Uwaga na te autokomisy i handlarzy !!!!

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
snajper79

#106 Post autor: snajper79 »

witam wszystkich szukających autko, jest pewien sposób żeby sprawdzić autko w ubezpieczeniowym funduszu gwarancyjnym wystarczy telefon z androidem aplikacja Generali auto i dowód rejestracyjny auta, nie powinno być problemu w komisach mają dowody do samochodów uruchamiamy aplikację klikamy na zakładkę wycena i szkody i wszystko za chwilę wiadomo, po sprawdzeniu podane jest rok w którym szkoda wystąpiła, czy auto było sprawcą czy poszkodowanym, z jakiego ubezpieczenia było wypłacane (OC czy AC) i ile szkód było i na jaką kwotę była wyceniona szkoda, oczywiście dotyczy tylko aut zarejestrowanych w Polsce i do aplikacji potrzebny jest dostęp do internetu, tu podaję link do aplikacji: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.decerto.generaliandroidclient&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInBsLmRlY2VydG8uZ2VuZXJhbGlhbmRyb2lkY2xpZW50Il0. sprawdzałem na sony xperia s i działa nie wiem jak na innych aparatach, w każdym bądź razie może uda się nie kupić złomu.

Awatar użytkownika
damian9009
Przeglądacz
Model:

#107 Post autor: damian9009 »

Witam zna ktoś może ten oto komis VB LEASING POLSKA S.A Rawa Mazowiecka

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#108 Post autor: Maciek »

To nie jest typowy komis tylko sprzedawca sprzętu poleasingowego - z reguły takie auta są w dosyć dobrym stanie technicznym, ale wnikliwe obejrzenie i tak jest konieczne. A no i na otomoto podają ceny netto to dolicz 23% ;)

Awatar użytkownika
damian9009
Przeglądacz
Model:

#109 Post autor: damian9009 »

zauważyłem że ceny podane bez VAT ale mimo wszystko dość ciekawe oferty posiadają. Z tego co mi wiadomo to samochody poleasingowe muszą być serwisowane w ASO ale mogę się mylić:)

[ Dodano: Pon Cze 03, 2013 12:11 ]
http://www.mkmobile.pl/
Pytanie ktoś zna może ta firmę strona internetowa wygląda dość profesjonalnie ale wiadomo to o niczym nie świadczy. Jeżeli ktoś z forumowiczów bądź jakiś znajomy miał styczność z tym komisem to będę wdzięczny za opinie ;)
„Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś LASKE czy ŁASKĘ!”

prof. Jerzy Bralczyk

stanlast

#110 Post autor: stanlast »

Poszukiwań ciąg dalszy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3279706646
1,8XER
Przebieg 170 000
Rocznik 2005, ale gość z uporem maniaka pisze, że 2006 - bo to rocznik modelowy

Wszystko cacy, a tutaj zonk:

Obrazek

Obstawiam okolice 400kkm

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#111 Post autor: Andrzej2503 »

jak cena - taki towar! w tych pieniądzach Zafira B ciężko Ci będzie znaleźć inne.
Za 2006 rocznik z prawdziwym przebiegiem do 150 tys. km trzeba dać w DE 5800-6000euro.
Policz pozostałem koszty takie jak przywózka, opłaty itp. i Ile wyjdzie?
Powiedzenia w poszukiwaniach okazji! :lol:

PS. Jak już taki udokumentowany przebieg to trzeba by trochę pomęczyć sprzedającego? Np. wizyta w ASO na jego koszt itp. :D
sklepik z Zafirami B i C

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#112 Post autor: Wojti »

Szok jak można wtopić ja mu już wysłałem wiadomość na Allegro z tym zdjęciem na którym jest przebieg 285 tyś w 2011 r he he ciekawe co odpisze? :lol:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#113 Post autor: Andrzej2503 »

a co odpisywać? - nic nie odpisze - wiadomość do kosza i tyle
sklepik z Zafirami B i C

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#114 Post autor: Maciek »

Albo blachy zasłoni i kolejna osoba już nie sprawdzi przebiegu :(

Chyba, że VIN poda.

gck01
Przeglądacz
Model:

#115 Post autor: gck01 »

Thomi pisze:Własnie dzisiaj wrocilem z tego salonu-oczywiscie pojechalem zakupic zarezerwowana dzien wczesniej zafirke -pod tym linkiem
http://g2.onyx.pl/usedcar...el&model=Zafira

przez telefon wszystko super tzn. serwisowana,1 wlasciciel,udokumentowany przebieg ,auto bez zarysowan, sprawny i gotowy do jazdy.wiec dodatkowo jak podali ze daja gwarancje G2 to szybciutko sie zebralem. dodatkowo mysląc ze jak ASO TO TEZ OKAZJA:teraz to co zastalem, przepraszam jesli bym dokladal cos subiektywnego-postaram sie opisac co zastalem:
- na miejscu bylem okolo 8.55.-samochod był na "myjni"-czekam,
- auto przed salonem-proszą na oglądniecie: wiec zafira srebrna z przyciemnianymi szybami- troche mnie zaskoczylo bo mial mi sie spodobac od razu/wg. pana ktory ze mna dzien wczesniej rozmawial/
1. prawie na kazdym elemencie jakies nieznaczne zaryzowania np. zarysowanie prawego tylnego błotnika, zarysowana w kilkunastu miejscach tylna klapa, plus miejscowo zarysowana tylna przyciemniana szyba, poza tym na kazdych drzwiach jakies slaby/plamy zarysowan-ok nie powinienem sie dziwic bo uzytkowany,
2. przednie drzwi przy otwieraniu strasznie skrzypia-sprawzil osobiscie mechanik-do wymiany w obu takie/nie znam sie/ czesci domykające te drzwi-oliwienie nic nie da,
3. kierownica skorzana-mocno-mocno zuzyta,
4. lewarek od biegów-znacznie zurzyty- tzn. odchodzi od niego do okolo ta piankowa izolacja-osłona,
5. środkowe oświtlenie na suficie-jest ruchome tzn. jak probowalem czy swieci to tak wpada do środka,
6. zamkniecie od zapalniczki-tej z tylu pojazdu urwane,
7. tapicerka zakurzona-ubrudzona tzn. siedzenie od kierowcy z widocznymi-WIDOCZNYMI sladami zaciekow, zakurzone, ostatni rząd siedzen po podniesieniu zakurzony-cos bylo przewozone i to nie jest taki kurz zwykly, pod przednimi siedzeniemi brud,piasek/a gdy szedlem na obejrzenie pan mowil ze tapicerka i srodek byl czyszczony,
8. pod maska ewidentnie nalezy dolac plynu chlodzącego bo jest na troche ponizej minimum,

I prawie to wszystko zaakceptowalem,ale to dopiero poczatek. pytam o książke serwisową, przebieg i co bylo lub jest zrobione? a tutaj zaskoczenie,pan ktory nas obslugiwal potwierdza slownie ze wszystko jest udokumentowane, ale na pytania dot dpf, egr prosi mechanika-i tutaj ten sprawdza w sytemie i ja dowiaduje sie tylko tyle ze byl u nich kupiony-i serwisowany do 2008 roku-do tąd maja wpisy, nie robiony byl rozrząd choc on sam sugeruje ze nalezy go zrobic niezwłocznie, nic nie wie czy wymieniany olej, filtry, co jest mu do zrobienia gdy go kupie-, nagle woła pana ktory nas oprowadza aby ten podal mu ksiązke serwisowna -niestety jak sie okaazalo :
1. brak ksiązki serwisowej/ twierdzą ze to nie problem bo mi odtworzą i zrobią wydruki/
2. wiec prosze o przegląd od A do Z- bo do domu okolo 370 km. i wole wiedziec co jest w pojezdzie w razie awarii wiec zgadzaja sie i na kanal.SPRAWDZAJA DOPIERO WTEDY OD A-DO ZE TYLKO ZE JA MUSZE O WSZYSTKO pytac-jak dpf/okazalo sie ze ten model go nie ma/atan zawieszenia,klimy,akumulatora itp.-trwa to prawie 2,5 godz. wreszcie jazda probna- w czasie jazdy nagle daje sie zauwazyc jakis odglos przy zmianie biegów tj, glownie przy wrzucaniu 4 biebu-jak sie okazalo po kolejnej jezdzie-juz z mechanikiem ze jest usterka -nie znam sie -do zrobienia jest jakies widelki-cos w co wchodza biegi-w aso nazwali to dokladnie-wiec tragedia bo to juz przechylilo szale-jeszcze zeby to bylo blizej to dawno bym olał,ale kawal drogi wiec mysle ze moze sie uda dojsc do stosownego rozwiązania z kierownikiem-a tutaj tez pomimo milego-kulturalnego traktowania nic sie nie da-proponuja nie obnizac cen-ze mi to zrobia,ale zebym przyjechal za kilka dni-czyli znow dodatkowe koszty i nagle cena zafiry idzie z 36.400 pod 37.000. Zadna mozliwosc dogadania sie nawet na zasdzie obnizenia ceny za przejazdy-myslalem ze moze kwota 300-400 ta koncowka nie jest wygorowana-bo zalezy na zadowoleniu klienta a tutaj nie ma mowy-jesli mi zrobią i obniżą cene to nie daja gwarancji, no nie do przeskoczenia-mowią ze i tak sprzedadzą. w czasie dlugich negocjajci z kierownikiem wychodza kolejne szczegoly moze i nie istotne:
1. samochod mial wymieniany egr, turbine klimatyzacji/przepraszam jesli przekrecilem fachowa nazwe czesci/, ale do tej pory wszyscy mowili ze nic nie bylo wymieniane-,
Pan kierownik przynosi wydruki-potwierdzenia wykonywanych wymian za okres serwisowania i tutaj:
2. nie ma potwierdzenia wymiany egr-czesci z klimatyzacji-pan sie tlumaczy ze nie dokumentuja swoich napraw,
3. na rachunkach okazuje sie ze samochod byl na firme-lisingowy-i nagle wiele szczegolow laczy sie w calosc,
3. pan potwierdza ze samochod gdy byl kupowany od poprzedniego wlasciciela byl dobrze sprawdzony-ale przyznaje ze nie wiedzial o usterce 4 biegu??????????????????
5.ponadto na rachunkach są daty -napraw-wymian z 2009 roku-gdzie przez kilka godzin i sprawdzanie przez mechanika w komputerze ostatni wpis jest z 2008????

oceniam to tak:
-samochod firmowy
-samochod noszący slady nie zurzycia-ale miejscowo zniszczenia
-brak orginalnej ksiązki serwisowej,
-nie zostaly udokumentowane wszystkie wymiany czesci/np. egr, turbina klimy itp/-O TYM WSPOMNIAL ustn ie kierownik-a tego w komputerze nie bylo
-usterka 4 biegu
- zadne plyny nie zostaly wymienione,
-do konca nie pokazano nam-udokumentowanego ostatniego przebiegu tego pojazdu w w/w ASO
-BRAK NEGOCJACJI PRZY TAKICH OKOLICZNOSCIACH-NIE Z WINY KLIENTA,
GDYBYM BYL O TYM POINFORMOWANY W ZYCIU BYM ICH NIE ODWIEDZIL-NIECH SZUKAJA MIEJSCOWEGO JELENIA za taka cene pojazdu i koszty.

jak to mozliwe aby:
1. ASO DAJĄC PAKIET WARANCYJNY SPRZEDAWAŁA SAMOCHÓD JUZ NA WSTEPIE Z WIDOCZNYMI/SLYSZALNYMI USTERKAMI, KTORYCH KOSZT JEST DOSC WYSOKI NAWET TYLKO W PRZYPADKU WYMIANY-A NIE MOWIE W PRZYPADKU USZKODZEN W TRAKCIE JAZDY?
2. jak to mozliwe aby samochod nie byl spradzony przez nich przed sprzedarzą-zadnych wydrukow-informacji od obslugi?
3. dla mnie to wygląda ze panowie zywcem chcieli ukryc nie informując mnie ze dokonywane byly pewne naprawy-wymiany. pozdrawiam
i PROSZE UWAZAJCIE -UWAZAJCIE BO usuną usterke 4 biegu i jeszcze cene zawyżą. nie jest wart- 36.400 plus rozrząd, ten 4 bieg /zurzycie pojazdu/wiec to daje kwote zwyżoną-gwearancja jet na zasadzie ze zglaszasz usterke przyjezdza biegly i jesli stwierdzi ze nie twoja wina to wtedy naprawia-wiec suma sumarum cena za ten rocznik-stan MOCNO-MOCNO ZAWYZONA NIE DAJCIE SIE UWIESC GWARANCJA-BO JA TAK ZROBILEM
to chyba u tego dealera nic sie nie zmieniło. byłem u rodziny w łodzi więc urządziłem sobie z żona wycieczkę do poznania do ich punktu opla. samochodzik http://www.g2.pl/samochod.php?idsamochodu=82616
usterki jakie zauważyłem od razu.
1. połamany przedni zderzak. mocowania w komorze silnika połamane. nie spasowany z błotnikiem po lewej stronie.
2. maska przednia po prawej stronie odstaje na jakiś 1 cm nad reflektorem.
3. i chyba najgorsze tego jeszcze nie widziałem- drzwi tylne po lewej stronie po zamknięciu odstają górna częścią od tyłu samochodu. Prawie szpara na wylot.
4. samochód porysowany prawie na każdym elemencie. i nie mowie tu o delikatnych rysach eksploatacyjnych a o głębokich usterkach.
jak zapytałem o historie to niestety brak. samochód z Francji odkupiony od właściciela.
jedynie co się zgadzało to fakt w środku czyściutko i wszystko sprawne.
jak zapytałem dlaczego taki samochód jest sprzedawany przez dealera i czy im nie wstyt to odpowiedzieli mi że przecież samochód przeszedł dokładny przegląd techniczny przed wystawieniem go na sprzedaż. i w ogóle to chyba sie za bardzo czepiam. gdy już nie wiedzieli co mi więcej powiedzieć pani sprzedawczyni poszło po pomoc do kolegi z serwisu. gdy panu powiedzionemu o moich spostrzeżeniach jedynie wzruszył ramionami i odszedł.
Poraszka straszna.
Wychodzi na to że nawet odkupując samochód używany od dealera u nas trzeba mieć oczy szeroko otwarte. nie wolno wieżyc w nawet jedno słowo. po prostu masakra.
i na koniec odniosłem wrażenie że dodana gwarancja na samochód 3 miesięczna ma zrekompensować kupującemu te wszystkie usterki. rozumiem że kupno używanego samochodu wiąże się z dodatkowymi kosztami, ale to to już przesada . a najlepsze jest to że po tym wszystkim to pani sprzedawczyni zaproponowała mi zakup nowego samochodu skoro ten mi sie nie podoba. nowy na pewno nie będzie miał takich usterek i na pewno będę z niego zadowolony.
tylko przez grzeczność nie zaśmiałem się jej prosto w twarz.

Linki nie działają - Bodek

[ Dodano: Pon Sie 26, 2013 12:59 ]
link do strony samochodu poprawiłem, już działa poprawnie.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2013, 09:01 przez gck01, łącznie zmieniany 2 razy.

stanlast

#116 Post autor: stanlast »

I kolejna duńska "perełka" :

http://allegro.pl/opel-zafira-b-1-9cdti ... 37282.html
Obrazek

A trafikstyrelsen mówi, że w marcu miała 234 000km. :shock: :shock:

Niby handlarze, a tak łatwo dają się podejść.
Jakiś jeleń zawsze się trafi.

Awatar użytkownika
chojinka
Bywalec
Imię: Sebastian
Auto: 1.7 CDTI 125 KM
Model: ZB
Oznaczenie silnika: A05
#117 Post autor: chojinka »

ach te perełki z danii! najczęściej auta "VANY" z dokupionymi fotelami, tak jak to auto wyżej.
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... eg=fa95708
sprowadzone z dużymi przebiegami lub nawet po wypadkowe. Dobre auto w danii kosztuje tyle że nie opłaca się sprowadzać. zdarza się że jest okazja i można trafić na coś przyzwoitego w dobrej cenie ale na tym się nie zarobi ciągnąć do polski, wiem bo pomagałem znajomym z paroma autami i nie był to złoty interes ale auta w normalnej cenie ale w dobrym stanie technicznym.
Aż po horyzontu kres...

matis991
Przeglądacz
Imię: Mateusz
Auto: Kia
Model: Sportage
Oznaczenie silnika: CRDI
#118 Post autor: matis991 »

Nie wiedziałem, gdzie to wrzucić ;) ale to to samo auto :) przebieg w Holandii i w Polsce ;D pewnie można by takich przykładów znaleźć mnóstwo.
http://otomoto.pl/opel-zafira-C30612543.html
http://www.automo.pl/cacheImage.php?p=a ... F1YW5Cbg==

Przeniosłem do odpowiedniego tematu ;) - Bodek
Ostatnio zmieniony 20 lis 2013, 20:38 przez matis991, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#119 Post autor: miodzik »

Myślę Mateusz, że takich jest od groma. I tak samo cofniętych o 200 tys i lepiej...
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

matis991
Przeglądacz
Imię: Mateusz
Auto: Kia
Model: Sportage
Oznaczenie silnika: CRDI
#120 Post autor: matis991 »

Przynajmniej przed tą jedną mogłem przestrzec na forum jakby tak ktoś poszukiwał :D z ciekawości jutro zadzwonię zapytać czy przebieg udokumentowany ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”