Opel Zafira B 2.0 Turbo Innovation
Moderator: Tunio999
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
Cześć, proszę o opinie o modelu z linków.
http://fahrzeugmarkt.rudhart.de/Opel/Za ... fault.aspx
http://www.mobile.de/pl/marka/opel/mode ... 51137.html
http://fahrzeugmarkt.rudhart.de/Opel/Za ... fault.aspx
http://www.mobile.de/pl/marka/opel/mode ... 51137.html
Ostatnio zmieniony 14 paź 2013, 22:07 przez basti_seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.mało spotykany silnik 2.0 Turbo 200KM chyba na zamówie,wersja wyposażenia INNOWATION to najbogatsza praktycznie tez na specjalne zamówienie.
1 rej.06.01.2010 czyli w Polsce zarejestrują jako produkcja 2009R
cena 14700euro co nam daje 62tys zł plus opłaty za rok 2009
jak chcesz to kup...ja za 2011 rok wersja COSMO nie mogę dostać 45tys.zł
1 rej.06.01.2010 czyli w Polsce zarejestrują jako produkcja 2009R
cena 14700euro co nam daje 62tys zł plus opłaty za rok 2009
jak chcesz to kup...ja za 2011 rok wersja COSMO nie mogę dostać 45tys.zł
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Taką:basti_seba pisze:Cześć, to pochwal się jakie masz na sprzedaż. Podrzuć linki.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=14474
ale to nie dot. tego tematu - proszę założyć nowy temat - Bodek
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- basti_seba
- Mieszkaniec
Co byście kupili?
1.Nowa Zafira B Family Active Z18XER - cena 63000zł, coś pewnie do utargowania + LPG 3000zł we własnym zakresie od razu po zakupie poza ASO.
2. Nowy Chervrolet Orlando LS+ 1.8 140KM z LPG BRC montowanym w ASO za 1pln, cena utargowana do 58000zł
3. Zafira którą daje w linkach. Czyli 3 latka z ASO w Niemczech z fajnym wyposażeniem i 200KM turbo benzyna. + LPG licze koło 3500zł
Co byście kupili?
1.Nowa Zafira B Family Active Z18XER - cena 63000zł, coś pewnie do utargowania + LPG 3000zł we własnym zakresie od razu po zakupie poza ASO.
2. Nowy Chervrolet Orlando LS+ 1.8 140KM z LPG BRC montowanym w ASO za 1pln, cena utargowana do 58000zł
3. Zafira którą daje w linkach. Czyli 3 latka z ASO w Niemczech z fajnym wyposażeniem i 200KM turbo benzyna. + LPG licze koło 3500zł
- Bodek
- Zafiromaniak
Jak nie potrzebujesz 200KM to pozycja nr 1, Chervrolet Orlando LS - osobiście mi się nie podoba, ale to rzecz gustu.
14700 EURO - to tylko 61tys za auto z 2010, czyli niedługo 4 - letnie.
14700 EURO - to tylko 61tys za auto z 2010, czyli niedługo 4 - letnie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Skoro kupujesz auto nieco usportowione to po co odrazu wkładasz tam instalacje LPG
Takie szukanie oszczędności to najgorsze wyjście - po to są takie auta.
Wg. mnie troche nielogiczne myślenie porównując (nowy) Chevroleta Orlando z fabryczną instalacją, a auto (3 letnie) z 200KM i dokładanie instalacji
Powiem tak: jeżeli kogoś stać na auto to powinno go również stać na paliwo do niego.
Jeżeli kogoś nie stać na dane auto to szuka innego - to chyba proste
To tylko taka moja mała dygresja na ten temat
Takie szukanie oszczędności to najgorsze wyjście - po to są takie auta.
Wg. mnie troche nielogiczne myślenie porównując (nowy) Chevroleta Orlando z fabryczną instalacją, a auto (3 letnie) z 200KM i dokładanie instalacji
Powiem tak: jeżeli kogoś stać na auto to powinno go również stać na paliwo do niego.
Jeżeli kogoś nie stać na dane auto to szuka innego - to chyba proste
To tylko taka moja mała dygresja na ten temat
- Kacperuch
- Zafiromaniak
- Imię: Kacper
- Auto: Skoda
- Model: Octavia2
- Oznaczenie silnika: 19BKC
GOTI, a czemu nie można oszczędnie jeździć i mieć 200KM? Jak jest możliwość coś kupić taniej, a dobrej jakości to mimo wszystko kupisz oryginał? obniżenie kosztów 100km o blisko 30zł w 2.0T chyba ma sens.. no i nie chce mi się wierzyć, że ktoś auto kupuję do jeżdżenia "do kościoła", także kilometry się robi tak czy siak. kwestia tylko kiedy się zwróci..
- basti_seba
- Mieszkaniec
Oj! Antyfani LPG. Aż tak boli, że LPG tańsze prawie przez pół od ropniaka?? Zasuwasz, masz cichy silniczek, bez drgań, bez 100AH aku, lżejszy i tańszy w eksploatacji.
Drogi GOTI za 60000zł kupie Merola albo BMW kilkuletnie z W12 albo V8. Kupię? Pewnie, że kupie, czyli mnie stać. Czy bedzie mnie stać na utrzymanie?? Pewnie, że nie. Takimi autami jeżdzą na zachodzie dyrektorzy i menedzerowie, ich stać na eksploatacje takich wozów.
Ja nie dam wypłaty na pierwszy serwis.
Drogi GOTI za 60000zł kupie Merola albo BMW kilkuletnie z W12 albo V8. Kupię? Pewnie, że kupie, czyli mnie stać. Czy bedzie mnie stać na utrzymanie?? Pewnie, że nie. Takimi autami jeżdzą na zachodzie dyrektorzy i menedzerowie, ich stać na eksploatacje takich wozów.
- Bodek
- Zafiromaniak
Panowie to nie temat czy LPG jest dobre czy nie, albo kto na czym jeździ i koga na co stać :>
Proszę się trzymać tematu - jak nie to wywalam
Proszę się trzymać tematu - jak nie to wywalam
Powiem Ci tak samochód musi się przede wszystkim Tobie podobać i musisz mieć do jego zakupu przekonanie. Nie opieraj się zbytnio na opinii innych bo ta nie zawsze jest rzetelna a najczęściej jest tak że nawięcej do powiedzenia przeciw mają Ci którzy z danym samochodem nie mieli do czynienia. Patrząc na zdjęcia samochód wygląda bardzo ładnie, przebieg jak mówisz jest oryginalny to to prawie nowy samochód. Stan i wyposażenie uważam super widzę IDS, niezła sprawa szkoda że nie ma navi ale to można zawsze uzupełnić. Na roczniku się nie jeździ a silnik prawie w ogóle nie zmęczony. Cena jest wyższa oczywiście ale myślę że warto rozważyć zakup jeśli chcesz trochę tym autem pojeździć. Cena świadczy również o tym że dobre auto w Niemczech kosztuje i nikt nikomu nic za pół ceny nie daje (odniesienie do naszego rynku gdzie "super" auta sprzedawane są za połowę niemieckiej ceny) . Przynajmniej tego auta nie tknie polski handlarz i nie sprzeda go u nas za 30tyś. O czymś to świadczy. Silnik jest super przyjemność z jazdy ogromna ( nie ma porównania z żadnym dieslem). Mam przyjemność jeździć ZA OPC i jedyną poważniejszą naprawą jak na razie była regeneracja turbo (przebieg 132tyś) Warto pomyśleć o lpg i cieszyć się naprawdę fajnym samochodem. Może przy zakupie za gotówkę coś jeszcze utargujesz. Myślę że warto się zainteresować tą ofertą.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Nic dodać nic ująć święta prawda za wygody trzeba płacić ale...200 km to już coś wiem coś o tym! Kto choć raz się przejechał OPC z ids + poczuł ta moc i wrażenia to ..... wiem o czym mówię .Jeśli na tym ci zależy to kup ale jak szukasz taniego w eksploatacji auta to odradzam .Minusy to spore spalanie *u mnie to miasto 19 l trasa 16l przy efektownej jeździe części też nie tanie np tłumik środkowy 1000 tyś tarcze i klocki 1150 zł.Sam musisz zdecydować .Ja na pewno bym nie zamienił mojej zafirki na inną ale wiedziałem co chce jaki mam cel no i robię mało km więc mogłem sobie na to pozwolić .Powodzenia może choć trochę pomogłem pozdrawiam
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Z treści jak byk wynika, że cie "nie stać" na utrzymanie auta - wkładając w niego instalacjebasti_seba pisze:Drogi GOTI za 60000zł kupie Merola albo BMW kilkuletnie z W12 albo V8. Kupię? Pewnie, że kupie, czyli mnie stać. Czy bedzie mnie stać na utrzymanie?? Pewnie, że nie. Takimi autami jeżdzą na zachodzie dyrektorzy i menedzerowie, ich stać na eksploatacje takich wozów.
Wojti ma racje co potwierdza mój wcześniejszy wpis na ten temat.
Jeżeli ktoś chce mieć nieco sportowe auto to powinien też sie liczyć ze wszelkimi kosztami głównie paliwem - śmieszne jest porównanie ropniaka który ma ledwie 100KM z autem które ma ich ponad 200KM
Nie jestem zwolennikiem zakładania instalacji LPG (jak z resztą widać) zwłaszcza w usportowionych samochodach - po to są takie auta żeby sie cieszyć z jazdy, a nie liczyć każdy grosz na paliwo i sprawdzanie co chwile średniego spalania
To by było tyle na ten temat.
To było tytułem wstępu :>
Sorki za OT, ale czasem trzeba
Przechodząc do auta fakt nieźle doposażone - nie na codzień spotykana wersja zarówno wyposażenia jak i silnikowa.
Zapytaj sprzedającego o VIN - zapewne dowiemy sie więcej
. Zafira którą daje w linkach. Czyli 3 latka z ASO w Niemczech z fajnym wyposażeniem i 200KM turbo benzyna. + LPG licze koło 3500złbasti_seba pisze:
Jak już wcześniej wspomniałem jest to rocznik produkcji 2009 i taki będziesz miał wpisany w dowodzie rejestracyjnym.więc jest to 4 latek!!!! a jeszcze 2 miesiące i minie dokładnie 5 lat od jego narodzin.