Opel Zafira OPC - Stan Perfekcyjny!!!

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#16 Post autor: Bodek »

Auto jest produkowane dla Holandii - obok Danii i Belgii - to największe przebiegi roczne ;)

więc śmiało licz 50tys. na rok dla diesla, dla benzyny myślę koło 30tys.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

west

#17 Post autor: west »

po dwóch latach miała 36tyś wiec rocznie dużo w sumie nie robił bo 17 wychodzi , no ale kolega z forum który sprzedaje zafiry chyba z przebiegiem przesadził że teraz ma 100tyś jak po latach wychodzi że ma bliżej 300 niż 100

tattooine

#18 Post autor: tattooine »

Podepnę się pod temat, ale z innym pytaniem a'propos tej Zośki...czy blisko 24tyś łącznie z opłatami za model A to nie trochę za dużo jednak...?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#19 Post autor: Bodek »

west pisze:........no ale kolega z forum który sprzedaje zafiry chyba z przebiegiem przesadził że teraz ma 100tyś jak po latach wychodzi że ma bliżej 300 niż 100
zawsze można trafić jakąś perełkę, ale to kosztuje ;)
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

west

#20 Post autor: west »

Bodek pisze:zawsze można trafić jakąś perełkę, ale to kosztuje ;)
Ale z tego opisu by musiało wynikać że ktoś jeździł 3 lata a 5 lat stało w szopie , wiec chyba każdy kto sprowadza auta robi korektę licznika , tu kolega ma ułatwione zadanie dla mniej czujnych klientów z klubu , a życie pokazuje że trzeba być czujnym

cieniassss

#21 Post autor: cieniassss »

west, ludzie zmieniają pracę, dzieci rosną i same do szkoły jeżdżą autobusem, jest wiele rzeczy które wpływają na roczny przebieg auta, ale zawsze można narzekać że wszyscy cofają

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#22 Post autor: Wojti »

Powiem tak ja dużo śmigam dostawczym zaś Zafirką A przez dwa lata zrobiłem może 15 tyś km czyli stało więcej w garażu ha ha :lol: Teraz mam już prawie 3 mce Zafirkę OPC(historia sprawdzona w ASO przebieg 74 tyś jeden właściciel Perełka z szopy?) i zrobiłem może 1 tys km :lol: Jeśli ktoś kupi potem o demie to będzie ta perełka z szopy he he :lol:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#23 Post autor: Andrzej2503 »

Auto ma TÜV z przed 2 lat przy przebiegu chyba 85tys. więc nie fantazjowac proszę z tym przebiegiem :lol:
skąd Wam (west) wyszło 300tys. Do szkoły pod górkę chyba było!
sklepik z Zafirami B i C

west

#24 Post autor: west »

czy ja napisałem że ma 300tys? Ale w przebieg 100tys nie wierzę jak po 2 latach miał 36tys a po 8 ma 100 hmm dziwne, ja nikogo nie chce obrażać czy coś , ale w tych czasach trzeba być ostrożnym bo nawet rodzina potrafi wydac

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#25 Post autor: Andrzej2503 »

Auto zarezerwowane (po oględzinach) pomimo że nie ma mnie w kraju.
Proponuję aby temat dać do archeo jak wrócę z wczasów i transakcja będzie sfinalizowana.
Pozdrowienia dla westa :piwo:
sklepik z Zafirami B i C

west

#26 Post autor: west »

Andrzej2503, widzę że się nabijasz ze mnie , a ja po prostu jestem ostrożny , od czasu jak szukałem ostatnio dla siebie auta i zrobiłem po Polsce 6tys km zanim kupiłem auto

Awatar użytkownika
czekker
Przeglądacz
Imię: Grzechu
Auto: Subaru Outback 3.0R (H6)
Model: OBK
Oznaczenie silnika: EZ30D-2gen

#27 Post autor: czekker »

miodzik pisze:A z Katowic do Gorzowa jeśli będziesz szukał czegoś faktycznie dla siebie i na dłużej az tak tragicznie daleko nie jest ;) tym bardziej, że Andrzej pewnie zaproponuje ci herbatę jak przyjedziesz do niego :)
potwierdzam w 100%
ja po swoją jechałem pod koniec marca pociągiem (z Katowic właśnie) i herbatę u Andrzeja piłem :D
oczywiście z auta też jestem zadowolony - niedawno wróciłem znad polskiego morza (zero problemów).
Zafirynda sprzedana.. :roll:

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#28 Post autor: miodzik »

west pisze:Andrzej2503, widzę że się nabijasz ze mnie

Sądzę Piotrek, że nikt się z Ciebie nie nabija. Ja sam na tym forum wielokrotnie opisywałem i pewnie nie raz jeszcze opiszę swoje poszukiwania Zafiry. Nie wiedziałem wtedy jeszcze o istnieniu Andrzeja. Poszukiwałem na włąsną rękę. I tak nie kupiłem dokładnie tego co chciałem, ale trafiłem auto nie zaczochrane i do normalnej jazdy. Łatwo nie było, i szukanie dość intensywne zajeło mi cztery miesiące.

Też jak i Ty jestem ostrożny, ale sam zauważysz podczasz szukania, że dobre zafiry A w wersji poliftowej sprzedają się jak ciepłe bułki. W moim regionie takie auto w komisach czy przy indywidualnych ogłoszeniach stoi max 2 tygodnie. Przedliftowe (nie wiem czemu) wiele stoi miesiącami.

Jak Ci się trafi dobra Zafirka, Zwłaszcza OPC z końca produkcji wersji A to się nie zastanawiaj za długo. Pośpiech na decyzję o obejrzeniu musisz podejmować expresowo. Odpuścić zawsze możesz po obejrzeniu jak coś Ci pasować nie będzie.

I nikt tu na forum nabijał się z Ciebie nie będzie. Tu jest trochę wyższy poziom niż poziom berka kucanego.

Serio.

I szczere powodzenia w szukaniu!
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Awatar użytkownika
black_fort
Przeglądacz
Imię: Przemek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#29 Post autor: black_fort »

Andrzej2503 pisze:Auto ma TÜV z przed 2 lat przy przebiegu chyba 85tys. więc nie fantazjowac proszę z tym przebiegiem :lol:
skąd Wam (west) wyszło 300tys. Do szkoły pod górkę chyba było!
Ja też miałem ważny TUV z wpisanym przebiegiem i co z tego? :/
Prawda okazała się inna, dlatego proponuję ślepo nie wierzyć w ten cały TUV, owszem uwiarygadnia on bardziej stan samochodu, ale przed zrobieniem TUV-u można licznik skorygować, i nie piszcie mi, że nie, że to niemożliwe w Niemczech, że oni tak nie robią itp.
to Wam wyślę screeny z przebiegiem na TUVie a screeny z przebiegiem w ASO.

Sory za OFFTOP, ale poważnie, nie sugerujcie się ślepo samym TUVem, ja się sugerowałem i co i du**, ale na szczęście auto oprócz większego przebiegu jest i tak ok :ok:

west

#30 Post autor: west »

black_fort, Masz całkowita racje , dlatego ja ten samochód sobie odpuściłem , i życie nauczyło mnie żeby nawet najlepszym sprzedawcom do końca nie ufać

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”