POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
arteq

#136 Post autor: arteq »

Witam,
Nie polecam DIXI CAR w Raszynie, pojechałem na przegląd. Zgłosiłem nie równą pracę silnika to wgrali nowy soft ( za pieniądze , a ponoć to zalecenie producenta), miałem P0520 nic z tym nie zrobili a nawet nie powiedzieli co mam z tym zrobić ( po prostu pominęli ).
Odgrzybili klimę, w której tydzień później okazało się że jest za mało czynnika i w ogóle nie chłodziła ( system jest szczelny ).
Na liście było kilkanaście czynności m.in właśnie sprawdzenie klimatyzacji, więc jeśli pozostałe zostały w ten sam sposób wykonane to szkoda gadać.

Pozdrawiam
Arteq

MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#137 Post autor: MARCEL! »

Hej! Ktoś może mi polecić dobrego mechanika/warsztat/serwis z Lublina gdzie by wymienili pasek rozrządu w Zafirze 1.8 ?

cieniassss

#138 Post autor: cieniassss »

ul. Krańcowa 65
tel. 695373838

wojto1974
Przeglądacz
Model:

#139 Post autor: wojto1974 »

Witam;
Zdecydowanie POLECAM
KACPER autoserwis

Marcin Kacprzak
ul.Fundowicza 23A/1
RADOM
tel;604-248-317

Mechanika-Elektryka-Elektronika- SPECJALIZACJA OPEL

Awatar użytkownika
Przemass
Zafiromaniak
Imię: Przemek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z20LET

#140 Post autor: Przemass »

W odpowiedzi na pytanie jednego z forumowiczów w dziale-spoty,odpowiadam.
Polecam tego mechanika-maniak Opla
http://mfpl.dyndns.biz/poznanski-lubon/ ... _12_2.html
oraz ten warsztat-robią tam wszystko,łącznie z przeglądami.
Naprawiałem tam swoją Astrę,również Astrę mojej Żony,a teraz Zafirę.
http://autogaz-swarzedz.pl/
Ceny umiarkowane,ale wykonanie super-żadnych zastrzeżeń ;)
Mogę śmiało polecić :)

Dopisałem w odpowiednim temacie - Bodek
Ostatnio zmieniony 18 lut 2013, 22:19 przez Przemass, łącznie zmieniany 2 razy.

Krystian

#141 Post autor: Krystian »

- TEO-Motors Swadzim k. Poznania , tel. 61 6636565 - specjalizacja: naprawa automatycznych skrzyń biegów - polecam !.

- MIRMAR - Poznań, tel. 61 8614887, kom. 603978275 - Naprawa skrzyń manualnych - Opel M20, M32, M40 . Naprawiałem kilka sztuk, polecam !.

Awatar użytkownika
czekker
Przeglądacz
Imię: Grzechu
Auto: Subaru Outback 3.0R (H6)
Model: OBK
Oznaczenie silnika: EZ30D-2gen

#142 Post autor: czekker »

POLECAM:
Sosnowiec, Naftowa 1
(pracowali wcześniej w ASO Opla, więc znają się na robocie..)

dzisiaj zrobiłem u nich (2004 ZA Z18XE):
- kompleksowy przegląd klimy razem z odgrzybianiem (ozon)
- zmiana języka w kompie (Zafcia wreszcie zaczęła komunikować się po polsku ;)) plus włączenie wyświetlacza radia, bo wcześniej było nieoryginalne i po włożeniu CDR500 nie działał wyświetlacz
- wymiana oleju (GM Dexos2 5w30) i filtra
w sumie zapłaciłem 250zł (olej i filtr kupiłem wcześniej).

wcześniej jeździłem do nich ze starą Zafiryndą (1999 ZA X16XEL) - robiłem m.in. rozrząd i zaciski hamulcowe z tyłu.
zawsze 100% zadowolenia.

fakt, ciężko się dodzwonić, więc najlepiej podjechać rano (przed 9oo) i pogadać osobiście.
Zafirynda sprzedana.. :roll:

Skasowany użytkownik 9794

#143 Post autor: Skasowany użytkownik 9794 »

Witam wszystkich bardzo polecam warsztat samochodowy w Warszawie na ulicy Modlińskiej 347 ABI stronka www.abiauto.com.pl miła obsługa ceny umiarkowane solidność uczciwość co rzadko się zdarza nie naciągają kl jeta na kasę . Właśnie niedawno Zosia zachorowała nie mogła przekroczyć 3000 obrotów jeździłem po warsztatach żeby zdiagnozować co się dzieje w jednym warsztacie przepustnica sonda i wiele innych cześć do wymiany koszty wysokie. Jadąc na regulacje lpg do Jabłonnej sprawdzony gazownik zauważyłem warsztat ABI i wjechałem sprawdzić ceny i Zosia została do diagnostyki cena adekwatna do sprawdzenia .Zaproponowano mi naprawę. Wiec postanowiłem zostawić Zosie . Po kilku dniach telefon Zosia do odebrania koszt niewielki jakieś 1000 zł za djagnostykie i naprawę oraz cześć padł mi sterownik silnika na wszystko dostałem fakturę .Zosia jak nowa uwarzam że ABI godne poklecenia

bysio

#144 Post autor: bysio »

witam,

ktoś tutaj polecał krakowski serwis ANDY-Car przy ulicy Wyki czy Nad Sudołem, już dokładnie nei pamiętam.

Zdecydowanie odradzam!
Gość z uśmiechem na ustach ukręcił mi świecę żarową.

za to zdecydowanie polecam warsztat AUTO-KRAK w Rzemieniu koło Mielca.
ukręcona poprzednio świeca wykręcona bez ściągania głowicy. Widać, że facet zna się na tym co robi i po artykułach, które pisze widać, że to lubi. obserwowanie go przy pracy to czysta przyjemność. z pozostałych trzech świec dwie okazały się być nie dokręcone (w krakowie). teraz wszystko ok.
i jeszcze wynegocjowałem 10% fejsbukowej zniżki:)
jedyny minus to to, że musiałem wstać o 7 ranow sobote, żeby tam dojechać... no, ale cóz:)

pzdr.
tb

nowak

#145 Post autor: nowak »

KRAKÓW

W krytycznych wypadkach warto zajrzeć do LPG House, mnie tydzień temu udało się tam uratować auto przed szrotem.

LPG House
Klimeckiego 14 Kraków
www.lpghouse.pl

poiesis

#146 Post autor: poiesis »

pisze tu bo może ktoś zajrzy.

Poszukuję serwisu w Bielsku Białej, chciałbym zmienić rozrząd.

znalazłem takie opinie o serwisach w Bielsku
http://www.goldenline.pl/1964972/serwis-opla/

edycja...
z tym rozrządem to sam nie wiem,
http://www.zywinski.bielsko.com.pl/ tutaj powiedziano mi że w tym modelu nie wymienia się rozrządu, chyba ze cos jest za głośno. i sam nie wiem co teraz.

pirafal

#147 Post autor: pirafal »

Witam wszystkich niedawno nabyłem zośkę i niestety okazało się że padła chłodnica wody trafiłem z problemem do
Valdi chłodnice
ul. Średnia 5
05-555 Tarczyn
POLECAM wcześniej robiłem u nich klime w kilku samochodach 100 zł za nabicie jak na okolice W-wa to wydaje się cena ok.
Za wymianę chłodnicy + wymianę płynu 300 zł. oczywiście chłodnica była ich.

Polecam chłopaki znają się na tym co robią http://www.valdi-chlodnice.pl/ :ok:

czeslaw555

#148 Post autor: czeslaw555 »

Polecam z Gdańska p. Marka Brylowskiego,
ja naprawiam u niego swoje auta już od wielu lat. Jako że nie lubię powierzać swoich aut byle komu szukałem kiedyś właściwego warsztatu które ogarnie moje auta. Oddawałem do naprawy do różnych ludzi, zawsze byłem przy naprawach bo chciałem widzieć czy znają się na rzeczy. Nie zawsze byłem zadowolony z ich usług, w końcu trafiłem na ten warsztat i trwam przy nim już ok 10 lat. Polecam choć warsztat na zdjęciach wygląda niepozornie to ludzie tam pracujący znają się bardzo dobrze na rzeczy i mają odpowiednie narzędzia.

Warsztat samochodowy Marek Brylowski
80-774 Gdańsk
ul. Maki 10
tel. 601 631 963
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2013, 10:29 przez czeslaw555, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Przemass
Zafiromaniak
Imię: Przemek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z20LET

#149 Post autor: Przemass »

Ponieważ nie mogę edytować posta ani go cytować,to raz jeszcze chciałem napisać na temat tego warsztatu
http://autogaz-swarzedz.pl/
Zdecydowanie go jednak nie polecam-wymieniona nagrzewnica-leciało letnie powietrze,podejście drugie-podobno spadł wąż-powietrze prawie ciepłe.Skasowany 2 razy i 2 razy zapewniony,że teraz już będzie ok.
Dziś wymieniona znów nagrzewnica w tym warsztacie
http://panoramafirm.pl/wielkopolskie,po ... e.html#tab
i ogień :D
Polecam zdecydowanie,zdążyłem już tam zrobić kilka rzeczy przed nagrzewnicą jak i z nią i wszystko ok.
Zafira OPC Arden Blue by Przemass:

https://youtu.be/ZTRk3ILxeOk

pawsat68

#150 Post autor: pawsat68 »

Zdecydowanie polecam warsztat AUTO-KRAK w Rzemieniu koło Mielca.
Pompa psg-16,wyprogramowanie egr,super diagnostyka i fachowcy ,którzy znają się na robocie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”