[A] -zUla-2,2DTI Elegance, 125 KM, 2003, Maleńka

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Żabcia
Zafiromaniak
Imię: KAROLINA
Auto: Opel Zafira 1.6B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XEP
#91 Post autor: Żabcia »

Ula kawał dobrej roboty odwaliłaś :D :ok:

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER

#92 Post autor: GOTI »

Mnie to interasi ten sprzęt do polerki - twój czy wypożyczony no i jak to szło z Achillesem ;)
Zapewne Daniel Ci podesłał no chyba, że nowy zakup (też myśle nad nowym sprzętem) :piwo:
Obrazek

zUla

#93 Post autor: zUla »

Sebuś, raczej Daniel był ze swoim sprzętem :)

Moja Zosieńka dziś znaczy wczoraj dostała prezencik, nowe (tak jakby) oponki z aluskami, prezentuje się o niebo lepiej ale i przyjemniejsza jest jazda. Golce wrócą w bagażniku.
Jak można się było spodziewać - tuż przed wczorajszym celem podróży - sms i gdzie jesteście. No czy jeszcze nie jest normą że zUla jedzie z przystankami?? I zaczęło się wesoło, zUla wreszcie mogła zadbać o kolejną porcję zawleczek dla Tunia, a on z zUli mężem mógł spokojnie (powiedzmy) zająć się wymianą kół u Zosieńki.
Jakżebym wytrzymała nie robiąc kilku zdjęć.

Efekt prawie finalny:
Obrazek

Najcięższą pracę zlecano ......... nie powiem komu
Obrazek

zUluśka, wzięłabyś się za coś pożytecznego
Obrazek

No przyznaję, najcięższą i najbrudniejszą pracę zrobił Wojtek z moim M.
Gdzie ta szpilka........... ee tam będzie się trzymać i na dwóch....................
Obrazek

Za co im dziękuję, sama w tym czasie dbałam o dostawę zawleczek. :lol: :lol:

A dla Was panowie :piwo:
Dziś rano nie omieszkałam wzięcia Zosieńki na krótką jazdę próbną.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#94 Post autor: Bodek »

Ula - :ok: - ten wzór chyba najbardziej pasuje do tego autka :piwo:

Dla Wojtka i M :uklon:

:piwo:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Oznaczenie silnika: A18XER

#95 Post autor: GOTI »

No teraz to sie prezentuje o wiele lepiej niż z deklami :ok:
Ładny wzór :piwo:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#96 Post autor: Kacperuch »

Ula identyko jak moje. Mieniamy się? ;D na moich widać już trochę kilometrów.

zUla

#97 Post autor: zUla »

Coś się w międzyczasie działo, gdzieś fociłam Zosieńkę od tamtej pory ale jakoś zaniedbałam wątek. Dziś naprawiam zaniedbanie. (nawiasem mówiąc znów ma dekle, bo stalówki i zimówki wróciły na nóżki).

Czas na wspomnienie weekendowej podróży we dwie: ja i Zosia, szwędaczki po ziemiach: świętokrzyskiej i sandomierskiej.
Wyjechałam z Lublina o 8 rano, z lekkim stresem, ponieważ odważyłam się zarejestrować na portalu wspólnych podróży i zabierałam studenta. Gdy się okazało, że on się jeszcze bardziej obawiał niż ja - stres się wyrównał i podróż minęła już spokojnie i bez najmniejszych kłopotów. Od Opatowa leciałam już sama z Zosieńką. Potem odwiedziłyśmy Lecha i Basię, przyznam, że tereny gdzie się kierowałam urzekają, są naprawdę malownicze, żywe obrazy najlepszego artysty. Nawigacja ciutkę się pogubiła ale telefon - i trafiłam do celu. Moja psychika tam całkowicie się zregenerowała ale czas był nieubłagany i pora odjazdu także.
Ani razu nie zgrzytnęła a gdy z Lechem załadowaliśmy jej cały bagażnik jabłkami - o dziwo nawet się piękniej trzymała drogi (ja mimo swojej uhmm wagi dla Zosi to chuchro) .
1 udokumentowany etap podróży, gościnne progi Lecha i Basi
Obrazek Obrazek

Potem na luzie i gładką jak blat stołu drogą pognałyśmy do Ćmielowa, tam już nieco gorsza droga ale na szczęście tylko na odcinku 10 km, Zosia pozwoliła mi zabrać kruchą porcelanę, dotarłyśmy na 19 do Ostrowca Świętokrzyskiego. Tam obie przenocowałyśmy na osiedlu Pułanki. W sobotę znów kierunek Ćmielów :lol: :lol: :lol: wiecie nooooooooooooooo skoro Zosia mocno prosiła, bym jej dorzuciła trochę pięknych filiżanek, jakżeż mogłam jej odmówić, doszły i porcelanowe talerze. Wiecie, zapewniała Zosieńka że będzie wiozła je bardzo delikatnie i spełniła obietnicę.

W sobotę około 16 znów z Zosieńką zostałyśmy sam na sam obierając kierunek na Starachowice. Tam po imprezie sportowej zostałyśmy na nocleg w przepięknym otoczeniu gospodarstwa agroturystycznego. Ja wygodny pokoik, Zosia wygodny, oświetlony i zamknięty bramą na pilota parking.

Jakoś tak się złożyło, że tym razem nie robiłam zdjęć w sobotę ani w Ostrowcu ani w Starachowicach, relaksowałam się, za to po wyruszeniu ze Starachowic ...

Po wypoczynku i moim śniadaniu - dalszy cel podróży, Iłża, gdzie zatrzymałam się by porobić trochę zdjęć.
Obrazek

Szukajcie jej dobrze :)
Obrazek Obrazek

Ciepielowice, do których jechałam przez piękne złote lasy po naprawdę gładkiej drodze. O dziwo nie naciskałam gazu do dechy tylko pozwoliłam Zosi na tempomacie jechać .... średnio 70ką. Pełen relaks, pusta droga, piękna pogoda, nie musiałam być nigdzie na konkretną godzinę, podróż naprawdę relaksacyjna.
U Pawła i jego rodziny kolejne przepiekne przemiłe chwile, znów znalazłam się w otoczeniu zwierząt, które kocham od dziecka, koni, i chciał nie chciał... znów w drogę. Nie byłabym sobą, gdybym naprawdę po odbyciu przyjemnej podróży do Puław nie odwiedziła jeszcze koleżanki. Kawka, herbatka i hehe ku mojej radości oddane mi spore pieniądze - w najlepszym momencie, dla Zosi będzie na maglownicę.
No i cóż, powoli się dzień kończy, wracamy do domu. I zonk. Aby podróż nie była za słodka - postój w megakorku na wjeździe do Lublina. A korciło mnie by obrać kierunek na Lublin przez Nałęczów, nie byłoby kłopotu i szybciej byłabym.......nie nie w domu jeszcze, u Enzo i Moniki :D:D:D:D
Dopiero około 21 postanowiłam z Zosią wrócić na dobre do domu. I ten odcinek już przeleciał wzorcowo.
Łącznie z jazdą po miastach w różnych celach Zosia śmigła prawie 500km w ten weekend, co będzie widać na mapce. W tamtą stronę wiozła aronie, po drodze złapała jabłka, potem porcelanę, zostawiła po drodze aronie i gubiła po worku jabłek. Do Łęcznej przywiozła ich jeszcze spory zapas:) a pachnie jak marzenie. W międzyczasie a dokładnie w Iłży pięknie zapozowała. Gdybym znała drogę dla Zosi na Iłżecki zamek.......dopiero miałaby fotosesję.............. Może uda się to kiedyś nadrobić.
Więcej zdjęć tutaj w bardziej odpowiednim wątku:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=190210#190210

Obrazek :lol:

Awatar użytkownika
tomi18
Przeglądacz
Imię: Tomek
Auto: Opel Zafira B 1.7 cdti
Oznaczenie silnika: A17dtj
Kontakt:

#98 Post autor: tomi18 »

super wzór ,sama robiłaś polerkę ? wyszło pięknie , a te jabuszka mniam !!

pitER

#99 Post autor: pitER »

:) no i kolejne zadowolone grille Zafirek
nie mogę się oderwać od forum - Gratuluję alusek - pasują jak ulał (zUlał może nawet)

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#100 Post autor: Wojti »

To się nazywa Piękną objazdówka :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

zUla

#101 Post autor: zUla »

Dawno nie wstawiałam zdjęć mojej Zosieńki, przyszedł więc czas:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#102 Post autor: Wojti »

Hm to może jednak zostanie u Ciebie aż żal sprzedawać ...
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#103 Post autor: chabretti »

Jak zawsze ładnie się prezentuje :ok:
Sprzedajesz Zośkę :?:

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#104 Post autor: Kacperuch »

Ula kupujesz B czy jak?

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#105 Post autor: norris_85 »

Ula chyba wszyscy są Ciekawi rozwoju sytuacji ;) zmieniasz autko :?: chyba zostajesz przy Zośce?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”