[B]Jak otworzyć, zamknąć klapę bagażnika, gdy nie ma prądu?
Witam wracam do tematu ,u mnie jest ten sam problem z klapą nie otwiera się wcale też wymieniłem 2 zamek mikro styk jest dobry,prąd dochodzi bo lampka sie zapala jak otworzę mechanicznie a elektrycznie klapa się nie otwiera nawet już nie słychać centralnego jak zamykam lub otwieram, może ktoś coś jeszcze poradzi.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
6240372 - nr katalogowy
PRZEŁĄCZNIK OTWIERANIA DRZWI BAGAŻNIKOWYCH, ZESP., Z OKABLOWANIEM (Z OPRAWĄ ŻARÓWKI)
Cena w ASO:
Numer katalogowy: 6240372
Nazwa części: WLACZNIK
Cena netto*: 217,00
Cena brutto*: 266,91
może jakaś używka.
PRZEŁĄCZNIK OTWIERANIA DRZWI BAGAŻNIKOWYCH, ZESP., Z OKABLOWANIEM (Z OPRAWĄ ŻARÓWKI)
Cena w ASO:
Numer katalogowy: 6240372
Nazwa części: WLACZNIK
Cena netto*: 217,00
Cena brutto*: 266,91
może jakaś używka.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam, to mój pierwszy post więc proszę wybaczyć jeśli jakieś forumowe prawa pogwałcę.
Przycisk, który w klapie bagażnika Zafiry ma tendencje do psucia to: OMRON D2HW-A201D.
Link do czujnika
Kosztuje koło 10 zł a wymienić można samemu po wymontowaniu zamka.
Mam nadzieję, że pomogłem
Pozdrawiam
Przycisk, który w klapie bagażnika Zafiry ma tendencje do psucia to: OMRON D2HW-A201D.
Link do czujnika
Pozdrawiam
Dzięki kolego za podpowiedz.Jóźwa pisze:Witam, to mój pierwszy post więc proszę wybaczyć jeśli jakieś forumowe prawa pogwałcę.
Link do czujnika
Pozdrawiam
Zakupiłem, wymieniłem i działą jak nalezy.
Stary w środku miał tyle korozji ( od wody ) że nie miał prawa działać.
Niestety nowy włącznik trzeba montować według własnego sposobu, ponieważ nie idzie zdemontować starego tak aby nowy pasował.
Ja zrobiłęm tak że przylutowałęm 2 kabelki do 2 bolców w nowym właczniku i go zalałem na ciepło klejem w otworze w bagażniku, efekt końcowy prawie jak oryginalnie
Działa juz ponad m-c i wszystko jest ok.
Tylko mam do znawców tego włącznika 1 pytanie?
Czy ten sam włącznik jest montowany w Vectrze C w bagażniku?
Pytam bo kumplowi siadł także ten sam włącznik a nie mam możliwości wymontowania go ( odległość km ), może ktoś będzie wiedział.
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Otwieranie awaryjne bagażnika Opel Meriva przez otwór rewizyjny
Na zdjęciu widać wyhaczony łącznik który u mnie się wyhaczył i przez otwór rewizyjny w plastikowej pokrywie klapy musiałem szukać tego łącznika a łatwo nie było ,widać otwór na zdjęciu( najlepiej po wypadku od razu zdjąć pokrywę klapy)
Na zdjęciu widać wyhaczony łącznik który u mnie się wyhaczył i przez otwór rewizyjny w plastikowej pokrywie klapy musiałem szukać tego łącznika a łatwo nie było ,widać otwór na zdjęciu( najlepiej po wypadku od razu zdjąć pokrywę klapy)
Ostatnio zmieniony 07 sty 2017, 21:54 przez violator, łącznie zmieniany 3 razy.