Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Michał1975 pisze: . Na dziennych kiedy jest włączony automat wycieraczek jeżeli wykonają one odpowiednią ilość ruchów wówczas włączają się światła mijania ale bez automatu świateł.
To jak Ci się przełączają światła z dziennych na mijania jak nie masz włączonego automatu świateł?
Chodziło mi o to że włączają się tylko światła mijania (na desce zapala się tylko kontrolka od świateł) nie włącza się automat świateł (nie zapala się kontrolka od włączonej funkcji automatycznych świateł).
Aaa , masz na myśli kontrolkę od automatycznego włączania świateł długich (taki reflektorek z literką A)? No to u mnie też to jest.. Tyle że jak mam go uruchomionego to zawsze jak przełącza się z dziennych na mijania to ta kontrolka z literką A też się zapala..
To że nie zapala się podczas deszczu to zrozumiałe - chodzi raczej o poprawe widoczności auta... Tyle że jak napisałem u mnie nie przełącza się na mijania podczas deszczu...
Ale spróbuję jeszcze włączyć automat długich i wtedy spóbować wyłączyć światła ..
Jeszcze jedno - światła u Ciebie podczas deszczu przełaczają się z dziennych na mijania jak masz wycieraczki w automacie czy jak sam kilkakrotnie włączysz wycieraczki?
No to u mnie jak wycieraczki były w automacie to nie przełączyło mi na mijania...
A mniej więcej po ilu machnięciach wycieraczek włączyło Ci mijania? 5, 15, 30...
Nigdy nie liczyłem ale chyba maksymalnie kilkanaście razy. Na pewno nie więcej niż 15. Przy czym wydaje mi się że jest tu brany również pod uwagę parametr czasu tzn. jaka jest przerwa między kolejnym włączeniem wycieraczek. Jeżeli włączają się często to światła włączają się bardzo szybko.
W weekend jak myłem to sprawdziłem - zapaliłem auto, włączyłem czujnik deszczu i zacząłem polewac przednia szybę. po chwili przełączyły sie dzienne na mijania
Myślałem że włączenie świateł poprzez ruch wycieraczek działa tylko w Zośkach C, a tu niespodzianka w mojej Zośce po dziesięciu machnięciach ramion światła się włączyły.
Z instrukcji :
Funkcja doświetlania światłami drogowymi jest włączana poprzez dwukrotne popchnięcie dźwigni kierunkowskazów przy prędkości powyżej 40 km/h.
Zielona kontrolka (symbol świateł z literką A) świeci w sposób ciągły, gdy układ doświetlający jest włączony; niebieska kontrolka świateł długich świeci, gdy włączone są światła drogowe