problem z głośnikami i szybami z tyłu
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira 1.8 gaz
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
u mnie wszystko działa (elektryczne szyby, centralny zamek) z wyjątkiem głośników w drzwiach pasażera (prawy przód) i drzwiach tylnych (po obu stronach). Jak myślicie gdzie jest problem przy radiu (nie ma styku) czy raczej obstawiacie przerwy na kablach w progach?
[ Dodano: Pon Sie 12, 2013 20:17 ]
Mam mały problem z gniazdem znajdującym się w lewych tylnych drzwiach gniazdo wpadło mi do środka, tak to wygląda
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem, można to naprawić bez rozbierania drzwi. Ja powoli zaczynam mieć wątpliwości bo walczyłem z tym dziś około pół godziny i bez efektów
[ Dodano: Pon Sie 12, 2013 20:17 ]
Mam mały problem z gniazdem znajdującym się w lewych tylnych drzwiach gniazdo wpadło mi do środka, tak to wygląda
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem, można to naprawić bez rozbierania drzwi. Ja powoli zaczynam mieć wątpliwości bo walczyłem z tym dziś około pół godziny i bez efektów
W przypadku wpadnięcia złączki trzeba odkręcać boczki robiłem to 3 razy, po lutowaniu kabli i zabezpieczeniu termo-kurczem.
padła mi instalacja po raz 3 i wiec już dałem sobie spokój z lutowaniem i kupiłem z rozbitka astra II wiązkę razem z koszulkami koszt 30 pln + robocizna z kolegą (4x )
wszytko pasi kable podłączyłem w środku w podłodze tak więc w słupku nie mam żadnego miejsca lutowania. i pewnie 3 lata spokoju
padła mi instalacja po raz 3 i wiec już dałem sobie spokój z lutowaniem i kupiłem z rozbitka astra II wiązkę razem z koszulkami koszt 30 pln + robocizna z kolegą (4x )
wszytko pasi kable podłączyłem w środku w podłodze tak więc w słupku nie mam żadnego miejsca lutowania. i pewnie 3 lata spokoju
Witajcie.
Ja mam problem, gdyż nie działa mi blokada szyb elektrycznych z tyłu. Nie przeszkadzało mi to, dopóki mój synek nie podrósł i teraz dosięga do przycisków otwierania szyby.
Na drzwiach kierowcy: czerwona dioda się świeci, sterowanie szybami z tyłu nadal działa.
Co radzicie sprawdzić najpierw?
Ja mam problem, gdyż nie działa mi blokada szyb elektrycznych z tyłu. Nie przeszkadzało mi to, dopóki mój synek nie podrósł i teraz dosięga do przycisków otwierania szyby.
Na drzwiach kierowcy: czerwona dioda się świeci, sterowanie szybami z tyłu nadal działa.
Co radzicie sprawdzić najpierw?
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Rozbierz wlącznik szyb, ten w drzwiach kierowcy.
Zobacz czy czasem nie złamał się przesuwak switcha.
Ewentualnie trzeba będzie zmienić switcha.
Dioda świeci zawsze i zielona i czerwona tylko jest zasłonięta przełącznikiem.
Zobacz czy czasem nie złamał się przesuwak switcha.
Ewentualnie trzeba będzie zmienić switcha.
Dioda świeci zawsze i zielona i czerwona tylko jest zasłonięta przełącznikiem.
witam, mam podobny problem, sterowanie szybą tylnch dzrzwi prawych z pozycji kierowcy dziala bez zarzutu ale juz z pozycji pasazera nie, przemienilem nawet przelacznik zeby sie upewnic ze jest ok i na dzwiach obok dziala, ale problem nadal nie rozwiazany, mam w sumie dwa pytania:
1. jak sciagnąć tapicerke z drzwi tylnych, mam wszystko poodkrecane, srubki z dolu drzwi, z pod glosniczka malego, z pod uchwytu, ale problem tkwi w tym ze tapicerka nadal trzyma przy gornej krawedzi w miejscu gdzie chowa sie szyba do wnetrza dzwi, probowalem wiele razy ale nie chce zejsc, a nie chce czegos uszkodzic , jak odegne cala tapicerke to deinitywnie widac ze trzymaja ja od spodu jakies blaszki srebrne po obydwuch stronach, nie wiem jak sie do tego zabrac, prosze pomocy.
2. druga rzecza jest odkrecenia/ wykrecenie wtyczki w dolnym lewym wewnetrznym rogu drzwi to kable od glosnikow i sterowania szybami, moga byc przerwane lub przetarte ja pisane wczesniej w tym poscie dlatego chce je sprawdzic ale probowalem dzis i nie moge jej wyjac, moze ktos wie jak,
Pozdrawiam serdecznie, uzytkownik zafiry od marca b.r i nowa osoba na forum, dzieuje wszystkim za uwage.
1. jak sciagnąć tapicerke z drzwi tylnych, mam wszystko poodkrecane, srubki z dolu drzwi, z pod glosniczka malego, z pod uchwytu, ale problem tkwi w tym ze tapicerka nadal trzyma przy gornej krawedzi w miejscu gdzie chowa sie szyba do wnetrza dzwi, probowalem wiele razy ale nie chce zejsc, a nie chce czegos uszkodzic , jak odegne cala tapicerke to deinitywnie widac ze trzymaja ja od spodu jakies blaszki srebrne po obydwuch stronach, nie wiem jak sie do tego zabrac, prosze pomocy.
2. druga rzecza jest odkrecenia/ wykrecenie wtyczki w dolnym lewym wewnetrznym rogu drzwi to kable od glosnikow i sterowania szybami, moga byc przerwane lub przetarte ja pisane wczesniej w tym poscie dlatego chce je sprawdzic ale probowalem dzis i nie moge jej wyjac, moze ktos wie jak,
Pozdrawiam serdecznie, uzytkownik zafiry od marca b.r i nowa osoba na forum, dzieuje wszystkim za uwage.
Witajcie
W moim aucie mam opisywany już przez innych problem:
Nie działa podświetlenie guzików z tyłu.
Przewody polutowane właśnie ze względu na wcześniejsze problemy z otwieraniem/zamykaniem ze stanowiska kierowcy.
Bezpieczniki 15,17,20 w porządku.
Przełącznik blokady tylnych szyb raczej sprawny.
Jakieś pomysły?
pozdro
W moim aucie mam opisywany już przez innych problem:
Centralny oraz głośniki działają.Problem: mam problem z elektrycznym otwieraniem szyb w tylnych drzwiach ale tylko jeżeli chcę to zrobić z foteli pasażera. Szyby otwierają się bez problemu jeżeli używam przełączników z pozycji kierowcy.
Robiłem próby polegające na przełożeniu przełączników z przodu do tyłu - bez rezultatu.
Nie działa podświetlenie guzików z tyłu.
Przewody polutowane właśnie ze względu na wcześniejsze problemy z otwieraniem/zamykaniem ze stanowiska kierowcy.
Bezpieczniki 15,17,20 w porządku.
Przełącznik blokady tylnych szyb raczej sprawny.
Jakieś pomysły?
pozdro