[B] - koval - 1.8, 140 KM, 2007
- koval
- Debiutant
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
W końcu nadarzyła się okazja (ładna pogoda + myjnia + plener + wolny czas) żeby zrobić kilka fotek mojej zafirki (pseudonim artystyczny: ZAFIfaRAfa ;-) ). Wybrane fotki załączam do postu.
Minęło ponad pół roku od zakupu i autko sprawowało się przez ten czas bez zarzutu. Wygląda na to że udało się trafić dobry egzemplarz :-)
Minęło ponad pół roku od zakupu i autko sprawowało się przez ten czas bez zarzutu. Wygląda na to że udało się trafić dobry egzemplarz :-)
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 22:22 przez koval, łącznie zmieniany 1 raz.
- koval
- Debiutant
Ale przynajmniej masz lusterka w kolorze nadwozia a ja mam czarne co akurat średnio wygląda. Z kolei ja mam lakierowane słupki a u Ciebie są czarne ;-)uyssy pisze:Fajne autko, też mam czarne listwy.
Zauważyłem też że symbol 80Y WYKOŃCZENIE PŁATU DRZWI,CZARNY jest dość rzadki i występuje w 3 autach na forum mających ten sam silnik. Czyżby Opel jakoś oznaczał tą wersję silnika poprzez wykończenie płatu drzwi? Ot taka teoria spiskowa :-D
Kolego - czy te siateczki w których umieściłeś mnóstwo przydatnych rzeczy (gaśnica, trójkąt, klucze, itp) są oryginalne (= w standardzie z samochodem) czy dokupowałeś?
Ja mam zafirę z 06/2011 i nie mam gniazda zapalniczki w bagażniku i tych siateczek:-(
Ja mam zafirę z 06/2011 i nie mam gniazda zapalniczki w bagażniku i tych siateczek:-(
- koval
- Debiutant
@ JAHS:JAHS pisze:Kolego - czy te siateczki w których umiesciles mnóstwo przydatnych rzeczy (gasnica, trójkat, klucze, itp) sa oryginalne (= w standardzie z samochodem) czy dokupowales?
Ja mam zafire z 06/2011 i nie mam gniazda zapalniczki w bagazniku i tych siateczek:-(
Pamiętam ze się zastanawiałeś nad kupnem Zafiry i pytałeś o spalanie 1.8. Widzę że się zdecydowałeś :-)
Siateczki na rzepy dokupiłem na allegro. Obawiałem się czy utrzymają ciężar gaśnicy i innych gadżetów ale dają radę. Gniazdo zapalniczki w bagażniku już było jak kupiłem auto ale póki co jeszcze go nie wykorzystywałem.
Dodatkowe zakupy i modyfikacje które poczyniłem w aucie po zakupie:
• Koło zapasowe i kosz na nie (nie wyobrażam sobie jazdy z jakimś zestawem naprawczym zamaist koła, zwłaszcza jak rozerwie się opona z boku na krawężniku). Niestety sporawy wydatek którego nie brałem pod uwagę kupując samochód.
• Ściema szyb z tyłu
• Gadżety do kabiny: siatki, dywaniki gumowe, osłonki foteli, dodatkowe lusterka
Zastanawiałem się nad LEDami do jazdy dziennej ale jak poczytałem ile z tym komplikacji ze względu na fizyczny montaż to chyba sobie odpuszczę. Przeciwmgielnych z przodu niestety nie mam więc gdybym tam chciał wstawić to musiałbym wymienić plastiki i pociągnąć kable.
Tak - od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem srebrnej Zafiry 1.8 Cosmo Panoramadach - czyli takiej jak szukałem:-)
Dotychczasowe inwestycje to instalacja gazowa, hak (przestał mi działać parktronic - muszę zbadać kto zepsuł), schowek na okulary, dywaniki, pokrowce (jeszcze nie założyłem).
Jeśli możesz to podeślij mi foto podpięcia zapalniczki oraz link do siateczek.
Co do koła zapasowego to na razie nie wożę - kupiłeś dojazdowe? Gdzie go przymocowałeś, pod spodem nie mam już miejsca.
O jakie dodatkowe lusterka chodzi?
Mam lampy przeciwmgielne i myślałem o ledach ale z uwagi na konstrukcje zderzaka trzeba byłoby wyjąc te przeciwmgielne i zrezygnowałem.
pozdrawiam
Dotychczasowe inwestycje to instalacja gazowa, hak (przestał mi działać parktronic - muszę zbadać kto zepsuł), schowek na okulary, dywaniki, pokrowce (jeszcze nie założyłem).
Jeśli możesz to podeślij mi foto podpięcia zapalniczki oraz link do siateczek.
Co do koła zapasowego to na razie nie wożę - kupiłeś dojazdowe? Gdzie go przymocowałeś, pod spodem nie mam już miejsca.
O jakie dodatkowe lusterka chodzi?
Mam lampy przeciwmgielne i myślałem o ledach ale z uwagi na konstrukcje zderzaka trzeba byłoby wyjąc te przeciwmgielne i zrezygnowałem.
pozdrawiam
- koval
- Debiutant
No to czekamy na zdjęcia srebrnej Zafiry :-)
Czy możesz napisać jaki model instalacji gazowej założyłeś i jak się sprawuje?
Link do siatek wkleiłem w poprzednim poście ;-)
Kupiłem pełnowymiarowe koło na feldze stalowej. Nie mam gazu więc było miejsce żeby przyczepić.
Dodatkowe lusterka żeby podglądać co się dzieje w fotelikach :-) Widać je na którymś zdjęciu.
No to czekamy na zdjęcia srebrnej Zafiry :-)
Czy możesz napisać jaki model instalacji gazowej założyłeś i jak się sprawuje?
Link do siatek wkleiłem w poprzednim poście ;-)
Kupiłem pełnowymiarowe koło na feldze stalowej. Nie mam gazu więc było miejsce żeby przyczepić.
Dodatkowe lusterka żeby podglądać co się dzieje w fotelikach :-) Widać je na którymś zdjęciu.
Na zdjęcia na razie nie miałem czasu, bo trzeba by wypucować wozik, kolega wysoką poprzeczkę ustawił prezentując bardzo okazale swoje autko:-) Ja na razie zająłem się budową garażu, żeby nie stała pod chmurką bo z chmurek czasami grad leci:-(.
Instalację mam STAG 300 Premium i jak na razie ok, spalanie także (10 l LPG / 100 km).
Możesz kolego podać link do tych siateczek bo nie mogę wyszukać w takim rozmiarze i mocowaniu rzep.
Instalację mam STAG 300 Premium i jak na razie ok, spalanie także (10 l LPG / 100 km).
Możesz kolego podać link do tych siateczek bo nie mogę wyszukać w takim rozmiarze i mocowaniu rzep.