Opel Zafira JAK NOWA ORY. LAKIER 7-Osobowa

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
paweł t

Opel Zafira JAK NOWA ORY. LAKIER 7-Osobowa

#1 Post autor: paweł t »

Co sądzicie o tym samochodzie????Jak na ten rocznik i pochodzenie to czy trochę nie za mały przebieg?Poza tym nie ma wzmianki o stanie szyb i lakieru.
Auto pochodzi od indywidualnego importera.
http://otomoto.wp.pl/opel-zafira-jak-no ... 96460.html
Obrazek

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#2 Post autor: miodzik »

Cena może nie najniższa jak za ten rocznik ale rejestracja w Polsce więc odpadają opłaty jakie trzeba doliczyć przy świeżo sprowadzonych autach. Przebieg mając dobry sprzęt diagnostyczny można ustalić dowolny. Jeżeli od początku faktycznie jest prawdziwie książka serwisowa prowadzona to przestudiuj ją dokładnie. Ale co do zużycia materiałów odn samego przebiegu auta: kierownica nie zaorana to plus. Zwróć uwagę przy oględzinach na poziom wytarcia pedałów sprzęgła, hamulca i gazu. To samo dotyczy lewarka zmiany biegów oraz siedziska kierowcy, klamki i boku drzwi od strony kierowcy. Opel co prawda ma na tyle dobre materiały, że dobrze prowadzone auto mające i 300 tys przebiegu może wyglądać na prawie nowe.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

paweł t

#3 Post autor: paweł t »

Dzięki za komentarz i porady.
Faktycznie- za tą cenę można trafić auto młodsze z podobnym przebiegiem i wyposażeniem.Właśnie przeglądam podobną Zofiję i kilka jej koleżanek (imienniczek) w ogłoszeniach (otomoto)Nie mam ciśnienia na zakup.Do końca tego roku mam czym jeździć.Myślę jednak,że czas rozpocząć poszukiwania dobrze utrzymanego auta.
W kwocie 13000 jest wybór ale i roczniki nie młode.Z przebiegami licznikowymi,serwisami,wymianami bywa różnie.Mąż kuzynki sprowadzał samochody do komisu pod Wa-wą.Niestety kontakt się urwał :(.Znał chłopak j.niemiecki-techniczny,miał kontakty na szrotach,komisach i co najważniejsze u zaprzyjaźnionych autochtonów(za % od igiełki).
Ja robię autem 10Kkm na rok (mam dwa auta).Niemiec ma mieć tyle samo +darmowe autostrady.Czyli nie mniej jak 15Kkm/rok gdy mało jeździ -tak jak ja.
Reszta to fikcja...

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#4 Post autor: Bodek »

Ogłoszenie nieaktualne - Archiwum
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”