dziury w DPF-ie

Tematy dotyczące DPF.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
wojtek1979

dziury w DPF-ie

#1 Post autor: wojtek1979 »

Witam koledzy a wiec opowiem wam co sie ostatnio okazało. Przy wymianie dwumasy mechanik zdejmował początkowy tłumik , kiedy pojechałem oglądnąć auto na podnośniku zaświeciłem sobie lampką w stronę dpf-a i tam niespodzianka i zaskoczenie jakiś matoł w Niemczech przedziurawił dpf-a było widać 4 dziury a zaczynał sie proces wypalania zanim poszła do naprawy. Po konsultacji z mechanikiem postanowiłem to całkiem wywalić udało mie sie zrobić to dosyć tanio bo za 600 zł ze wszystkim. Mam nadzieje ze nie znajdę wiecej niespodzianek. Czy spotkaliście sie kiedyś z takim czymś. pozdrowienia dla wszystkich :?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 20:13 przez wojtek1979, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

Tak była to jedna z prób na pozbycie się problemu, ale nie do końca spełniała swoje zadanie.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

wojtek1979

#3 Post autor: wojtek1979 »

Witam. Jak by tego było mało to jeszcze to uszkodził jaki czujnik za DPFem matoł jeden. Mam nadzieje ze nic tam wiecej sie nie bedzie wyświetlać. pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#4 Post autor: Bodek »

wojtek1979 pisze:Witam. Jak by tego było mało to jeszcze to uszkodził jaki czujnik za DPFem matoł jeden. Mam nadzieje ze nic tam wiecej sie nie bedzie wyświetlać. pozdrawiam.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=7841
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „DPF”