Problemy dotyczące użytkowania CD 30 _ CD30 MP3
Moderator: Sebu$
Witam kolegów, mam pytanie dotyczące oryginalnego radia z zafiry B CD 30 czy można przerobić jakoś soft aby czytało mp3, albo podłączyć zmieniarkę. Jak to wygląda technicznie
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Już tłumaczę:
Do radia CD 30 nie idzie nic zmienić zarówno jesli idzie o odtwarzanie MP3 i nie posiada ono wyjścia na Subwoofer. Najprościej zamienić na CD30MP3 które posiada wszelkie funkcje. A subwoofer był montowany do każdego radia oprócz CD30 pod tą osłoną na środku deski.
CD70 samo wystarczy, nie każde ma Navi i może chodzić na bursztynowym , ale do dvd trzeba by jeszcze wyświetlacz CID (kolorowy) kupić
Do radia CD 30 nie idzie nic zmienić zarówno jesli idzie o odtwarzanie MP3 i nie posiada ono wyjścia na Subwoofer. Najprościej zamienić na CD30MP3 które posiada wszelkie funkcje. A subwoofer był montowany do każdego radia oprócz CD30 pod tą osłoną na środku deski.
CD70 samo wystarczy, nie każde ma Navi i może chodzić na bursztynowym , ale do dvd trzeba by jeszcze wyświetlacz CID (kolorowy) kupić
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
nie to jest po prostu głosnik basowy czyli subwooferpiorun pisze:jakiś zwykły głośniczek?
Jak pozwoli na to gotówka to zmienie sobie radio na stacje multimedialną i potem wrzucę właśnie tam jakiegoś suba by Zafi była wypasiona ale nie rzucała się w oczy
A co do tuby: to w miare możliwości o wiele lepiej dla jakości dźwięku i dla praktyczności bagaznika jest zainwestować w skrzynie basową
Co do CD30MP3, to ma specjalne wyprowadzenie na centralny głośniczek (piny CS+ i CS-, fotki niżej), na nim tylko kilka watów ale pełne pasmo przenoszenia...
Z tego, co kiedyś o tym czytałem, służy głównie do odtwarzania w mono instrukcji nawigacji (kto ma, niech potwierdzi - czy komunikaty słychać też w pozostałych głośnikach?) oraz przy podłączeniu zestawu głośnomówiącego (piny PH+ i PH-, pasmo ograniczone...) jako głośnik telefonu...
Podłączenie aktywnego suba pod ten głośniczek jest jak najbardziej możliwe, mam to w planie...
Szkoda, że we wnękę w desce nie wejdzie nic potężniejszego
Z tego, co kiedyś o tym czytałem, służy głównie do odtwarzania w mono instrukcji nawigacji (kto ma, niech potwierdzi - czy komunikaty słychać też w pozostałych głośnikach?) oraz przy podłączeniu zestawu głośnomówiącego (piny PH+ i PH-, pasmo ograniczone...) jako głośnik telefonu...
Podłączenie aktywnego suba pod ten głośniczek jest jak najbardziej możliwe, mam to w planie...
Szkoda, że we wnękę w desce nie wejdzie nic potężniejszego
Witam!
Znalazlem do zakupienia takie oto cos:
http://www.allegro.pl/item893979618_ant ... twarz.html
W swoim aucie Corsa OPC, mam cd30 + duzy mono wyswietlacz, czyli bez navi
Mozliwa pewnie jest zamiana, ale czy duzo dokupywania i zmian bedzie zawierala.
Prosze o info jezeli mieliscie z tym stycznosc lub odeslanie do stron, gdzie bede mogl wszystkiego się dowiedziec!
POdzrawiam!
Znalazlem do zakupienia takie oto cos:
http://www.allegro.pl/item893979618_ant ... twarz.html
W swoim aucie Corsa OPC, mam cd30 + duzy mono wyswietlacz, czyli bez navi
Mozliwa pewnie jest zamiana, ale czy duzo dokupywania i zmian bedzie zawierala.
Prosze o info jezeli mieliscie z tym stycznosc lub odeslanie do stron, gdzie bede mogl wszystkiego się dowiedziec!
POdzrawiam!