Brak KOŁA ZAPASOWEGO - ZAFIRA 2005 r.
Moderator: Tunio999
-
scooby_
Brak KOŁA ZAPASOWEGO - ZAFIRA 2005 r.
Witam!!
Jestem zainteresowany kupnem OPLA ZAFIRY 1.8 benzyna z 2005 roku. Mam na oku dość ładny i zadbany egzemplarz, lecz co mnie martwi i zastanawia to BRAK KOŁA ZAPASOWEGO I CAŁEGO KOSZYCZKA NA ZAPAS. Handlarz twierdzi, ze w tym roczniku wychodziły takie wersje, bo zamiast zapasu jest w schowku w bagażniku orginalna pompka-kompresor którym w razie przebicia opony mogę ja podpompować.
DRUGA sprawa jaka mnie zastanawia to szyby gdyż dwie są z rocznika 2004 a nie jak reszta z 2005. Czy to możliwe ??
PROSZE o pomoc i jakieś rady, jeśli ktoś coś wie w tej kwestii.
Pozdrawiam scooby_
Jestem zainteresowany kupnem OPLA ZAFIRY 1.8 benzyna z 2005 roku. Mam na oku dość ładny i zadbany egzemplarz, lecz co mnie martwi i zastanawia to BRAK KOŁA ZAPASOWEGO I CAŁEGO KOSZYCZKA NA ZAPAS. Handlarz twierdzi, ze w tym roczniku wychodziły takie wersje, bo zamiast zapasu jest w schowku w bagażniku orginalna pompka-kompresor którym w razie przebicia opony mogę ja podpompować.
DRUGA sprawa jaka mnie zastanawia to szyby gdyż dwie są z rocznika 2004 a nie jak reszta z 2005. Czy to możliwe ??
PROSZE o pomoc i jakieś rady, jeśli ktoś coś wie w tej kwestii.
Pozdrawiam scooby_
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
W nr VIN będzie informacja czy było koło o pełnych wymiarach czy nie.scooby_ pisze:Witam!!
.............
Na Forum w dziale Giełda były ogłoszenia o sprzedaży koła i kosza.
Zawsze można dać ogłoszenie w Dziale Giełda - Kupię
-
scooby_
- Bodek
- Zafiromaniak
jeżeli masz nr - wpisz tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=918&start=2925scooby_ pisze:A gdzie mogę sprawidzć numer VIN, bo w salonach OPLA np. NIVETE Wawa robią z tym problemyBodek pisze:W nr VIN będzie informacja czy było koło o pełnych wymiarach czy nie.
Szkoda, że nie skorzystałeś z tego Działu: http://www.zafiraklub.pl/viewforum.php?f=42
wszystko byś wiedział - co i jak
-
scooby_
VIN już tam wpisałem i co teraz dalej ??Bodek pisze: jeżeli masz nr - wpisz tutaj: http://www.zafiraklub.pl/...=918&start=2925
- Bodek
- Zafiromaniak
WTS = ZESTAW,OPONA,NAPRAWA OPONY,ZINTEGROWANE WYPOSAŻENIE - nie było koła i koszascooby_ pisze:VIN już tam wpisałem i co teraz dalej ??Bodek pisze: jeżeli masz nr - wpisz tutaj: http://www.zafiraklub.pl/...=918&start=2925
-
koval
@scooby_scooby_ pisze: ... lecz co mnie martwi i zastanawia to BRAK KOŁA ZAPASOWEGO I CAŁEGO KOSZYCZKA NA ZAPAS ...
Moja Zafira B 2007 1.8 orignalnie nie miała zapasu. Kupiłem ją w październiku 2012 i od razu zainwestowałem w kosz (z ASO) i zapasowe koło (przy okazji jak kupowałem zimówki). Nie wyobrażam sobie jazdy tylko z zestawem naprawczym. A co jak opona rozwali się z boku na dziurze albo krawężniku? Był to nieoczekiwany wydatek. Sprzedawca Andrzej nie napisał że nie ma zapasu a auto było ok (i jest dalej :-) )więc nie był to wystarczający powód żeby nie brać.
- Bodek
- Zafiromaniak
Koszt w ASO to wydatek rzędu ~ 200złkoval pisze:...... od razu zainwestowałem w kosz (z ASO) i zapasowe koło (przy okazji jak kupowałem zimówki)............