Nowa Zafira - brak domykania szyb

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rybka
Zafiromaniak
Imię: ROBERT
Auto: ZAFIRA B
Model: CDTI
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#31 Post autor: Rybka »

rbcartoon pisze:nie działa komfortowe domykanie szyb ani z kluczyka ani w samochodzie poza prawą szybą pasażera z tyłu
-a pozostałe szyby masz przyuczone? trzymając chwilkę guzik szyba idzie do samej góry czy staje po puszczeniu guzika?
- ewentualnie zobaczyc przewody w przelotkach drzwi czy nie urwały się
rbcartoon pisze:zdziwiło to że po zamknięciu tych drzwi zamykają się automatycznie wszystkie pozostałe jeśli są otwarte w tym momencie
- zacznij od przelotki w tych drzwiach
rbcartoon

#32 Post autor: rbcartoon »

tak szyby przyuczałem i nic t nie pomogło
na dół opuszczają się po jednym przyciśnięciu a le do góry tylko tylna za pasażerem działa
f7318

#33 Post autor: f7318 »

Wyjmij wtyczkę z drzwi, ściągnij gumową ochronkę i podciągnij do góry tak żeby zobaczyć jak najwięcej wiązki kabla. Nie trzeba nawet ściągać osłony z progu. Zobacz czy wszystkie kable są całe (prawdopodobnie masz przełamane kable i dlatego dzieją się cuda).
sajmer

#34 Post autor: sajmer »

Ja tylko informacyjnie , że Panowie z super ASO Dixicar po miesiącu jednak stwierdzili , że się da to zaprogramować :) Wczoraj byłem podłączyli Techa i szybki się opuszczają i podnoszą w z pilota.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”