Czy w zimę mam mieć włączoną klimatyzację?
Moderator: Sebu$
-
boogoo
Załączanie klimy na minusie.
Witam, Koledzy dlaczego mogę włączyć klimę przy ujemnych temperaturach, skoro nie powinno tak być. Ma furka pochodzi z Holandii, jeśli ma to znaczenie. pozdro.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 19:45 przez boogoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
lukaszek_0583
czesc.powiem ci tak, moja zośka jest z niemiec i tez tak mam ze moge załączyc klime, wiec moze tak jest skonstruowana?boogoo pisze:Witam,Koledzy dlaczego mogę włączyc klimę przy ujemnych temperaturach,skoro nie powinno tak byc.Ma furka pochodzi z Holandii,jeśli ma to znaczenie.pozdro.
-
olee
-
boogoo
-
KOPERNIK
bo klima działa do + 4stopni C
wyraźnie olee to napisał i nie włączy ci się bo komputer sterujący klimą nie pozwoli się sprężarce załączyć dla tego a żeby jej nie uszkodzić..przerabiałem ten sam problem i nie da rady jej załączyć nawet jak stoi w ciepłym garażu.pozdrawiam i śpi spokojnie nic się nie dzieje z czasem nadejścia wiosny zacznie działać..
wyraźnie olee to napisał i nie włączy ci się bo komputer sterujący klimą nie pozwoli się sprężarce załączyć dla tego a żeby jej nie uszkodzić..przerabiałem ten sam problem i nie da rady jej załączyć nawet jak stoi w ciepłym garażu.pozdrawiam i śpi spokojnie nic się nie dzieje z czasem nadejścia wiosny zacznie działać..
-
boogoo
To jak wytłumaczyc ten wzrost obrotów silnika po jej załączeniu?KOPERNIK pisze:nie włączy ci się bo komputer sterujący klimą nie pozwoli się sprężarce załączyć dla tego a żeby jej nie uszkodzić..
ps.ja wiem,że nie powinna się załączac
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, 13:10 przez boogoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TUX
-
Lorry
-
zafirakamil
Witam chciałem się zapytać mam climatronic i czy w zimę mam odłączać klimatyzację czy jak ustawię na ciepłe powietrze to może być ona włączona
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 21:20 przez zafirakamil, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Anony Mous
Sprężarka poniżej 4 stopni i tak się nie załączy.zafirakamil pisze:Witam chciałem się zapytać mam climatronic i czy w zimę mam odłączać klimatyzację czy jak ustawię na ciepłe powietrze to może być ona włączona