system keyless - problem z poprawnym działaniem
system keyless - problem z poprawnym działaniem
Witam, w jaki sposób odczytać błędy posiadając system bezkluczykowy niestety metoda 'pedałowania' nie zadziała (no chyba ze brak błędów ponieważ na ekraniku kilometrów bez zmian nic się nie pokazało)
Ostatnio zmieniony 29 sie 2017, 08:04 przez groouby, łącznie zmieniany 1 raz.
Generalnie polecacie system bez kluczykowy czy sa z nim jakieś problemy
-
- Debiutant
- Imię: Artur
- Auto: Citroen
- Model: C5
- Oznaczenie silnika: HDI
Nie ma żadnych problemów z systemem bezkluczykowym. Pilot w kieszeni, otwierasz i zamykasz auto czy szyby boczne dotykając klamki, to samo z uruchomieniem. Generalnie bardzo rzadko dotykam pilota, praktycznie cały czas w kieszeni kurtki.
Panowie schodzimy z tematu - Bodek
Panowie schodzimy z tematu - Bodek
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, 13:30 przez Arturo11, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Miałem tak samo jak programowałem kuzynowi AH z keyless. Cośdoktor pisze:jak w temacie
mam system keyless z odpalaniem na przycisk
nie wiem co sie odwaliło ale auto odpala na hamulcu, a powinno na sprzegle jak do tej pory.
zauwazylem w opcomie ze zakodowana jest automatyczna skrzynia biegow w CIM, mimo ze zmieniam na manual to i tak nic nie pomaga i wraca do tego ze mam zakodowany automat.
cos robie zle? jeszcze w jakims module mam patrzec?
zmieniłem i jest to samo o czym piszesz. Musi się wypowiedzieć ktoś kto zna rozwiązanie problemu
Ostatnio zmieniony 29 sie 2017, 07:44 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Auto: Zafira b opc
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Witam czy używany kluczyk keyless z astry h można aktywować op-comem do Zafira B? Pozdrawiam.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie jestem specem, ale potrzebny będzie chyba minimum Tech...
-
- Przeglądacz
- Imię: Filip
- Auto: Astra h
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: Z20LER
nie da rady. kluczyk od keylles jest tylko raz programowalny nie ma możliwości wyczyszczeniakamilqqqqq pisze: ↑10 cze 2018, 10:12 Witam czy używany kluczyk keyless z astry h można aktywować op-comem do Zafira B? Pozdrawiam.
wsadu zostaje zakup tylko nowego kluczyka
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Temat stary ale podepnę się i odświeżę w jakiej odległości trzeba mieć pilota aby zamknąć auto.
Ja muszę mieć w lewej kieszeni i stanąć lewą stroną przy samej klamce aby zaryglował zamki. Inaczej nie zadziała. Odległość ok 25cm więcej nie da rady. Z otwieraniem nie ma problemu. Tak ma to działać czy coś skopane mam.
Ja muszę mieć w lewej kieszeni i stanąć lewą stroną przy samej klamce aby zaryglował zamki. Inaczej nie zadziała. Odległość ok 25cm więcej nie da rady. Z otwieraniem nie ma problemu. Tak ma to działać czy coś skopane mam.
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
U mnie takiego problemu nie ma może bateria nie domaga?oki pisze: ↑11 maja 2020, 16:52 Temat stary ale podepnę się i odświeżę w jakiej odległości trzeba mieć pilota aby zamknąć auto.
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dokładnie sprawdź od bateriihuubii pisze: ↑11 maja 2020, 18:22U mnie takiego problemu nie ma może bateria nie domaga?oki pisze: ↑11 maja 2020, 16:52 Temat stary ale podepnę się i odświeżę w jakiej odległości trzeba mieć pilota aby zamknąć auto.
-
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam. Jestem tu nowy Również posiadam system keyless. Mój problem polega na tym że gdzieś przesiałem kluczyk. Drugi zapasowy nie działa.
Pytanie 1
Gdzie dostanę takowy kluczyk
Pytanie 2
Co zrobić by zapasowy zaczął działać
Z góry dziękuję
Pytanie 1
Gdzie dostanę takowy kluczyk
Pytanie 2
Co zrobić by zapasowy zaczął działać
Z góry dziękuję