Inne radio w miejsce fabrycznego...

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
saturn

#31 Post autor: saturn »

Czy to może był Izotech? Podgórska ulica?

cebula1982

#32 Post autor: cebula1982 »

saturn pisze:Czy to może był Izotech? Podgórska ulica?
Tak dokładnie

Bronus

#33 Post autor: Bronus »

Przejrzałem wątek i chciałbym się upewnić (dot. Zafira A):
- możliwe jest zamontowanie niefabrycznego radia i sterowanie nim z koła kierownicy - tak?

Pytam o to, bo mam już radyjko jakie mi się podoba pod względem funkcjonalnym (Sony MEX-BT2500) i zastanawiam się czy i jakim nakładem byłbym go w stanie przysposobić do współpracy z ZA, aby móc się cieszyć jednocześnie funkcjonalnością wyposażenia auta

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#34 Post autor: Tunio999 »

Bronus pisze:Przejrzałem wątek i chciałbym się upewnić (dot. Zafira A):
- możliwe jest zamontowanie niefabrycznego radia i sterowanie nim z koła kierownicy - tak?

Pytam o to, bo mam już radyjko jakie mi się podoba pod względem funkcjonalnym (Sony MEX-BT2500) i zastanawiam się czy i jakim nakładem byłbym go w stanie przysposobić do współpracy z ZA, aby móc się cieszyć jednocześnie funkcjonalnością wyposażenia auta
W oryginale to radio nie ma interfejsu do sterowania z kiery także należy dokupić a to koszt ok 250zł (z tego co mi wiadomo) + do tego cenę radia ok 470zł to wychodzi ładna sumka :P
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Bronus

#35 Post autor: Bronus »

Tunio999 pisze: W oryginale to radio nie ma interfejsu do sterowania z kiery także należy dokupić a to koszt ok 250zł (z tego co mi wiadomo) + do tego cenę radia ok 470zł to wychodzi ładna sumka :P
O to się rozchodzi, że radio już mam, interfejs się dokupi - teraz wiem w co się gra. Niemniej zacznę od zakupu Zosi :)

Radio może nie jest jakieś wypasione, ale ma bluetooth-a do parowania z telefonem i mam zestaw głośnomówiący. Po za tym CD/mp3 i wejście AUX - jak dla mnie brak tylko wejścia USB.

Awatar użytkownika
szumacher
Przeglądacz
Imię: Rafał
Auto: Zafira A1.8
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#36 Post autor: szumacher »

witam mam radio jvc kd-g351 i chciałem sie dowiedziec czy można i czy jest mozliwość żeby sterowanie szło z kierownicy??? może ktoś z was już takie montował? może doradzicie jakią przejściówkę konkretną czy jakis adapter dokupić o ile to radio do tego jest dostosowane hehehe :lol: może coś z allegro...ja się na tym nie znam ;)

Lelu172

#37 Post autor: Lelu172 »

popatrz na allegro w dziale elektronika i tam sprzet car audio wpisz interfejs opel i ci wyskoczy kilka po 149 zł z rzeszowa bedziesz miał tam chyba do sony jvc i cos jeszcze :) patrzylem ostatnio na to :)

zreszta masz :)

tu uzywka nawet do JVC :) po dobrej kasie ;)

http://allegro.pl/sterowanie-radiem-z-k ... 07016.html

http://allegro.pl/sterowanie-radia-z-ki ... 55604.html nowy

http://allegro.pl/sterowanie-radia-z-ki ... 16057.html

Awatar użytkownika
szumacher
Przeglądacz

#38 Post autor: szumacher »

:piwo: dzięki

Lelu172

#39 Post autor: Lelu172 »

ciesze sie ze mogłem pomóc :)

Awatar użytkownika
szumacher
Przeglądacz

#40 Post autor: szumacher »

a jeszcze pytanko czy istnieje możliwość podłączenia owego radia pod sterowanie bez przejściówki?bo ta przejściówka to trochę za droga :> jeśli tak to może jakiś schemacik :lol: :piwo: to w tedy może dał bym rade sam cosik takiego zrobić a może ktoś zna jakiegoś "magika :P "z okolic żor (śląsk) który się tym zajmuje :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rybka
Zafiromaniak
Imię: ROBERT
Auto: ZAFIRA B
Model: CDTI
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#41 Post autor: Rybka »

Pierwsze i bardzo ważne pytanie.
Czy twoje radio ma z tyłu wyjście na jecka?
Opisane gniazdo WR?
Jeśli ma to można coś kombinować rezystorami a jeśli pod twoje radio podchodzi tylko pilot na podczerwień to już jest wyższa zabawa z tym.

Zapytaj u nich http://www.piloty.pl/multimedia.html czy w ogóle są interfejsy pod twoje radio.

Awatar użytkownika
szumacher
Przeglądacz

#42 Post autor: szumacher »

mam w sumie 2 radyjka 1 to jvc kd-g351( to mam zamontowane ale z tego co wyczytałem w necie ze specyfikacji to nie ma WR) a 2 LG LAC3800R (w tym nie ma wyjścia WR, jedyny "bajer" w nim to pilot na podczerwięń a to radio miałem go w alfie :lol: chyba muszę zmienić radyjko albo zawięść to do jakiegoś szpeca może coś wykombinuje lub kupić gdzieś tani oryginał na cd. Z tych spraw jestem zielony 8)

Awatar użytkownika
toka
Mieszkaniec
Model:

#43 Post autor: toka »

Tanio dobrego oryginału nie kupisz...

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#44 Post autor: marwisn »

Smutna prawda jest taka, że byle pionieer za 250 pln gra lepiej niż radia fabryczne w zafirkach.

Teraz mam w astrze CD 30 i słuchać tego nie mogę :evil:. Ale już nowy sprzęcik czeka na montaż :piwo:

Ja miałem w zafirze JVC. Byłem w ciężkim szoku ile udało mi się wycisnąć z ori głośników (nawet zrezygnowalem z ich wymiany, a już były kupione nowe :lol: ).

Awatar użytkownika
toka
Mieszkaniec
Model:

#45 Post autor: toka »

Ja kupiłem clariona vrx578rusb i dźwięk na oryginalnych głośnikach jest zadowalający

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”