Nie czyta nowo nagranych płyt CD-a wcześniejsze owszem...
Moderator: Sebu$
Nie czyta nowo nagranych płyt CD-a wcześniejsze owszem...
Witam.
Moja zmieniarka przestała działac z płytami CD audio nagrywanymi obecnie-3 szt. już stracone dla auta-bo w domu na kinie i na kompie czyta doskonale
Żeby to jeszcze w domu nie działało
W aucie albo rzuca error cd albo jak juz odtwarza(tak to nazwijmy) to skacze ,zacina utwory,przerywa cisza...
CD nagrywane w Nero z opcja''disk at once''.
Używałem i tańszych i lepszych nośników,różne prędkości nagrywania i nic.
Jakieś sugestie?
Przeinstalowac NERO?
Pozdrawiam
Moja zmieniarka przestała działac z płytami CD audio nagrywanymi obecnie-3 szt. już stracone dla auta-bo w domu na kinie i na kompie czyta doskonale
Żeby to jeszcze w domu nie działało
W aucie albo rzuca error cd albo jak juz odtwarza(tak to nazwijmy) to skacze ,zacina utwory,przerywa cisza...
CD nagrywane w Nero z opcja''disk at once''.
Używałem i tańszych i lepszych nośników,różne prędkości nagrywania i nic.
Jakieś sugestie?
Przeinstalowac NERO?
Pozdrawiam
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Całe szczęście dzisiaj płyty CD to groszowe sprawy. Ale.. przyszło mi jeszcze do głowy. Zmień producenta płyt. Ja jakiś dawniejszy czas temu kupiłem szpulę Maxcella w Lidlu. na 100 płyt odsetek odrzuconych z powodu złego wypalenia był znikomy. Kilka sztuk dosłownie. Wcześniej miałem SONY. Co druga padała podczas nagrywania.kibic997 pisze:5 plyt w plecy
Nie zmieniłem do tej pory ani komputera ani nagrywarki.
W między czasie Paweł mnie ubiegł, ale sens wypowiedzi jest ten sam
wiem juz tyle:
wsadziłem te nagrane CD do innego radia w samochodzie i co?
ano to ze GRA DOSKONALE !!!
czyli wniosek jest prosty-cos sie wali w mojej zmieniarce CD w aucie.
Pytanie brzmi CO-skoro jedne płyty odtwarza doskonale,a nowo nagranych juz nie...
sugerowałbym zabrudzony laser lub konczace sie radio...
aha-no i jak wykreca sie zmieniarke,tak po prostu czy cos trzeba wiedziec dodatkowego?
wsadziłem te nagrane CD do innego radia w samochodzie i co?
ano to ze GRA DOSKONALE !!!
czyli wniosek jest prosty-cos sie wali w mojej zmieniarce CD w aucie.
Pytanie brzmi CO-skoro jedne płyty odtwarza doskonale,a nowo nagranych juz nie...
sugerowałbym zabrudzony laser lub konczace sie radio...
aha-no i jak wykreca sie zmieniarke,tak po prostu czy cos trzeba wiedziec dodatkowego?
jeszcze jeden objaw czegoś
raz czyta,raz nie czyta płyty-niezależnie czy nowo nagrane czy starsze-mało tego , potrafi na 4 CD rzucic komunikat NO CD,aby zaraz po wyjęciu i wsadzeniu kieszeni z tymi CD(bez zmieniania ich miejscami) pokazac np.1 albo 2 CD
to dopiero jest zagwozdka...
ktoś z Wałbrzycha wie gdzie warto naprawic te cudo?
raz czyta,raz nie czyta płyty-niezależnie czy nowo nagrane czy starsze-mało tego , potrafi na 4 CD rzucic komunikat NO CD,aby zaraz po wyjęciu i wsadzeniu kieszeni z tymi CD(bez zmieniania ich miejscami) pokazac np.1 albo 2 CD
to dopiero jest zagwozdka...
ktoś z Wałbrzycha wie gdzie warto naprawic te cudo?
Masz jakieś dane do tej zmieniarki? Jakąś wersje, numer,typ. Potrzebuje coś poszukać z informacji na jej temat. Może jak zobaczę ją to coś mi się nasunie.
Jeśli laser czysty, mechanicznie nie widać uszkodzeń w kasecie z CD to może nie laser a napęd podający CD.
Jak ją rozkręcałeś to nie zauważyłeś coś niepokojącego w mechanice zmieniarki?
Napisz jakiś model może coś się poradzi...
Jeśli laser czysty, mechanicznie nie widać uszkodzeń w kasecie z CD to może nie laser a napęd podający CD.
Jak ją rozkręcałeś to nie zauważyłeś coś niepokojącego w mechanice zmieniarki?
Napisz jakiś model może coś się poradzi...