Podwojne zamykanie z kluczyka
Moderator: Sebu$
-
Gutek
Podwojne zamykanie z kluczyka
Witam,
Dzisiaj grzebalem przy silniku i odlaczylem (po raz pierwszy) akumulator. Po ponownym podlaczeniu zdziwilem sie ze nie mam juz podwojnego zamykania z pilota. Wczesniej opcja ta dzialala bezproblemowo. Slyszalem jak dzialaja mechanizmy i mrugaly kierunkowskazy na potwierdzenie skutecznosci.
Ma ktos pomysl co mi sie zresetowalo?
Dzisiaj grzebalem przy silniku i odlaczylem (po raz pierwszy) akumulator. Po ponownym podlaczeniu zdziwilem sie ze nie mam juz podwojnego zamykania z pilota. Wczesniej opcja ta dzialala bezproblemowo. Slyszalem jak dzialaja mechanizmy i mrugaly kierunkowskazy na potwierdzenie skutecznosci.
Ma ktos pomysl co mi sie zresetowalo?
-
jozek
-
Gutek
-
kendiman
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Zamykasz szybę trzymając guzik cały czas, puszczasz ok 2 s po zamknięciu szyby.
Robisz tak z każdą szybą.
Zamykasz szybę trzymając guzik cały czas, puszczasz ok 2 s po zamknięciu szyby.
Robisz tak z każdą szybą.
-
emjot
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Przekręcasz raz z klucza i masz zamknięte auto.
Przekręcasz drugi raz i masz zaryglowane drzwi, czyli nawet po wybiciu szyby nie otworzysz klamką ani wyciągnięcie dzyndzla nie otworzy drzwi.
Przekręcasz drugi raz i masz zaryglowane drzwi, czyli nawet po wybiciu szyby nie otworzysz klamką ani wyciągnięcie dzyndzla nie otworzy drzwi.
-
Johnny Bravo
-
papkinek18
Witam,
jestem swierzy na Forum
,i mam maly problem (probowalem szukac tego problemu gdzies tu w archiw ale jakos nic nie znalazlem) A wiec ,posiadam Zafirke A z2003 roku ,niedawno potrzaskal mi sie Pilot od zentralnego zamykani na szczescie imobilarzej dziala,slyszalem ze idzie "podobno"sam Pilot (inny) zaprogramowac tzn do danego samochodu.zorganizowalem sobie drugi Pilot od innej zafirki i probowalem to zrobic.Tzn ,przeczytalem ze trzeba wlorzyc kluczyk(kompletny z pilotem )do stacyjki przekrecic zaplon na 1 i po 30sekundach naciskac Pilot tak dlugo az zamkna i otworza sie dzwi.to tyle z teori co poczytalem gdzies w necie.Ale niestety nic nie zadzialalo
czy moze ktos wie jak sie programuje pilota ( czy wogole istnieje taka mozliwosc) zrobienia tego samemu.Z gory dziekuje za ewentualna odpowiedz ,Sorry jak wcisnolem sie nie w ten dzial
jestem swierzy na Forum
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Moim zdaniem można synchronizować tylko piloty będące w pamięci. Drugiego pilota nie zakodujesz bez urządzenia diagnostycznego(np. Opcomem)Ale moge sie mylic.
To odpowiedniejszy dzial na twoje pytanie moze Ci pomoze
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
To odpowiedniejszy dzial na twoje pytanie moze Ci pomoze
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
-
papkinek18
-
kibic997