Witam,
Czy narescie jest juz nowe oprogramowanie do zafiry tourer 2.0cdti albo cos co naprawilo by falujace obroty?Zawsze jak jest wilgoc to silnik faluje.
Czy wedlog was,zalewanie silnika po deszczu jest normalne?Mi juz nawet zrobil sie bialy nagar na bloku silnika i sa czesci ktore rdzewieja niestety...
Pozdrawiam
Oczywiscie zero odpowiedzi a przeciez wy powinniscie sie najleiej znac!!Juz nie wiem kogo pytac...Serwis twierdzi ze ten typ tak ma i ze deszcz wpada pod maske przez szczeliny kolo reflektorow i nic nie moga zrobic!Nojgorsze jest to ze zaraz go bede sprzedawal i nie wiem czy znajde kupca!Albo postaram sie go sprzedac jak jeszcze bedzie cieplo,kiedy nie bedzie padalo,wtedy silnik bedzie rowno chodzil i nie bedzie zalany!Nigdy nie spodziewalem sie ze bede musial kombinowac przy sprzedazy!Szczegolnie auta ktore ma rok.
Falujace obroty i...... zafira tourer 2.0cdti
Moderator: Sebu$
-
adamo
-
jakub111
Samochod byl w serwisie Kozlowski na diagnostyce problemu obrotow,stwierdzono ze chodzi o oprogramowanie bo te jest bledne,pwiedziano mi ze chlopaki podniesli lekko dawke paliwa,oczywiscie nic sie nie zmienilo...
Samochod jest na gwarancji jeszcze przez 6 mies.
Odnosnie wlatujacej wody pod maske,tez bylem to zglosic i w ramach kampani zalozyli basenik z dermy hehe,oczywiscie woda wpada kolo reflektorow czyli z przodu a" basenik" przecieka i woda itak leci na rozrzad,bylem,mowilem,pokazalem i poprawili basenik hehe,Niestety woda znowu wylatuje z baseniku
Samochod jest na gwarancji jeszcze przez 6 mies.
Odnosnie wlatujacej wody pod maske,tez bylem to zglosic i w ramach kampani zalozyli basenik z dermy hehe,oczywiscie woda wpada kolo reflektorow czyli z przodu a" basenik" przecieka i woda itak leci na rozrzad,bylem,mowilem,pokazalem i poprawili basenik hehe,Niestety woda znowu wylatuje z baseniku
-
adamo
jedź do serwisu i zgłoś ponownie ten sam problem. za nic nie powinieneś płacić, a okres gwarancyjny na usunięte usterki przedłuża się na następne 2 lata. Jeżeli problem ten pojawia się notorycznie możesz żądać darmowego samochodu zastępczego lub wymiany samochodu na wolny od wad. Jeśli serwis się nie zgodzi na takki układ możesz zgłosić sprawę do sądu a na pewno ją wygrasz. A poza tym co to za serwis który nie potrafi usunąć usterki, a basenik niech se wsadzą pod du... .
-
Krzysiek1979r
Kolego ja mam Zafirę C kupioną w czerwcu 2013 z silnikiem 2.0 CDTI 165KM z automatem i nic nie faluje, jak na razie wszystko chodzi bez zarzutu. Jak dotąd mam mało przejechane koło 7000 km.
Może to nie sprawa softu, a coś innego. Może trzeba podjechać do innego serwisu?
Możesz podesłać zdjęcie tego baseniku, zobaczę czy coś takiego też jest u mnie, bo na pierwszy rzut oka nie widzę.
pozdrawiam i bezproblemowej jazdy życzę
Krzysiek
Może to nie sprawa softu, a coś innego. Może trzeba podjechać do innego serwisu?
Możesz podesłać zdjęcie tego baseniku, zobaczę czy coś takiego też jest u mnie, bo na pierwszy rzut oka nie widzę.
pozdrawiam i bezproblemowej jazdy życzę
Krzysiek