Zafira Family Active - siatka bagażnika
-
sajmer
Zafira Family Active - siatka bagażnika
Witam
Wczoraj odebrałem z salonu i się trochę zdziwiłem ponieważ chyba nie mogą zamocować siatki bagażnika , którą zostawiłem sobie z Zafiry poprzedniej.
W specyfikacji dodatkowego wyposażenie , którego nie mam jest coś takiego :
Siatka zabezpieczająca bagaż. Zawiera: zaczepy do zamocowania siatki w bagażniku.(AP9) - czyli rozumiem , że bez tego pakietu siatki nie da się zamocować hehe ?
Czy można to jakoś we własnym zakresie zrobić ktoś się orientuje ? Czy można zakupić gdzieś same zaczepy i samemu je zamontować ?
Pozdrawiam
Wczoraj odebrałem z salonu i się trochę zdziwiłem ponieważ chyba nie mogą zamocować siatki bagażnika , którą zostawiłem sobie z Zafiry poprzedniej.
W specyfikacji dodatkowego wyposażenie , którego nie mam jest coś takiego :
Siatka zabezpieczająca bagaż. Zawiera: zaczepy do zamocowania siatki w bagażniku.(AP9) - czyli rozumiem , że bez tego pakietu siatki nie da się zamocować hehe ?
Czy można to jakoś we własnym zakresie zrobić ktoś się orientuje ? Czy można zakupić gdzieś same zaczepy i samemu je zamontować ?
Pozdrawiam
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
Czy to co widać na zdjęciu to gniazdo do montowania siatki?
http://piotrwie.wrzuta.pl/obraz/4kuhMu0 ... 012_122011
http://piotrwie.wrzuta.pl/obraz/4kuhMu0 ... 012_122011
Ostatnio zmieniony 13 paź 2014, 08:54 przez PiotrWie, łącznie zmieniany 1 raz.
PiotrWie
-
miodzik
Piotr ale trochę zdjęcia nie widać.
Wstawiając zdjęcie kliknij w kafelkę IMG a nie url. Dodawanie zdjęć na forum

W tej chwili w Twoim poście jest:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://piotrwie.wrzuta.pl/obraz/4kuhMu0rhc9/20141012_122011]Obrazek[/url]Kod: Zaznacz cały
[img]http://c.wrzuta.pl/wi11416/1b00392000258661543ae492/20141012_122011[/img]
-
bolid
-
bolid
- PiotrWie
- Mieszkaniec
Właśnie tak chciałem zrobić - ale muszę poczekać aż żona wróci z pracy - Zafira to jej auto, ja pomykam Dusterem.bolid pisze:no cóż - wygląda, że nie ma zaczepów;
swoją drogą ciekawy jestem co masz w tym miejscu pod podsufitką? czy przypadkiem producent nie wkłada domyślnie zaczepu a jedynie później dodaje plastikową osłonkę z zaślepką - jeśli ci się chce to "pomacaj" w miejscu wskazanym w instrukcji
Po dokładnym zbadaniu stwierdzam że nie ma zaczepu pod podsufitką - dobrze że nie kupiłem wcześniej siatki.
PiotrWie
jak bys tej zaślepki nie wyjmował to bys nie miał teraz zagwozdki 
ta zaślepka trzyma na miejscu tą osłonę słupka , a jak bys posiadał kurtyny to dodatkowo na tej zaślepce by pisało AirBag
a mocowania siatki można dołożyć jak Ci na nich tak zależy, sa do kupienia w ASO i pobliskich szrotach, z ta różnica że w ASO dostaniesz w komplecie schemat gdzie ciąć podsufitkę
ta zaślepka trzyma na miejscu tą osłonę słupka , a jak bys posiadał kurtyny to dodatkowo na tej zaślepce by pisało AirBag
a mocowania siatki można dołożyć jak Ci na nich tak zależy, sa do kupienia w ASO i pobliskich szrotach, z ta różnica że w ASO dostaniesz w komplecie schemat gdzie ciąć podsufitkę
- PiotrWie
- Mieszkaniec
Posiadam kurtyny, airbag pisze na takiej samej zaślepce za przednimi siedzeniami, ja wolałem próbować zdejmować za tylnymi - bez napisu airbag. Dzięki za odpowiedź, ale chyba sobie daruję siatkę - myślałem o niej z przyzwyczajenia - jak jeździły z nami nasze dzieci ( troje) to na wakacje musieliśmy pakować się po dach. Zafirą będziemy jeździć we dwoje bo dzieci już dorosłe - więc raczej wystarczy siatka pozioma do przyciśnięcia z góry bagażu żeby nie latał po kabinie.KIT GTO pisze:jak bys tej zaślepki nie wyjmował to bys nie miał teraz zagwozdki
PiotrWie
-
pio124
Witam,
Odkopuje temat ponieważ mam pewna zagwozdkę.
Chciałem sobie założyć zaczepy mocujące do siatki, wiec telefon do ASO aby to nabyć z instrukcja jak ciąć a tu mnie poinformowano ze nie moja fura nie jest przystosowana do montażu tych zaślepek i trzeba ingerencji blacharza.
Czy jest ktoś kto to może mi pomoc bo aż nie chce mi się wierzyć żeby fabryka nie przystosowała fabrycznie jakiegoś profilu albo dziury aby to zamontować.
Wystarczy kupic te zaslepki zamontowac czy trzeba jakies cuda wianki odstawiać ?
Dzieki z gory za pomoc
Pozdrawiam
Piotr
Odkopuje temat ponieważ mam pewna zagwozdkę.
Chciałem sobie założyć zaczepy mocujące do siatki, wiec telefon do ASO aby to nabyć z instrukcja jak ciąć a tu mnie poinformowano ze nie moja fura nie jest przystosowana do montażu tych zaślepek i trzeba ingerencji blacharza.
Czy jest ktoś kto to może mi pomoc bo aż nie chce mi się wierzyć żeby fabryka nie przystosowała fabrycznie jakiegoś profilu albo dziury aby to zamontować.
Wystarczy kupic te zaslepki zamontowac czy trzeba jakies cuda wianki odstawiać ?
Dzieki z gory za pomoc
Pozdrawiam
Piotr
-
pio124
Hej,
Dzięki za info kolego Piotrek,
Rocznik to 04/2010
Zaczepy znalazlem na Dixi-Car ciekawe czy pasuja te od Astry H czy od Vectry?
Mimo wszystko kupie te zaczepy i podejmę się próby montażu. Siatka jest mi bardziej na rękę bo Zosia jest wysoka i jeśli będę miał kufer to będzie plus kilkadziesiąt centymetrów i mogę mieć problem z wjazdem do garażu a poza tym w trasie nie lubię jechać z kufrem.
Poza tym gadanie ze „Panie się nie da” strasznie mnie irytuje.
Pozdro,
Piotr
Dzięki za info kolego Piotrek,
Rocznik to 04/2010
Zaczepy znalazlem na Dixi-Car ciekawe czy pasuja te od Astry H czy od Vectry?
Mimo wszystko kupie te zaczepy i podejmę się próby montażu. Siatka jest mi bardziej na rękę bo Zosia jest wysoka i jeśli będę miał kufer to będzie plus kilkadziesiąt centymetrów i mogę mieć problem z wjazdem do garażu a poza tym w trasie nie lubię jechać z kufrem.
Poza tym gadanie ze „Panie się nie da” strasznie mnie irytuje.
Pozdro,
Piotr
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 12:23 przez pio124, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
to może alternatywny box?
http://www.nosice-autoboxy.cz/fotky2056 ... 1217_3.jpg