Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, mam pytanie, może ktoś mógłby wymienić mi wyświetlacz i radyjko za w miarę normalną cenę. Chodzi o tereny woj. warmińsko mazruskiego, ew. podlaskiego, byłbym bardzo wdzięczny, dodam, że jeszcze nei mam wyswietlacza ani radia
Witam. Trochę odkopię temat wymiany wyświetlacza. Dziś wymieniłem wyświetlacz BID na GID i wszystko poszło bez problemów ale chciałbym prosić o wyjaśnienie małego niuansu. Mianowicie chodzi mi o to, że w oknie głównym wyświetlacza mam na stałe zafiksowane dane odnośnie ZASIĘGU i CHWILOWEGO SPALANIA. Czy można jakoś zmienić, żeby w oknie głównym były wyświetlane cały czas inne parametry, np. TRASA PRZEJAZDU lub CZAS PRZEJAZDU. Te funkcje są dostępne ale po wejściu w BC ale czy można je ustawić w oknie głównym?
NiE ma takiej opcji .Ale cieszę się że wyświetlacz już doszedł i poradziłeś sobie z montażem.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Tak wszystko działa. Myślałem, że dar radę jakoś to zmienić ale trudno trzeba będzie się przyzwyczaić.
A ma może kolega indeksy do GID-a ponieważ zasięg pokazuje "0" mimo, że w zbiorniku jest 1/4 paliwa? Doczytałem, że trzeba zmienić indeks GID-a na 0701 a ja takiego w op-com nie widzę.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Mam pytanie ponownie dotyczące zasięgu na wyświetlaczy GID. Pokazywał mi do tej pory " ZASIĘG O", ale nie martwiłem się tym ponieważ po wymianie wyświetlacza wiedziałem, że tak może być i poza tym auto jeździ na gazie. Zatankowałem dziś do auta 21 litrów benzyny i zasięg się już pooprawiał lecz coś nadal nie daje mi spokoju. Chodzi mi o to, że po zatankowaniu pojawił się zasię 414 km a po przejechaniu 12 km zasięg spadł aż do 371 km mimo, że jechałem na gazie. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Uprzedzę dowcipnych kolegów, że zbiornik nie jest dziurawy i paliwo nie ucieka. Prosiłbym mądre głowy o wyjaśnienie.
rad25 pisze:Chodzi mi o to, że po zatankowaniu pojawił się zasię 414 km a po przejechaniu 12 km zasięg spadł aż do 371 km mimo, że jechałem na gazie.
zasięg oblicza na podstawie średneigo zużycia, jak wzrosło bo np jeździłem dynamicznie to i zasięg się zmniejszył, mimo że fizycznie jest tyle samo benzyny, jak jeździsz na gazie to wskazania spalania i zasięg z komputera możesz wsadzić między bajki
Wielkie dzięki za wyjaśnienie. Zastanawiam się czy jest możliwość zaprogramowania komputera żeby zbierał informacje o spalaniu i zasięgu w zależności na jakiej mieszance jedzie auto? Czy tylko tak może być w instalacjach fabrycznych?
rad25, w Oplu w przypadku fabrycznych instalacji (mówię tutaj o obecnie oferowanych modelach) nie ma w ogóle funkcji komputera pokładowego. Istnieje możliwość odblokowania komputera aby pokazywał tylko spalanie na benzynie.
Mam pytanie. Czy mając wyświetlacz GID mogę go spolszczyć ? Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy można do GID zamontować CID bez kombinacji z elektryką ?
Przy przekładce wyświetlacza trzeba dołożyć kabel RGB i wymienić ramkę - maskownicę. A co się tyczy spolszczenia to nie wiem. Ja wymieniałem BID na GID i miał wgrany język polski. Możliwe, że wystarczy zmienić ustawienia w Op-Com.