Witam !!!
Początkowo dałem wpis do tematu o akumulatorze ale nie wiem czy do końca o to chodzi. Bo sytuacja powstała z dnia na dzień. Oto opis problemu:
Ostatnio sporo podróżowałem Zafirą prawie 2 tys km przez 3 dni i wszytko ok. Wczoraj spokojnie zaparkowałem po pracy i dziś rano wielkie zaskoczenie nie odpaliła. Pierwsze co zauważyłem za na wyświetlaczu mam inny tryb niż ustawiony wcześniej teraz nocny. kontrolki odrazu gasną po przekreczeniu(włozeniu) kluczyka. Rozrusznik nawet nie drgnie tylko jakieś takie pstryk. Jak ostatnio na trasie i wczoraj sprawdzałem to ładowanie miałem w test-mode 13.5 - 13.9 Klima chodziła bo upały straszne. Jakoś udało mi się błędy gaz/hamulec (póki nie zgasły kontrolki) i mam jakiś 7071 i 50007F ale nie wiem czy dobrze odczytałem. (w test mode akumulator 11.9) Wszystko wskazuje ze rozładowany akumulator (proszę o potwierdzenie ?).
Aż się zastanawiam czy czasem radio nie pozostało włączone czy klima przy wysiadaniu z auta. Reasumując
Czy to wygląda na akumulator (nie odpalanie tylko pstryk gaśniecie kontrolek)autko stało tylko 10h) ?
Dlaczego wyświetlacz przełączył się w tryb nocny ?
Na początek odpalę na kable lub po pożyczeniu prostownika wyjmę i podładuje AKU
Problemy z Odpaleniem - gasnące kontrolki
Bo się zresetował, wystarczy chwilowy spadek napięcia.Wszystko objawy "na niebie i na ziemi" wskazują na padnięty aku.Grygi pisze: Dlaczego wyświetlacz przełączył się w tryb nocny ?
Ostatnio zmieniony 08 sie 2013, 13:27 przez drahe, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
Grygi
Ok Dzieki już zabieram się za szukanie nowego AKU Varta 74Ah lub Bosch S5. Jutro podjedzie mechanik z kablami i będę miał więcej infodrahe pisze:Bo się zresetował, wystarczy chwilowy spadek napięcia.Wszystko objawy "na niebie i na ziemi" wskazują na padnięty aku.Grygi pisze: Dlaczego wyświetlacz przełączył się w tryb nocny ?
Ostatnio zmieniony 08 sie 2013, 13:27 przez Grygi, łącznie zmieniany 1 raz.