temperatura klimy 17st
Moderator: Sebu$
temperatura klimy 17st
witam.
dziś fachowiec sprawdzał mi klimę bo nie chłodziła. Po nabiciu gazu, wentylator działa ale chłodnica jest gorąca a z nawiewu leci powietrze o temp 17st. Gdzie jest wada? czy chłodnica do wymiany?
dziś fachowiec sprawdzał mi klimę bo nie chłodziła. Po nabiciu gazu, wentylator działa ale chłodnica jest gorąca a z nawiewu leci powietrze o temp 17st. Gdzie jest wada? czy chłodnica do wymiany?
znaczy fachowiec powiedział ze to może być chłodnica, że nie oddaje ciepła i dlatego jest gorąca.
jutro sprawdzę filtr kabinowy, może jest zapchany
[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 09:35 ]
Filtr w miarę. Było parę much i śmieci. Bez filtra nie ma wielkiej różnicy. Sprawdziłem też wentylator i nie wiem czemu startuje z 2 biegu. U was też tak jest? Słychać go mocno tak jak tego od chłodnicy płynu czy chodzi ciszej?
jutro sprawdzę filtr kabinowy, może jest zapchany
[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 09:35 ]
Filtr w miarę. Było parę much i śmieci. Bez filtra nie ma wielkiej różnicy. Sprawdziłem też wentylator i nie wiem czemu startuje z 2 biegu. U was też tak jest? Słychać go mocno tak jak tego od chłodnicy płynu czy chodzi ciszej?
Chłodnica zawsze jest gorąca , dlatego włącza się wentylator by ja schłodzić . Trzeba by sprawdzić wszystkie podzespoły po kolei a filtr kabinowy niewiele ma wspólnego z brakiem chłodu , może być ew przyczyna braku nawiewu gdy jest totalnie zapchany. . O jakim piszesz wentylatorze? Masz na mysli ten przełacznik siły nawiewu w kabinie?