Odpryski na masce

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
EL G FRESH

Odpryski na masce

#1 Post autor: EL G FRESH »

Witam,
Pytanko mam tego typu: Na masce mam małe punkciki (odpryki) po kamyczkach. Czy wykonywał ktoś renowację lakieru? Jakie pasty polerskie są uzywane przez osoby zajmujące się tymi rzeczami? Polećcie jakąś dobra pastę (wosk).
Maciek

#2 Post autor: Maciek »

Jeżeli odpryski są do podkładu to polerka nic nie pomoże. Kiedyś czytałem jak to robi kolega "z branży" i wziął pomieszał lakier kolor z bezbarwnym i normalnie prawie całą maskę tym pomalował. Później dopiero polerka i nadmiar lakieru zszedł, a odpryski zostały wypełnione :)

Jeżeli chcesz łatwiej to mi na czarnym kiedyś trochę "zeszło" odprysków od wosku koloryzującego (bodajże Tcut). On je bardziej maskuje, ale przynajmniej się tak w oczy nie rzucają.
EL G FRESH

#3 Post autor: EL G FRESH »

OK dzięki za podpowiedź. Jeśli jeszcze ktoś ma jakieś inne dobre środki to proszę o informację.
toka

#4 Post autor: toka »

w aso masz pędzelki z lakierem. porób kropki i polerka
kobus

#5 Post autor: kobus »

JA bym spróbował jednak pastą np Tempo :)
Szymon78

#6 Post autor: Szymon78 »

Tempo nie pomoże... co prawda służbowy tym robiłem ale odpryski do podkładu...zapomnij (mam czarny metalik). Nawet grubsze przetarcie nie jest w stanie usunąć
qla

#7 Post autor: qla »

Zgadza się, tylko zaprawki, potem polerka. ten etap z zaprawkami przede mną jest również, ale jakoś się odwleka wciąż;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”