Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam ponieważ przymierzam się do zakupu zafiry chciałem się poradzić odnośnie panoramy. Z jednej strony fajna bo schowki w dachu są z drugiej zastanawiam się czy auto się za bardzo nie nagrzewa na ile te rolety zabezpieczają przed słońcem.
Cześć Tomek!
Mam tę Zafirę w czarnym kolorze ,wszystko jest w porządku rolety spełniają swoją rolę,efekt z odsłoniętym dachem super,schowki potrzebne bardzo jak masz dużo pasażerów(okulary ,książki,zabawki,itp.) Jeśli chodzi o nagrzewanie to czarny kolor nagrzewa się i tak szybko czy z panoramą czy bez-w tej sytuacji jest klima.Warto pozdrawiam Darek
Witam!
Też mam u siebie panoramę. Fajna sprawa, szczególnie dla moich dzieciaków, w schowkach w dachu poupychali sobie zabawki . Roletki zdają egzamin. Jednak nie wiem czy u wszystkich ale u mnie dach potrafi trochę zatrzeszczeć na nierównościach a roletki sobie pięknie pukają.
Ja jednak ze swojej strony polecam.
Witam,
Mam u siebie od jesieni 2012, więc nie wiem jak z nagrzewaniem. Na pewno bajer, który zachwyca i zwraca na siebie uwagę. Powodzenia w poszukiwaniach tej ulubionej.
miodzik pisze:Ubezpieczasz szyby w aucie. W PZU dodatkowe 50 zł chcą za to.
Tak ci się tylko wydaje.
Ubezpieczenie zapewnia:
ochronę szyb (czołowej, tylnej oraz bocznych) w pojeździe od wszystkich ryzyk,
ochronę finansową przed kosztami związanymi z koniecznością naprawy lub wymiany uszkodzonej w pojeździe szyby,
sprawną koordynację wymiany uszkodzonej szyby oraz pokrycie kosztów naprawy; wystarczy jeden telefon, a PZU zorganizuje naprawę w dogodnym dla ubezpieczonego miejscu i terminie,
bezgotówkowe rozliczenie szkody.
chmielu1000 pisze:Problem w moim przypadku jest taki że auto będzie stało pod blokiem czyli ryzyko rozbicia szyby duże
Nie wiem czy to jest dobre podejście, mi się osobiście podoba panoramy bym ją kupił, nie zastanawiałbym się czy się rozbije czy nie - od tego jest ubezpieczenie
Nie po to się kupuje samochód,żeby potem myśleć o kolizjach, kradzieżach itp. . Bodek ma rację, od tego jest ubezpieczenie. Mnie osobiście też panorama się podoba.
Najlepszym wyjsciem z sytuacji jest jedynie zakup auta opancerzonego np ,,SKOT,, ale prawda jest taka ze te dachy moga miec pekniecia tak jak to wyczytałem i sprawdziłem na kumpla autku:/ a auto ma salonowe