Wymiana wyświetlacza w Zafirze B
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wygląda to tak:marwin pisze:leonov masz rację dokładnie o to chodzi jak rozpoznać wyświetlacze z allegro po tych oznaczeniach?
TID: KQ, AF, HA
BID: KR, AT, BA, AC, AY, BR, UA, ACSW
GID: KP, BM, SE, AT, AN, BG, TC
CID: KS, BN, AP, AU, BF
ale z tego co widzę, to i tak w w BID i GID powtarza się ten sam symbol, może trzeba jeszcze rozróżnić po nr katalogowym
Ostatnio zmieniony 12 sty 2013, 09:42 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Mam zafirę B z 2006r. (listopad) i mam w niej wyświetlacz bursztynowy. Na wyświetlaczu nie ma tych funkcji: średnie spalanie, chwilowe spalanie, czas przejazdu itd. Koledzy podpowiedzcie mi gdzie mozna zrobić /wymienić ten wyświetlacz i za ile Byłem w serwisie Opla no i oczywiście ...sie nie da... no bo to trzeba cały komputer itd. Patrząc na Wasze wpsy że sie da.....tylko że nie wiem gdzie to można w WARSZAWIE lub w okolicach za cywilizowane pieniądze a nie z kosmosu.
Bardzo prosze o podanie informacji namiaru..... będę wdzięczny
Mój namiar: misiek3822@wp.pl
Bardzo prosze o podanie informacji namiaru..... będę wdzięczny
Mój namiar: misiek3822@wp.pl
Ale który "bursztynowy" masz TID, BID czy GID ? wyżej kolega Bodek podał link gdzie sprawdzisz jaki masz wyświetlacz, jeżeli masz BID lub GID to nie trzeba go wymieniać aby mieć informacje z BC, wystarczy aktywować wyświetlanie info z BC programem OC.
[ Dodano: Pią Sty 11, 2013 11:43 ]
[ Dodano: Pią Sty 11, 2013 11:43 ]
Ale i tak informacje nie są precyzyjne np. takie oznaczenie nie ma w wykazie !? najlepszym rozwiązaniem było by mieć wyświetlacz w rękach wtedy pod kątem pod światło można zobaczyć co to za typ.Bodek pisze:Wygląda to tak:marwin pisze:leonov masz rację dokładnie o to chodzi jak rozpoznać wyświetlacze z allegro po tych oznaczeniach?
TID: KQ, AF, HA
BID: KR, AT, BA, AC, AY, BR, UA, ACSW
GID: KP, BM, SE, AT, AN, BG
CID: BN, AP, AU, BF
ale z tego co widzę, to i tak w w BID i GID powtarza się ten sam symbol, może trzeba jeszcze rozróżnić po nr katalogowym
Ostatnio zmieniony 12 sty 2013, 09:49 przez leonov, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Z tego co widzę to chyba taki model jak w podanym linku bo żeby sprawdzić muszę rozbroić mój a to trochę roboty Radio mam CD30
http://allegro.pl/wyswietlacz-radia-ekr ... 38671.html
Z tego co widzę to chyba taki model jak w podanym linku bo żeby sprawdzić muszę rozbroić mój a to trochę roboty Radio mam CD30
- Bodek
- Zafiromaniak
13301077misiek3822 pisze:Witam
6236520 - nr katalogowy
UKŁAD ZOBRAZOWANIA, WSKAŹNIK WIELOFUNKCYJNY, TABLICA INFORMACYJNA WYŚWIETLACZA CIEKŁOKRYSTALICZNEGO - WIELOFUNKCYJNA (IDENT UA) (C) 82-
(C) 8G- B2
BG
To jest BID.
Koszt w ASO:
Numer katalogowy: 6236520
Nazwa części: WYSWIETLACZ
Cena netto*: 1 563,00
Cena brutto*: 1 922,49
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam . W mojej zafirze padł wyświetlacz. Nie wiem co było powodem bo wieczorem jeszcze działał a rano już nie. Nie działa też sterowanie w kierownicy,i cały panel pod wyświetlaczem . Radio mogę załączyć ręcznie .Czy ten wyświetlacz może być odpowiedzialny za wszystkie funkcje ? Koszt wymiany też nie jest mały.Normalnie ręce opadają. Ma takie numery SE 13178570. Dowiedziałem się też że jak kupię używkę to musi być "wyprogramowany" bo inaczej nie zadziała. Czy to prawda ?
- Bodek
- Zafiromaniak
musi być wylogowalny, ja bym jeszcze odczytał błędy w autku - może to CIM jest odpowiedzialny za te usterki, a wyświetlacz padł swoją drogą lub nieczarsio pisze:Witam . W mojej zafirze padł wyświetlacz. Nie wiem co było powodem bo wieczorem jeszcze działał a rano już nie. Nie działa też sterowanie w kierownicy,i cały panel pod wyświetlaczem . Radio mogę załączyć ręcznie .Czy ten wyświetlacz może być odpowiedzialny za wszystkie funkcje ? Koszt wymiany też nie jest mały.Normalnie ręce opadają. Ma takie numery SE 13178570. Dowiedziałem się też że jak kupię używkę to musi być "wyprogramowany" bo inaczej nie zadziała. Czy to prawda ?
Jeżeli jesteś zainteresowany to mam taki wyświetlacz na sprzedaż.Oczywiście najpierw zrobimy diagnostykę czy faktycznie wyświetlacz padł.Odezwij się na PW.czarsio pisze: Koszt wymiany też nie jest mały.Normalnie ręce opadają. Ma takie numery SE 13178570. Dowiedziałem się też że jak kupię używkę to musi być "wyprogramowany" bo inaczej nie zadziała. Czy to prawda ?
Witam ponownie. Miałem padnięty wyświetlacz ale to już przeszłość.Założony nowy(używany) i wszystko działa. Teraz trochę reklamy dla kolegi Drahe -sprawdził, zamówił , założył,ustawił wszystko co było do ustawienia i to za nieduże pieniądze.Wiecej takiej pomocy na forum i ASO można zamknąć. A przede wszystkim mam teraz wszystko po polsku napisane a ponoć się u mnie nie dało.