Opinie o sprzedawcy - Andrzej2503

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
czekker

#61 Post autor: czekker »

witam,

jestem kolejnym zadowolonym klientem :)
pod koniec marca kupiłem 2004 Z18XE Elegance (szczegóły tutaj) - pojechałem po nią pociągiem i bezproblemowo wróciłem (prawie 500km).
POLECAM !!

pozdr,
gl
Rav333

#62 Post autor: Rav333 »

Na początku 2012 dowiedzieliśmy się, że po raz kolejny zawita do nas szczęście w postaci Dzieciątka... Do dwójki chłopaków, dołączy córeczka... Pierwszą moją myślą jaka się pojawiła było - musimy zmienić auto na większe... żona miała całkiem inne myśli :)
Zacząłem szukać auta kompaktowego... różne marki, różne ceny... w klasyfikacji cena/jakość wygrała Zafira... kolejny krok poszukiwanie auta... i tu znalazłem stronę Pana Andrzeja... tylko Zafiry... coś genialnego i wspaniałego, gdy ktoś szuka auta dla 2+3... Gratuluję pomysłu!

Tak mijały miesiące i w grudniu 2012 urodziła się nasza córeczka, aby nie było jej smutno w lutym 2013 podjechałem do Pana Andrzeja po koleżankę Zosię...
Miły kontakt na wstępie, obejrzeliśmy auto, jazda próbna wszystko ok, sprawdziliśmy w dokumentach czy był wymieniany rozrząd - był. Dokumenty potrzebne do rejestracji przygotowane w komplecie. Dokonaliśmy transakcji i powrót do domu. 150km bezproblemowo.

Przegląd ok, rejestracja bez kłopotu. Dzięki Panu Andrzejowi zaoszczędziłem sporo czasu i nerwów z urzędami... Dziękuję!

Pojechałem do mechanika wymieniłem tarcze i klocki wiadomo - eksploatacja. Zainstalowałem kosz koła zapasowego, bo systemy naprawcze mnie nie przekonują...
Sprawdziliśmy też rozrząd dla profilaktyki... okazało się, że ma luzy, wymieniłem pasek, napinacz (reszta po głębszym zbadaniu okazała się ok) plus robocizna do tego robi się kosz... wiadomo jak rozrząd jest ważny w poprzednim aucie miałem łańcuch, więc za bardzo tym się nie przejmowałem... a tu taka niespodzianka jeszcze przed długą trasą...
wiem, że to eksploatacja, ale zadzwoniłem do Pana Andrzeja i wielkodusznie partycypował w kosztach.

Uważam, że o auto należy dbać i eksploatacyjne naprawy robić na bieżąco, a wtedy auto Cię nie za wiedzie. Kupiłem auto w lutym 2013 piszę dopiero teraz, ponieważ chciałem sprawdzić Zosię na trasie z całą rodziną i bagażami. Spisało się na medal, wygodne, przestronne, nawet wózek z gondolą udało się zabrać, prowadzi się stabilnie, mocy nie brakuje...

Naprawdę kupowanie u Pana Andrzeja samochodu, to przyjemność.
U mnie liczy się słowność, kompetencja i uczciwość, a takie cechy Pan Andrzej posiada.
Sprzedawca otwarty na klienta, dla którego właśnie klient się liczy. Aby wyrobić sobie dobrą markę na rynku takimi kryteriami trzeba myśleć, szkoda że tak wielu sprzedawców
cierpi na "krótkowzroczność" i nie szanuje drugiej strony - bierzcie przykład z Pana Andrzeja.
Dziękuję serdecznie za transakcję!
Za trzy lata mam zamiar pojawić się u Pana Andrzeja po nową Zosię.
Jacek1211

#63 Post autor: Jacek1211 »

Witam !
Końcem kwietnia kupiłem od Pana Andrzeja Zafirę A 2005 Z18XE Elegance.
Muszę przyznać, że cała procedura została przeprowadzona przez Pana Andrzeja perfekcyjnie :)
Pan Andrzej jest kompetentny, dotrzymuje wszystkich terminów, uczciwie opisuje samochód. Szanuje klienta, jest cierpliwy i wyrozumiały.
Po samochód pojechałem pociągiem i bez żadnych problemów dojechałem Zosią do domu, pokonując 630 km.
Wszystkie dokumenty konieczne do rejestracji Sprzedawca przygotował prawidłowo, co zaoszczędza czasu i nerwów w urzędzie.
Gorąco polecam zakup auta u Pana Andrzeja !
Dziękuję serdecznie za transakcję !
Przemo1977

#64 Post autor: Przemo1977 »

Witam wszystkich.
No niestety ja muszę się wyłamać z szeregu wielce zadowolonych klientów p.Andrzeja.
Piszę dopiero teraz z punktu półrocznego użytkowania auta kiedy mogę powiedzieć że stan techniczny określany przez sprzedającego jako dobry odbiegał wielce od rzeczywistości.
Opel Zafira A 1,8 automat zakupiony u p.Andrzeja pod koniec grudnia 2012 r, po rozmowach telefonicznych zapewnieniu o stanie i bezwypadkowości auta pojechałem do Gorzowa po wymarzoną zafirkę Na miejsce dotarłem około 17 obejrzałem autko przejechałem się, zachęcony doświadczeniem i pozytywnymi opiniami sprzedającego kupiłem Wracamy do domu , zauważyłem że światła tak jakoś przygasają lekko w kabinie jak i na drodze, wskazówka temperatury cały czas jakoś bliska 0, po150 km zapaliła się kontrolka ciśnienia oleju Na drugi dzień udałem się na wymianę oleju itd, olej czarny jak święta ziemia sprawdziliśmy czujnik i ciśnienie oleju ok. Jadę auto zaczyna szarpać traci moc zapala sie kontrolka . Po podpięciu do kompa błąd wypadanie 3 zapłonu czy jakoś tak i jakięś błędy z przepustnią i tc Na początek wymieniłem świece i jakiś czas spokój potem znowu to samo , padło na cewkę podmieniłem z kolegą i ok , kupno nowej valeo bo taką doradzili koledzy na forum 350 zł. Naprawa alternatora (przygasanie świateł, słabe ładowanie) koszt 300 zł. Nie minęly 2 tygodnie auto zaczęło głośno chodzić wymiana tylnego tłumika i uszczelki pod kolektorem (urwana jedna śruba ta bliżej termostatu) wymiana 200 .Niedługo potem znowu kontrolka ciśnienia oleju,olej czarny śmierdzi benzyną wymiana coś z układu wtryskowgo, termostatu i ponownie olej 380 zł Swoje problemy opisałem w swoich postach na forum, dziękuję kolegom za pomoc. Dzwonię do p.Andrzeja mówię o sytuacji sprzedający , bez mrugnięcia okiem przelewa ustaloną kwotę Nie wymieniam kosztów elementów zawieszenia zbieżności, tłumika bo uważam że to są rzeczy eksploatacyjne. W miedzyczasie wyszedł jeszcze ieden bubel o którym nie będę mówił pan.Andrzej o nim wie haha.
Nie minęly trzy miesiące skrzynia zaczęla poszarpywać, ślizgać się , po podłączeniu do kompa błąd szarpanie coś hydrokinetycznego nieciągle wymiana oleju i zerwanej poduszki przedniej pod silnikiem 500 zl Polepszyło się niestety miesią potem skrzynia zaczyna glośno chodzić szczegolnie kiedy włączymy ja na R . W przyszłym tygodniu jadę do Gdańska do Sosnowskiego na ewentualna naprawę
Reasumując kupno, załatwienie wszelkich formalności, kontakt, chęć pomocy , zrozumienie to wszystko na plus dla p.Andrzeja(czlowiek uczciwy,poukładany, nie cwaniak haha) Popieram w tym temacie forumowiczów i ich opinie i jak najbardziej polecam.
Niestety stan auta(techniczny) pozostawia sporo do życzenia poprostu za dużo tego jak na tak krótki okres czasu
Andrzej2503

#65 Post autor: Andrzej2503 »

Niestety nie na każdym aucie się zarabia. :oops:
Niekiedy trafi się bubel, którego nie da zdiagnozować. Takie jest ryzyko handlowania autami używanymi.
Tu jest odpowiedź także na pytanie mi zadawane "dlaczego nie przywoze starszych" - bo wstyd mi jest jak później są takie problemy. :oops:
stachurski1977

#66 Post autor: stachurski1977 »

jestem kolejnym zadowolonym klientem Pana Andrzeja. W połowie maja zakupiłem Opla Zafirę 1,8. Obsługa i kontakt ze sprzedającym wzorowe. Autko ładne dokumenty przygotowane a Zosią wróciłem blisko 600 km. do domu bez żadnych problemów. Gorąco polecam zakup samochodu u Pana Andrzeja - solidny sprzedawca. :D :D :D
duber

#67 Post autor: duber »

I ja kilka dni temu zakupiłem zośkę u p.Andrzeja
Jak na razie wszystko ok. ;)
micaj

#68 Post autor: micaj »

dlaczego nie ma Panów Andrzejów po prawej stronie Wisły? Może ktoś zna takiego i może polecić?
Andrzej2503

#69 Post autor: Andrzej2503 »

Lublin nie koniec świata - dojechać się też da!
już kilka moich tam jeździ :mrgreen:
fabrus

#70 Post autor: fabrus »

I ja właśnie wróciłem z Gorzowa moją Zośką. Miałem ponad 500 km w jedną stronę. Na razie wszystko OK, napiszę więcej po kilku tygodniach.
waha

#71 Post autor: waha »

Andrzej2503 pisze: :oops: Niekiedy trafi się bubel, którego nie da zdiagnozować. Takie jest ryzyko handlowania autami używanymi. :oops:
Własnie, niekiedy trafi się bubel, po kolejnych miesiącach użytkowania mojego auta nadal tkwie w takim przekonaniu. Wymian części zamiennych nadal mnóstwo, jednakże są to najczęściej materiały eksploatacyjne ( niestety albo stety ). Sporo tych eksploatacyjnych kwesti jak na auto z przebiegiem 150.000km
Ja mój samochód zaczełem juz nazywać od jakiegos czasu "śmietnisko" bo tak mi jakoś pasuje ta nazwa...
zaznaczam sporo praw to sprawy eksploatacyjne ale jest ich mnóstwo, koszt już dawno przekroczył 4-5 tyś. zł + 20 tyś. samo auto,.... ehh
PS. Sama jazda zafirą WPORZĄDKU
Przemo1977

#72 Post autor: Przemo1977 »

No właśnie autko poznajemy w póżniejszych miesiącach eksploatacji.Tak jak w moim przypadku bubel,i taki rodzynek teraz jak skrzynia biegów koszt bagatela + - 2500 . A człowiek mówi kupię zwykłą benzynkę, zwykłego automat będzie git no i gong.
cns80

#73 Post autor: cns80 »

Przemo1977 pisze:zwykłego automat będzie git
Automat nigdy nie jest zwykły, a oplowski automat do 1,8 ma raczej słabe opinie (poza fanatykami opla oczywiście :) ).
kris$

#74 Post autor: kris$ »

Polecam sprzedawce, wczoraj zakupiona zafirka od pana Andrzeja, auto zgodne z opisem nie jakiś tam bubel, warto dołożyć troche więcej i mieć auto pewne! Droga do domu 100km bez żadnych incydentów,auto zbiera sie jak nowe, silnik mruczy, :driver: w trasie prawie go niebyło słychać :ok: Nawet dostałem autko z połową zbiornika paliwa i koła zimowe! Wielkie dzięki :piwo: Zonka i dzieciaki zackwycone sąsiedzi :oops: z zazdrośći! polecam! jechać oglądać a napewno sie nie zawiedziesz,pewne auta!
maksimus

#75 Post autor: maksimus »

W takim razie mnie możecie zlinczować od razu.
Wycieczka z Łodzi do p.Andrzeja to totalna pomyłka!
Chodziło mi o to autko
Dzięki forum dowiedziałem się o p. Andrzeju jaki to super sprzedawca, jakie to oferuje super autka, a że droższe ...także uważam, że lepiej dopłacić a kupić coś sensownego .
Wybrałem się po autko z pozytywnym nastawieniem, będzie dobrze .
Okazało się, że Zafira mimo deklaracji:
SAMOCHÓD BEZWYPADKOWY - PISEMNA GWARANCJA!!
!! Wszystkie elementy blacharskie oryginalny fabryczny lakier !!
-ma lakierowany prawy tylny błotnik - duża różnica w odcieniu , na felcu nad tylną lampą ingerencja w mase uszczelniającą na łączeniu elementów,
-na lewym tylnym błotniku i l.tylnych drzwiach na lakierze bezbarwnym na całej prawie powierzchni ślady jakby niedoschnięte elementy ktoś wystawił na deszcz,
przedni zderzak popsikany jakimś sprayem łącznie z elementami które powinny być czarne, halogenami, zacieki ,
Komentarz p.Andrzeja ,że dla niego jak lakier na mierniku nieprzekracza 200 to nie lakierowany element , ewentualnie jest to lakierowanie kosmetyczne,
-porysowany prawie cały prawy bok,
-spasowanie w przedniej części nadwozia pozostawia także wiele do życzenia.
.......PANOWIE ALBO FABRYCZNY LAKIER ALBO NIE, czyli dla mnie ewidentne kłamstwo.
Najbardziej rozwaliło mnie stwierdzenie , że to auto ma przecież już prawie 10 lat......no i co z tego , samochód 10-cio letni też może być dobrze i schludnie naprawiony.
Po sprzedającym który w swoich ogłoszeniach chwali się swoją opinią, ma wyższe ceny, oczekiwałbym więcej, jeżeli nawet dostaje się do niego auto w gorszym stanie i decyduje się je sprzedawać mógłby dla zachowania renomy ,doprowadzić je do stanu w którym nie odpychałoby potencjalnego kupującego.
Podsumowując dla mnie p.Andrzej jest jak każdy inny handlarz na którego trzeba uważać.
Przykro mi nie polecam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”