A pokaż mi wersję wyposażenia , w której jest napisane że szyby się z kluczyka domykają ?
Nowa Zafira - brak domykania szyb
-
sajmer
-
franki
-
sajmer
Dostałem specyfikacje salonową - żadnej wzmianki.
Rozmawiałem z elektrykiem znajomego , który ma OP-coma i stwierdził , że to prawda , że tak może być , że się nie da aktywować , zdarzały mu się ZAfiry gdzie starsza np to miała a nowsza o rok już się nie dało w ogóle tego aktywować - cały czas czekam co wyjaśni salon i GM.
Rozmawiałem z elektrykiem znajomego , który ma OP-coma i stwierdził , że to prawda , że tak może być , że się nie da aktywować , zdarzały mu się ZAfiry gdzie starsza np to miała a nowsza o rok już się nie dało w ogóle tego aktywować - cały czas czekam co wyjaśni salon i GM.
-
franki
-
sajmer
U tego elektryka jeszcze nie byłem , mam podjechać dopiero , natomiast sprzedawca z Salonu poinformował mnie , że ma miejsce wypadanie niektórych elementów z wersji STD jak np. półki ze schowka , hamulce elektryczne , podłokietniki listeweczki itd. Między innymi chyba też trafiło na moduł komfortu , czy ktoś może powiedzieć jak ten moduł wygląda ? to jest jakaś namacalna część ??
http://www.pepas.cz/wp-content/uploads/ ... 1_LAST.pdf
ktoś się z tym spotkał ?
http://www.pepas.cz/wp-content/uploads/ ... 1_LAST.pdf
ktoś się z tym spotkał ?
-
rbcartoon
Ja mam podobny problem i chętnie bym chciał uzyskać jakąś pomoc
nie działa komfortowe domykanie szyb ani z kluczyka ani w samochodzie poza prawą szybą pasażera z tyłu co jeszcze mnie zdziwiło to że po zamknięciu tych drzwi zamykają się automatycznie wszystkie pozostałe jeśli sa otwarte w tym momencie
nie działa komfortowe domykanie szyb ani z kluczyka ani w samochodzie poza prawą szybą pasażera z tyłu co jeszcze mnie zdziwiło to że po zamknięciu tych drzwi zamykają się automatycznie wszystkie pozostałe jeśli sa otwarte w tym momencie
-
f7318
Witam. A ja mam taki problem. Domykanie i otwieranie z pilota działało dobrze. Ale pewnego dnia mój syn bawił się lewą tylną szybą (otwierał i zamykał szybko, pykał itd). Nie wiem czy to od tego momentu ale raczej tak - lewa tylna szyba nie reaguja na pilota. Wszystkie pozostałe otwierają i zamykają się z pilota, a ta jedna nie. Odpinałem akumulator, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w tyłu, przyuczyłem okna - i nic. Owe okno działa normalnie (automatycznie sie całe domyka i otwiera) z przycisku w drzwiach zarówno w tylnych jak i z drzwi kierowcy. Co robic bo tak gorące dni otwieranie okien z pilota to BARDZO fajna sprawa...
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jak przestanie reagować na otwieranie z przycisku w drzwiach - to rozbierz wiązkę kabli za słupkiem - też tak miałem - kable się zaczynały przecierać.f7318 pisze:Witam. A ja mam taki problem. Domykanie i otwieranie z pilota działało dobrze. Ale pewnego dnia mój syn bawił się lewą tylną szybą (otwierał i zamykał szybko, pykał itd). Nie wiem czy to od tego momentu ale raczej tak - lewa tylna szyba nie reaguja na pilota. Wszystkie pozostałe otwierają i zamykają się z pilota, a ta jedna nie. Odpinałem akumulator, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w tyłu, przyuczyłem okna - i nic. Owe okno działa normalnie (automatycznie sie całe domyka i otwiera) z przycisku w drzwiach zarówno w tylnych jak i z drzwi kierowcy. Co robic bo tak gorące dni otwieranie okien z pilota to BARDZO fajna sprawa...
Tylko jak zaczniesz ich łatać to odepnij akumulator - bo zaiskrzy
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6168
-
f7318
-
f7318
-
dar-trans112
Witam. Co do domykania szyb z kluczyka. to musisz opuscic wszystkie szyby do końca po czym zamknąć je (muszą się zaprogramować) Po tym zabiegu powinno wswzystko działać;)
-
rbcartoon
Czy ktoś da mi jakąś podpowiedź co z tymi moimi szybkami ??
nie działa komfortowe domykanie szyb ani z kluczyka ani w samochodzie poza prawą szybą pasażera z tyłu co jeszcze mnie zdziwiło to że po zamknięciu tych drzwi zamykają się automatycznie wszystkie pozostałe jeśli są otwarte w tym momencie
nie działa komfortowe domykanie szyb ani z kluczyka ani w samochodzie poza prawą szybą pasażera z tyłu co jeszcze mnie zdziwiło to że po zamknięciu tych drzwi zamykają się automatycznie wszystkie pozostałe jeśli są otwarte w tym momencie