Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Krystian pisze:Właśnie mając dostęp do takiego oprogramowania z ASO i tylko wgranie softu od wersji bez DPF i żyła złota.
Z tego powodu nie bardzo są ? od wycinania DPF w 1.7CDTI, bo tam nie było wersji bez DPF, coś w tym jest ?
ASO Opla potwierdza soft bez DPF dla 1.9 CDTI jest dla 1.7 CDTI brak.
Po pierwsze 1.9CDCI to układ wtryskowy Boscha tak więc sterownik również, w przypadku 1.7CDTI mamy do czynienia z Denso...dwa...nie Ople bez DPFa mają inne sterowniki, inne płyty, inne układy nie da się nawet douczyć ECU ... tzn da się douczyć ale auto nie będzie chodziło
Tak jak pisałem ,sa magicy co twierdzą że robią 1.7 więc co za problem...no riskiness no biscuit...
Witam
Moje pytanie dotyczy wycięcia filtra DPF
Czy polecacie jakiś zakład w krakowie lub małopolsce który zrobi to profesjonalnie za rozsądne pieniądze?
Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam
TuneFORCE to jak w końcu z tym 1.7 ?? bo piszecie wyżej, że nie da się jak na razie dobrze usunąć
a w sygnaturce masz
"Chip tuning i usuwanie DPF w samochodach z systemami DENSO - Opel 1.7CDTI"
djsuszi pisze:TuneFORCE to jak w końcu z tym 1.7 ?? bo piszecie wyżej, że nie da się jak na razie dobrze usunąć
a w sygnaturce masz
"Chip tuning i usuwanie DPF w samochodach z systemami DENSO - Opel 1.7CDTI"
Dobrze ze zwróciłes na to uwagę, juz poprawiam :-)
Kontaktowałem się z v-tech w sprawie wycinki DPF`a. Na razie u nich lipa. Stwierdzili, że z silnikami 1,7 CDTI nie ma większych problemów ( użytkownicy się nieuskarżają) więc nie podejmują tematu. A tak nawiasem mówiąc jak to jest z oczyszczaniem filtra. Ja zrobiłem od kupna auta 2000 km i jeszcze oczyszczania nie zaobserwowałem. Czy w trakcie czyszczenia dpf są jakieś kontrolki na tablicy. Jak zaobserwować , że proces trwa lub się zakończył niepowodzeniem.
neon2909 pisze:Kontaktowałem się z v-tech w sprawie wycinki DPF`a. Na razie u nich lipa. Stwierdzili, że z silnikami 1,7 CDTI nie ma większych problemów ( użytkownicy się nieuskarżają) więc nie podejmują tematu. A tak nawiasem mówiąc jak to jest z oczyszczaniem filtra. Ja zrobiłem od kupna auta 2000 km i jeszcze oczyszczania nie zaobserwowałem. Czy w trakcie czyszczenia dpf są jakieś kontrolki na tablicy. Jak zaobserwować , że proces trwa lub się zakończył niepowodzeniem.
Nie ma zadnej kontrolki, jak chcesz zobaczyc nasycenie filtra to podepnij auto pod kompa.
A wypalanie napewno już miałeś, mogleś nie zauważyć.
z 1.7 do puki nie będzie 100% działającego softa dpf off, sprawę problemów z zapychaniem rozwiązuje dodatkami do paliw obniżających temp. regeneracja i daje to wymierne efekty
Witam. Jakieś 2 miesiące temu za namową kolegi mechanika (który to robi) wyciął z mojej Zośki 1.7cdti DENSO DPF i założył emulator. Od tego czasu pojeździłem autem w odstępach może z 2,5 tygodnia. Co chwilę jakieś błędy występują, przeważnie czujnik temperatury. Goście co to robili niby podmieniali te czujniki przy filtrze i dalej lipa. Potem wymiana emulatora na inny itd. Obecnie prawdopodobnie( tak twierdzą) zamontowany mam emulator z innej firmy niż poprzednio. Problem jest taki, że (auto chodzi dobrze cicho nie kopci itd.) z rana jak go odpalam zapala się samochód z kluczykiem. Jak już chwilę się (tak myślę) zagrzeje, to przy ponownym odpaleniu kluczyk gaśnie(oczywiście przy przekręceniu kluczyka nie gaśnie). Ostatnio po przejechaniu ok. 320 km, jadąc z rana do pracy (z zapalonym kluczykiem) po ok. 7 km zaczął mi się proces wypalania no i kopcenie na całego. Proszę o pomoc, cierpliwość moja się już skończyła. Co robić? Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Maj 25, 2013 08:36 ]
Jeszcze jedno, czy jest możliwe, że ten emulator jest gdzieś pod deską rozdzielczą zamontowany - tak twierdzą, bo ja przy silniku ani w okolicach go nie widzę Pozdrawiam
Patrz w okolicy sterownika silnika - nadkole, strona kierowcy.
Emulator nie bedzie działał szkoda twojego czasu na ta bezsensowna zabawę. Producent tego emulatora powinen wiedziec ze nic z tego nie bedzie bo powinien przestudiowac jak działa układ oczyszczania spalin w tym samochodzie...jeśli tego nie zrobił to mozesz mu powiedzieć ze nigdy nie zrobi emulatora do 1.7,który zablokuje regenerację filtra DPF....
Niech Ci oddadzą kase i zrób gdzieś program bo coraz wiecej 1.7 jest tak robionych
Witam. Przeczytałem cały ten wątek i nic nie wiem. Natomiast miły Pan z Tuneforce przez telefon poinformował mnie, że usunie DPF z mojej zafiry 1.7 cdti 110 KM z Denso bez problemów .
Więc ja się pytam Drodzy Forumowicze - można czy nie można ?
pluto7777 pisze:Witam. Przeczytałem cały ten wątek i nic nie wiem. Natomiast miły Pan z Tuneforce przez telefon poinformował mnie, że usunie DPF z mojej zafiry 1.7 cdti 110 KM z Denso bez problemów .
Więc ja się pytam Drodzy Forumowicze - można czy nie można ?
Może coś się zmieniło w tym względzie, tyle, że Koledzy nas jeszcze nie poinformowali
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
Chwali się wielu ale robią to nieliczni. Ja znam jedną osobę która usuwa DPF z A17DTR/DTJ a słyszałem jeszcze o kolejnej firmie. Jeśli się ktoś reklamuje to zapytaj komu, kiedy usunął i jak długo jeździ bez chwasta w 1.7.
hmmm.... no ciekawe czy Tuneforce faktycznie już usuwa w 100% dpfa w 1.7 CDTI
Mówię oczywiście o silnikach Z17DTR i A17DTR
Fajnie by było ponieważ mam do nich bardzo blisko
Rozmawiałem ostatnio z facetem z tego ogłoszenia http://allegro.pl/usuwanie-filtrow-czas ... 00537.html
Twierdzi, że już zrobił kilkanaście Denso i nie ma z nimi najmniejszych problemów.
Tylko on jest strasznie daleko, mam do niego jakieś 300km w jedną stronę