wygłuszenie boczków np jakąś pianką to np tak jak tu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... %B3uszenie w celu wygłuszenia wnętrza dodatkowo przed "hałasami" zewnętrznymi, ja to tak rozumuję
Natomiast jeśli chodzi o wygłuszenie boczków np jakąś pianką to np tak jak tu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... %B3uszenie w celu wygłuszenia wnętrza dodatkowo przed "hałasami" zewnętrznymi, ja to tak rozumuję
Dodatkowo otwory techniczne mozna "zamknac" np. blacha aluminiowa rownierz oklejona taka folia. Wtedy tworzy sie piekne pudelko rezonansowe z drzwivide84 pisze:Chodziło mi bardziej o to że maty APP czy też Boll jako wytłumienie wnętrza poprzez naklejenie ich na części blaszane drzwi w celu zniwelowania rezonansó powstających na drzwiach. Przy okazji jest też sporo ciszej w środku samochodu.
Do tego dobra 16-tka pedzona dobrym wzmakiem i nie trzeba zadnej paczki do bagaznika
Te pianki czasem sa zdradliwe... Np. drzwi maja to do siebie ze po szybie splywa woda i niektore pianki ja chlona i zamiast nam umilic zycie tworze w drzwiach kilogramy wilgocivide84 pisze:atomiast jeśli chodzi o wygłuszenie boczków np jakąś pianką to np tak jak tu http://www.zafiraklub.pl/...t=wyg%B3uszenie w celu wygłuszenia wnętrza dodatkowo przed "hałasami" zewnętrznymi, ja to tak rozumuję
Sama tasma daje spokojnie rade.
panowie z tych aukcji, które podałem polecają mi matę wygłuszającą oraz piankę wygłuszającą.
ale po przeliczeniu wychodzi ~440zł do mojego auta
a tu jeszcze poczebne głośniki i dystanse. masakra
ale po przeliczeniu wychodzi ~440zł do mojego auta
a tu jeszcze poczebne głośniki i dystanse. masakra
- GOTI
- Zafiromaniak
Tak na blache mata, a ewentualnie pianka na tapicerkedimsim pisze:bliżej mi do allegro niż do castoramy :]
rozumie że przyklejam ją do blachy a na tapicerkę zostaje pianka.
Tak jak wspomniał Arczi zawsze możesz kupić mate w rolce - ja taką kupiłem i zużyłem 5m
Wygłuszyłem z zewnątrz i wewnątrz (oxzywiście blache) i wg. mnie dobrze to wyszło
Zrób na początek samymi matami - może efekt będzie zadowalający dla Ciebie i zaoszczędzisz troszkę kaski a piankę zawsze można dołożyć...
Ja już zakupiłem maty APP i po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw zrobię dokładnie tak jak Sebastian.
Same maty na drzwi bez gąbki na boczki wystarczą w 100 %
Właśnie sąsiad w starym Civiku wygłuszył drzwi oraz bagażnik i boki bagażnika takimi matami i taśmą dekarską i powiem że efekt jest mega
Ja już zakupiłem maty APP i po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw zrobię dokładnie tak jak Sebastian.
Same maty na drzwi bez gąbki na boczki wystarczą w 100 %
Właśnie sąsiad w starym Civiku wygłuszył drzwi oraz bagażnik i boki bagażnika takimi matami i taśmą dekarską i powiem że efekt jest mega