Problemy dotyczące użytkowania CD 30 _ CD30 MP3

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#16 Post autor: Lorry »

U mnie też tak jest że przekręcenie w II pozycje włacza radio, to chyba normalne w ZB bo jak przymierzałem się kiedyś do innej Zafki z innym radiem też tak było. Ja mam CD30 a przymierzałem się do CD70Navi ;)

Awatar użytkownika
franki
Mieszkaniec
Imię: Michał
Auto: Zafira C 1.4 T Cosmo
Model: ZC
Oznaczenie silnika: NEL14

#17 Post autor: franki »

Czyli TTTM
Pozdrawiam
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport

Zbigniew34

#18 Post autor: Zbigniew34 »

Witam kolegów, mam pytanie dotyczące oryginalnego radia z zafiry B CD 30 czy można przerobić jakoś soft aby czytało mp3, albo podłączyć zmieniarkę. Jak to wygląda technicznie

piorun

#19 Post autor: piorun »

kup sobie takie coś i bedzie grało.
fakt rewelacji nie ma,ale daje radę :)

Zbigniew34

#20 Post autor: Zbigniew34 »

mam takie coś w seicento gra w miarę, chyba transmiter będzie jedynym wyjściem. A jest możliwość podpięcia subwoofera do oryginalnego radia? czy tez kombinacja z wpięciem się w jeden z tylnych głośników. Robił ktoś tak?

piorun

#21 Post autor: piorun »

tubę to musisz przez piec podłanczyc bo nie bedzie efektu,a z tego co wiem to te radio chyba niema mozliwości takiego sterowania.chyba że się mylę :roll:
wywal te orginalne radio,tak jak ja to zrobiłem odrazu po kupnie i ciesz się dobrym dzwiekiem .

kicaj

#22 Post autor: kicaj »

Zbigniew34,
zamien sobie na cd70 albo dvd90...

Zbigniew34

#23 Post autor: Zbigniew34 »

Ale muszę kupić tylko odtwarzacz, czy też wyświetlacz drugi żeby była navi. Nie widzę na allegro żadnego takiego odtwarzacza.

Lorry
Zafiromaniak

#24 Post autor: Lorry »

Już tłumaczę:

Do radia CD 30 nie idzie nic zmienić zarówno jesli idzie o odtwarzanie MP3 i nie posiada ono wyjścia na Subwoofer. Najprościej zamienić na CD30MP3 które posiada wszelkie funkcje. A subwoofer był montowany do każdego radia oprócz CD30 :( pod tą osłoną na środku deski.

CD70 samo wystarczy, nie każde ma Navi i może chodzić na bursztynowym , ale do dvd trzeba by jeszcze wyświetlacz CID (kolorowy) kupić ;)

piorun

#25 Post autor: piorun »

Lorry pisze:subwoofer był montowany do każdego radia oprócz CD30 :( pod tą osłoną na środku deski.
ale co to za subwoofer ,jakiś zwykły głośniczek?
koledze chyba chodziło o typowa tubę-chyba :roll:

Lorry
Zafiromaniak

#26 Post autor: Lorry »

piorun pisze:jakiś zwykły głośniczek?
nie to jest po prostu głosnik basowy czyli subwoofer ;)

Jak pozwoli na to gotówka to zmienie sobie radio na stacje multimedialną i potem wrzucę właśnie tam jakiegoś suba by Zafi była wypasiona ale nie rzucała się w oczy :)

A co do tuby: to w miare możliwości o wiele lepiej dla jakości dźwięku i dla praktyczności bagaznika jest zainwestować w skrzynie basową ;)

piorun

#27 Post autor: piorun »

Lorry pisze:A co do tuby: to w miare możliwości o wiele lepiej dla jakości dźwięku i dla praktyczności bagaznika jest zainwestować w skrzynie basową
zgadza się zafcia ma dosyc pojemny bagaznik i tuba raczej tam nie przeszkadza.
a dobry basik to podstawa :lol:

Awatar użytkownika
Magik
Świeżak
Model:

#28 Post autor: Magik »

Co do CD30MP3, to ma specjalne wyprowadzenie na centralny głośniczek (piny CS+ i CS-, fotki niżej), na nim tylko kilka watów ale pełne pasmo przenoszenia...

Z tego, co kiedyś o tym czytałem, służy głównie do odtwarzania w mono instrukcji nawigacji (kto ma, niech potwierdzi - czy komunikaty słychać też w pozostałych głośnikach?) oraz przy podłączeniu zestawu głośnomówiącego (piny PH+ i PH-, pasmo ograniczone...) jako głośnik telefonu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podłączenie aktywnego suba pod ten głośniczek jest jak najbardziej możliwe, mam to w planie...
Szkoda, że we wnękę w desce nie wejdzie nic potężniejszego :?

paweleczek666

#29 Post autor: paweleczek666 »

Witam!
Znalazlem do zakupienia takie oto cos:
http://www.allegro.pl/item893979618_ant ... twarz.html
W swoim aucie Corsa OPC, mam cd30 + duzy mono wyswietlacz, czyli bez navi
Mozliwa pewnie jest zamiana, ale czy duzo dokupywania i zmian bedzie zawierala.
Prosze o info jezeli mieliscie z tym stycznosc lub odeslanie do stron, gdzie bede mogl wszystkiego się dowiedziec!
POdzrawiam!

kubik_CDTi

#30 Post autor: kubik_CDTi »

Navi 100 tylko w Antarze była.
Ten wyświetlacz też z antary.
Szukaj jak już 90tki.
chyba najwyższe w corsie
Pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”