Polerka wydechu.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
tr3h4

Polerka wydechu.

#1 Post autor: tr3h4 »

Witajcie,

naszła mnie wena, aby zabrać się za polerkę wydechu, chciałbym zająć się końcówkami, bo są dosyć nietypowe, a nie są tak wyeksponowane, jakbym chciał. ;)

Kuper prezentuje się tak, jakby ktoś nie kojarzył :D http://picturepush.com/public/12180264

No i jak to zrobić? Potrzebowałbym poradnika krok po kroku, szukałem coś w internecie, trafiałem głównie na wątki skuterowców, którzy to robią na swoich wynalazkach, jednak nic konkretnego, jakie papiery, jakie preparaty, jakie nakładki przy ewentualnej polerce mechanicznej.

Byłbym wdzięczny za rady lub odnośniki do dobrych poradników.

Pozdrawiam :piwo:
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#2 Post autor: Wojti »

Może cie zaskocze ale w starszych autach robiłem to mleczkiem Cif i wychodziło rewelacja :piwo:
zUla

#3 Post autor: zUla »

Bartek jeśli chcesz coś konkretnie motoryzacyjnego to może spytaj co miałby Daniel u siebie niedrogiego??
DanielLbn

#4 Post autor: DanielLbn »

Bartek, najlepiej Auto Finesse Mercury Metal Polish lub Autosol, jakaś ścieraczka i można do błysku doprowadzić, ewentualnie możesz wspomagać sie wkrętarką/wiertarką na niskich obrotach, ale potrzebna by była specjalna końcówka. Wcześneij w miarę możliwości umyć te końcówki wydech, a potem praca ręczna ścieraczka + jeden z wyżej wymoenionych środków.
GOTI

#5 Post autor: GOTI »

Swego czasu jak ojciec jeszcze miał Lanosa to pamiętam, że polerke chromu robiłem pastą K2.
Teraz odbywam szkolenie w Oplu, w który czasami (serwisowo) używają do Chevrolet'ów (Aveo, Captiva oraz czasami Spark) właśnie paste K2, która nadaje sie do chromów i aluminium.
Jest tego kilka rodzajów, ale chyba używają średnią czy też paste nr. 2 - gdyby była okazja to jeszcze podpatrze ;)
kamil12luty

#6 Post autor: kamil12luty »

kiedyś bawiłem sie w bandziorze w polerke kolektorów
papier wodny i jazda...nie pamiętam od jakiego zacząłem, ale skończym na najdrobniejszym jaki był w sklepie z lakierami samochodowymi
efekt wyszedł mi taki....
Obrazek Obrazek
tr3h4

#7 Post autor: tr3h4 »

Dzięki za odzew. ;) W tygodniu wybiorę się do sklepu motoryzacyjnego i popytam podane przez was specyfiki, Danielu i Sebastianie. ;) Zobaczymy co z tego będzie. Oczywiście efektami się pochwalę. :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”