Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzisiaj musiałem zmienić koła na zimowe od jutra obowiązkowe , no i nakleiłem naklejki klubowe , pieknie się preezentują
naklejki są na miejscu
zimówki dzisiaj kupione i do dzieła zakładamy
Witam, mam pytanko do was nie wiem gdzie tego szukać nie chciałem śmiecić forum, a że temat dotyczy mojej zosi to piszę tutaj, dwa lata temu miałem w zimie problemy z zapaleniem auta nawet gdy silnik był gorący potrafił się rozładować akumulator przy starcie, był jeden przypadek gdy zaświeciła mi się kontrolka od ładowania, gdy byłem w polsce w ubiegłym roku OS stwierdziło że padł rozrusznik dokładnie bendiks, ale nie wierzyłem udałem się do zaufanego mechanika i stwierdził to samo, więc rozrusznik powędrował do regeneracji kupiłem też nowy akumulator, całe lato było oki, 2014 przyszła jesień trochę mrozu i pewnego ranka poczułem smrodek kabla po zaparkowaniu w pracy, pooglądałem na ile to było możliwe i więcej nic się nie działo, regularnie ładowałem akumulator co dwa tygodnie bo do pracy mam 3km i z tych wiadomości co czytałem to normalne na tak małych trasach ja mam akumulator 70A, oczywiście żadna kontrolka się nie świeciła aż do teraz a dokładnie dwa tygodnie temu padł mi akumulator pod sklepem więc kolega pomógł mi z odpaleniem z swojego auta kablami po kilku dniach to samo temperatura dodatnia, już trzeci raz ładuje akumulator i teraz nie wiem czy to wina rozrusznika czy może padł regulator czy wymiana na nowy alternator, a może to prostownik w alternatorze co wy o tym sądzicie ?
Byłem przed chwilą na servisie i zrobili mi test baterii okazało się że akumulator jest padnięty 1,5 roczny heh , dzisiaj rano domowym sposobem sprawdzałem napięcie to miałem 12,01v dwa dni temu ładowany , po starcie bez dodatkowego obciążenia czyli światła itp miałem 13,01v , nie mogę sprawdzić czy ładuje dobrze po dodaniu gazu ale muszę zaufać warsztatowi i chyba wymienić AKU, no i chyba też będzie wymiana alternatora, pytanie mam do was kto może polecić jakąś zaufaną stronę internetową gdzie mógł bym kupić oryginalny alternator myślę o BOSCH, nie chcę kupować na allegro bo dużo jest nie uczciwych sprzedawców piszą że oryginał a potem okazuje się co innego, dlaczego strona bo chciał bym żeby mi wysłali do znajomego co będzie jechał w moje strony już nie długo to by przywiózł, wysyłka do mnie to majątek by kosztowała i jeszcze celny by kręcił nosem ...
Ostatnio zmieniony 06 lis 2015, 11:39 przez URIEL71, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam chciałem wam zaprezentować mój nowy nabytek owiewka przeciwko kamieniom, kupiłem ją na allegro trochę się obawiałem bo sprzedający był z Ukrainy, ale teraz mogę powiedzieć że paczka doszła do mnie w stanie nie naruszonym i pięknie się prezentuje ta owiewka , w niedługim czasie będę chciał wam pokazać resztę moich ulepszeń w aucie , ten spojler będzie montowany w najbliższym czasie.
Ten spojler będzie montowany z czujnikami cofania firmy Valeo
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2016, 15:14 przez URIEL71, łącznie zmieniany 1 raz.