Opel Zafira OPC - Stan Perfekcyjny!!!
Moderator: Tunio999
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Auto jest produkowane dla Holandii - obok Danii i Belgii - to największe przebiegi roczne
więc śmiało licz 50tys. na rok dla diesla, dla benzyny myślę koło 30tys.
więc śmiało licz 50tys. na rok dla diesla, dla benzyny myślę koło 30tys.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
zawsze można trafić jakąś perełkę, ale to kosztujewest pisze:........no ale kolega z forum który sprzedaje zafiry chyba z przebiegiem przesadził że teraz ma 100tyś jak po latach wychodzi że ma bliżej 300 niż 100
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Ale z tego opisu by musiało wynikać że ktoś jeździł 3 lata a 5 lat stało w szopie , wiec chyba każdy kto sprowadza auta robi korektę licznika , tu kolega ma ułatwione zadanie dla mniej czujnych klientów z klubu , a życie pokazuje że trzeba być czujnymBodek pisze:zawsze można trafić jakąś perełkę, ale to kosztuje
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Powiem tak ja dużo śmigam dostawczym zaś Zafirką A przez dwa lata zrobiłem może 15 tyś km czyli stało więcej w garażu ha ha Teraz mam już prawie 3 mce Zafirkę OPC(historia sprawdzona w ASO przebieg 74 tyś jeden właściciel Perełka z szopy?) i zrobiłem może 1 tys km Jeśli ktoś kupi potem o demie to będzie ta perełka z szopy he he
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Przeglądacz
- Imię: Grzechu
- Auto: Subaru Outback 3.0R (H6)
- Model: OBK
- Oznaczenie silnika: EZ30D-2gen
potwierdzam w 100%miodzik pisze:A z Katowic do Gorzowa jeśli będziesz szukał czegoś faktycznie dla siebie i na dłużej az tak tragicznie daleko nie jest tym bardziej, że Andrzej pewnie zaproponuje ci herbatę jak przyjedziesz do niego
ja po swoją jechałem pod koniec marca pociągiem (z Katowic właśnie) i herbatę u Andrzeja piłem
oczywiście z auta też jestem zadowolony - niedawno wróciłem znad polskiego morza (zero problemów).
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
west pisze:Andrzej2503, widzę że się nabijasz ze mnie
Sądzę Piotrek, że nikt się z Ciebie nie nabija. Ja sam na tym forum wielokrotnie opisywałem i pewnie nie raz jeszcze opiszę swoje poszukiwania Zafiry. Nie wiedziałem wtedy jeszcze o istnieniu Andrzeja. Poszukiwałem na włąsną rękę. I tak nie kupiłem dokładnie tego co chciałem, ale trafiłem auto nie zaczochrane i do normalnej jazdy. Łatwo nie było, i szukanie dość intensywne zajeło mi cztery miesiące.
Też jak i Ty jestem ostrożny, ale sam zauważysz podczasz szukania, że dobre zafiry A w wersji poliftowej sprzedają się jak ciepłe bułki. W moim regionie takie auto w komisach czy przy indywidualnych ogłoszeniach stoi max 2 tygodnie. Przedliftowe (nie wiem czemu) wiele stoi miesiącami.
Jak Ci się trafi dobra Zafirka, Zwłaszcza OPC z końca produkcji wersji A to się nie zastanawiaj za długo. Pośpiech na decyzję o obejrzeniu musisz podejmować expresowo. Odpuścić zawsze możesz po obejrzeniu jak coś Ci pasować nie będzie.
I nikt tu na forum nabijał się z Ciebie nie będzie. Tu jest trochę wyższy poziom niż poziom berka kucanego.
Serio.
I szczere powodzenia w szukaniu!
- black_fort
- Przeglądacz
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Ja też miałem ważny TUV z wpisanym przebiegiem i co z tego?Andrzej2503 pisze:Auto ma TÜV z przed 2 lat przy przebiegu chyba 85tys. więc nie fantazjowac proszę z tym przebiegiem
skąd Wam (west) wyszło 300tys. Do szkoły pod górkę chyba było!
Prawda okazała się inna, dlatego proponuję ślepo nie wierzyć w ten cały TUV, owszem uwiarygadnia on bardziej stan samochodu, ale przed zrobieniem TUV-u można licznik skorygować, i nie piszcie mi, że nie, że to niemożliwe w Niemczech, że oni tak nie robią itp.
to Wam wyślę screeny z przebiegiem na TUVie a screeny z przebiegiem w ASO.
Sory za OFFTOP, ale poważnie, nie sugerujcie się ślepo samym TUVem, ja się sugerowałem i co i du**, ale na szczęście auto oprócz większego przebiegu jest i tak ok