nie świeci się trzeci stop
Moderator: Sebu$
-
biedrona
nie świeci się trzeci stop
Witam Zauważyłem dzisiaj że nie świeci się swiatło trzeciego stopu umieszczony w klapie bagażnika W lampach po bokach stop jest Dodam że komputer nie wyświetla żadnych komunikatów Jak prosi o sprawdzenie świateł stopu wciskam pedał hamulca i komunikat znika Co jest grane z tym światełkiem Pozdrawiam
-
GOTI
Może kontrola świateł dotyczy tylko lamp, a dodatkowe jakimś (dziwnym) cudem jest pomijane.
Najprościej to zdjąć boczek bagażnika (nie jest trudno) i sprawdzić czy po wciśnięciu hamulca dochodzi do lampki prąd. Jeżeli nie to sprawdzać przewody, bo mogą być gdzieś otarte. Jeżeli prąd dochodzi, a lampka nie świeci to już grubsza sprawa.
Nie wiem czy tam są diody czy żarówki, ale można by w takiej sytuacji podmienić lampke na "nową" działającą i sprawdzić czy wtedy będzie działać
Najprościej to zdjąć boczek bagażnika (nie jest trudno) i sprawdzić czy po wciśnięciu hamulca dochodzi do lampki prąd. Jeżeli nie to sprawdzać przewody, bo mogą być gdzieś otarte. Jeżeli prąd dochodzi, a lampka nie świeci to już grubsza sprawa.
Nie wiem czy tam są diody czy żarówki, ale można by w takiej sytuacji podmienić lampke na "nową" działającą i sprawdzić czy wtedy będzie działać