Opel Zafira 1.8-16V-125KM-TEMPOMAT-7 OSÓB

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
wonzkee

Opel Zafira 1.8-16V-125KM-TEMPOMAT-7 OSÓB

#1 Post autor: wonzkee »

Witam wszystkich. Jak już wspomniałem w powitaniu jestem przed zakupem pierwszej w życiu Zafirki. Jest to model z 2001 roku z silnikiem 1.8 16v, przebiegiem coś ok. 210000, w wersji Elegance. Auto sprowadzone z Niemiec, przygotowane do rejestracji. Wygląd zewnętrzny jak i wnętrze w nienagannym stanie - na pierwszy rzut oka. Niestety brak jest książki serwisowej. Cena to nieco ponad 10000 - pytanie czy warto się zainteresować i na co zwrócić uwagę.

Obrazek

http://otomoto.pl/opel-zafira-1-8-16v-125km-tempomat-7-osob-C29746005.html
Ostatnio zmieniony 25 sie 2013, 12:51 przez wonzkee, łącznie zmieniany 2 razy.

sloma_p

#2 Post autor: sloma_p »

Ja szukam podobnej, tylko nieco bliżej ;)
Z tego co ja wyczytałem./dowiedziałem się, warto sprawdzić łączenia przednich błotników z progami - czy nie ma korozji, śladów napraw, miejsce jest trudne w naprawie, a powinno być idealne. Warto kupić nawet tani miernik lakieru, sprawdź dokładnie (centymetr po centymetrze) słupki, żeby się nie okazało, że auto składane z dwóch (np. wymieniony dach, czy ćwiartki). Sprawdź też hak holowniczy - jeśli jest nowy, nieużywany, to lampka powinna się zaświecić (choć może ktoś nie używał, ale rzadko kto kupuje, by nie używać...), zużyty (kula) to samo - może świadczyć o tym, ze ciągał przyczepy. Na pierwszy rzut oka wygląda ładnie, ale handlarze każde auto potrafią tak podpicować, by wyglądała ładnie ;)

Przed wizytą poproś o VIN, koledzy Ci zdekodują, będziesz mógł sprawdzić co jest, czego brakuje, ew. czy coś się nie zgadza (np. kolor tapicerki czy tarcz zegarów, chromowane klamki wew. wymienione na czarne itp.)

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#3 Post autor: Bodek »

Ogłoszenie nieaktualne - Archiwum
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”