[A] + [B] Zmiana języka w kompie na polski
Moderator: Mariusz
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
No to dawaj na pwkajek pisze:Witam. Mam namiary na gościa od zmiany języka itp. Robiłem w mojej Zofi. 5 min. i po robocie. Mosina woj.Wielkopolskie. Jak ktoś jest w potrzebie niech się odezwie.
- czekker
- Przeglądacz
- Imię: Grzechu
- Auto: Subaru Outback 3.0R (H6)
- Model: OBK
- Oznaczenie silnika: EZ30D-2gen
poza tym, czasami po zmianie języka chrzanią się indeksy i komp zaczyna pokazywać chwilowe zużycie paliwa na poziomie 39,8l/100km w czasie jazdy (i 15l/h na postoju )kajek pisze:Sam języka nie zmienisz musi być TECH serwisowy.Też kombinowałem i nie dało rady.
i trzeba coś tam jeszcze skorygować/uaktualnić - nie znam się, ale generalnie z tego co słyszałem nie jest to takie proste..
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Witam niestety to prawda rozmawiałem z Kamilem z Mosiny i jest poważny problem z Zafirą B z navigacją !!Zmiana języka jest praktycznie nie do zrobienia ,podobno jeszcze w Poznaniu Car -serwis ul.Inflancka moze pomóc ale jutro będę dzwonił .Najdziwniejsze jest to że byłem w serwisie Opla w Bydgoszczy i Pan stwierdził że jest to niemożliwe i nie wie co zrobić ?Śmiech no dodał że jak bym nie miał nawigacji to tak za 159 zł a że mam to nic nie poradzi szok !!!
Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 23:11 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Nie wiem jak to jest w B,ale w A tzn.mojej,gdy dzwoniłem do Opel Szpot,to też powiedzieli,że nie ma takiej możliwośći-jeszcze zaznaczył,że w tym roczniku
Pojechałem do Mosiny,5 min. i po sprawie
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W ZB można spolszczyć nawigacje do wersji oprogramowania 10/2007 - później jest problem, co do kompa - jeszcze nie widziałem, chociaż co niektórzy się chwalą, że zrobiliPrzemass pisze:Nie wiem jak to jest w B,ale w A tzn.mojej,gdy dzwoniłem do Opel Szpot,to też powiedzieli,że nie ma takiej możliwośći-jeszcze zaznaczył,że w tym roczniku
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- black_fort
- Przeglądacz
- Oznaczenie silnika: Z18XE