Czujnik położenia wału, błąd
Moderator: Sebu$
No fakt, kolor masz za.....isty według mnie , żywe złoto . Pierwszy raz widzę Zośke w takim kolorze, jak będziesz mógł , zapodaj więcej fotek, ja równiez chętnie obejrzę
Panowie - schodzicie z tematu - Bodek
Panowie - schodzicie z tematu - Bodek
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, 19:44 przez Skasowany użytkownik 6483, łącznie zmieniany 1 raz.
taki będzie pasował ?? http://allegro.pl/czujnik-polozenia-wal ... 09027.html koszt niewielki
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Temat dotyczący nr części jest w każdym dziale.samuel pisze:taki będzie pasował ?? http://allegro.pl/czujnik-polozenia-wal ... 09027.html koszt niewielki
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Bywalec
- Imię: Adrian
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
A czy obecność opiłków to nie jest ZŁY objaw ??lololo pisze:.... na koncu zbiera opilki i inne smiecie ...
Trochę nie w temacie ale w sumie skojarzył mi się pewien fakt.
Na pół roku przed pęknięciem wału wymieniałem ten czujnik bo zafirka miała jakieś takie przycięcia.
Oczywiście po wymianie było wszystko ok.
Ale fakt, że na czujniku był jakiś nalot albo coś na podobieństwo opiłków (bardzo drobne opiłki )
Końcowy efekt: wał powiedział "papa" 19.12.2013. (dwa miesiące naprawiałem ale się udało - nowy używany silnik)
Czy można powiązać obecność opiłków z "wycierającymi" się np: panewkami ?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
P0335 Generic Crankshaft Position Sensor A Circuitcod3000 pisze:Witam, podepnę się pod temat. Jak prawidłowo zinterpretować kody P0335 i P0340? Czujnik wału wymieniony na nowy - bez efektu, auto nie pali i dalej te same błędy sczytane OpelScannerem. Dzięki za porady.
P0340 Generic Camshaft Position Sensor A Circuit (Bank 1 or single sensor)
czyli
P0335 Czujnik położenia wału korbowego Generic Obwód
P0340 Generic Czujnik położenia wałka rozrządu obwodu (Bank 1 lub pojedynczy czujnik)
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Jak nie chce odpalić to coś jest z czujnikiem wału Sprawdź (skoro czujnik wymieniałeś) przewody od wtyczki czujnika do sterownika - często tam jest problem :>cod3000 pisze:Witam, podepnę się pod temat. Jak prawidłowo zinterpretować kody P0335 i P0340? Czujnik wału wymieniony na nowy - bez efektu, auto nie pali i dalej te same błędy sczytane OpelScannerem. Dzięki za porady.
- Albert Einstein