Kody błędów

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
pikus

#766 Post autor: pikus »

Witam.Wczoraj odczytałem w swojej zafirze 1.9 CDTI 150 KM błąd o numerze 227911,czy ktoś wie co on oznacza :|.Dzięki
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#767 Post autor: Harry200 »

P2279, czyli nieszczelność w układzie wlotowym powietrza.Sprawdż wszystkie przewody dolotowe, nieraz ten bład wywala jak przepływka zafałszowuje wyniki, następna sprawa to czy EGR się domyka ,jeżeli nie to tez może ten bład wywalać..
miodzik

#768 Post autor: miodzik »

P0703. Zafira A, skrzynia manualna, światła stopu działają prawidłowo..

Czego jeszcze poszukać?
Awatar użytkownika
Rybka
Zafiromaniak
Imię: ROBERT
Auto: ZAFIRA B
Model: CDTI
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#769 Post autor: Rybka »

miodzik pisze:P0703. Zafira A, skrzynia manualna, światła stopu działają prawidłowo..

Czego jeszcze poszukać?
P0703 Nieprawidłowy sygnał obwodu włącznika świateł hamulcowych C-11
P0703 Nieprawidłowy sygnał obwodu włącznika świateł hamulcowych (Zapłon Zał) C-11
Nic nie szukac tylko zmienić włącznik stopu.
Jest on dwu-obwodowy.
U ciebie jeden obwód działa, czyli od świateł stopu, a drugi obwód widocznie coś nawalił.
Sprawdz może najpierw kostkę od włącznika, poczyść - może pomoże.
Jeśli masz tempomat to włącz go jadąc i naciśnij na stop - zobacz czy rozłączy się tempomat.
sajmer

#770 Post autor: sajmer »

Witam
Ja w nowej Zafirze mam od nowości błąd P1613 , błąd już był kasowany w serwisie ze 3 razy jednak po jakimś czasie się pojawia. Objawy - czasami wkładam kluczyk do stacyjki , przekręcam w pozycję zapłon i nie zapalają się kontroli dopiero po jakimś czasie - wtedy już wiem , że nie odpali i faktycznie brak reakcji na przekręcenie kluczyka , trzeba wyjąć kluczyk włożyć i wtedy jest OK. Sytuacja ta generuje oczywiście z automatu błąd i nie gaśnie kontrolka kluczyka z samochodzikiem po przekręceniu zapłonu - dopiero po uruchomieniu gaśnie.
Czy macie jakieś pomysły co to może być ? W serwisie wgrali jakiś najnowszy SOFT ale nic to nie pomogło , oni nie wiedzą co to jest chcą żebym im zostawił samochód i będą szukać ale nie bardzo mi się to uśmiecha - nie mam do nich zaufania.
Awatar użytkownika
Rybka
Zafiromaniak
#771 Post autor: Rybka »

sajmer pisze:Ja w nowej Zafirze mam od nowości błąd P1613
P1613 Brak lub nieprawidłowy sygnał blokady rozruchu Blokada Rozruchu C-05
Mi to wygląda na problem ze stacyjką, a dokładniej to w środku stacyjki kluczyk po przekręceniu nie przełącza napięcia.
Może stacyjka po przekręeniu nie podaje napięcia na styk "W" :mysli:
Ale to tylko hipoteza - mogę się mylić
sajmer

#772 Post autor: sajmer »

Witam ponownie
Odezwali się z DIXI Raszyn do mnie - zamawiają nowy moduł CIM do mojego auta , zobaczymy czy po wymianie będzie lepiej.
Pozdro
ADAMO_16

#773 Post autor: ADAMO_16 »

0175 Mieszanka za bogata dla pełnych obciążeń (rząd cylindrów 2) Powiedzcie koledzy co generuje taki błąd? Miałem problem z samochodem, był błąd 0252, auto kopciło ale przeszło i wszystko do normy wróciło ( wlałem srodki do czyszczenia układu zasilania i chyba to pomogło). Błąd wyskoczył, ale normalnie jezdzi furka. Jakieś zaległe błędy ;)
norbi2004

#774 Post autor: norbi2004 »

Witam po wciśnięciu pedału hamulca i gazu i po przekręceniu kluczyka wyskoczyły mi cyfry
227911 i 190158 mam problem z wyłączającą się turbiną podczas jazdy i świecącym kluczykiem jakby dało rozkodować te liczby byłbym wdzięczny pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#775 Post autor: Bodek »

norbi2004 pisze:Witam po wciśnięciu pedału hamulca i gazu i po przekręceniu kluczyka wyskoczyły mi cyfry
227911 i 190158 mam problem z wyłączającą się turbiną podczas jazdy i świecącym kluczykiem jakby dało rozkodować te liczby byłbym wdzięczny pozdrawiam
egr, układ dolotowy, czujnik dpf - poszukaj na forum - są informacje co z tym zrobić ;)
Awatar użytkownika
Rybka
Zafiromaniak
#776 Post autor: Rybka »

norbi2004

#777 Post autor: norbi2004 »

egr był czyszczony,układ dolotowy też turbina wyczyszczona 2 wężyki od podciśnienia wymienione a niewiedziałem jak z czytać te kody
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#778 Post autor: Bodek »

norbi2004 pisze:egr był czyszczony,układ dolotowy też turbina wyczyszczona 2 wężyki od podciśnienia wymienione a niewiedziałem jak z czytać te kody
skasuj błędy interfejsem i zobaczysz co dalej
norbi2004

#779 Post autor: norbi2004 »

Właśnie były kasowane dzisiaj rano a sprawdzałem 2 godz temu
swek13

#780 Post autor: swek13 »

U mnie pojawił się błąd 042A może ktoś wie co to oznacza
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”