Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
robex_bygg, i johanes ja bym sprawdził jeszcze raz te kable między drzwiami i słupkiem. Ja miałem tylko mało widoczne ryski na kablach a okazało się , że są przerwane
Elo potrzebuje pomocy;) sprawdziłem prąd czy jest w kablach przy tym silniczku od szyby i okazało sie ze jest tylko w dwóch jak przyciskam przycisk i nie wiem teraz czy to jest dobrze czy żle bo coś mi sie wydaje ze powinno byc jeszcze w tych grubych kablach, no nie??;> moje pytanie brzmi tak: gdzie powiniem być prad w kablach przy silniczku?? POZDRAWIAM
Witam masz tak jak Pawwło gdy przyciskasz przelacznikiem to jest prad ,ja podpiolem inny silniczek i tez nie dziala w koncu zaczolem od nowa dokladnie przegladac skrzynke bezpiecznikow i okazalo sie ze jeden bezpiecznik dobrze nie laczyl byly stykj zasniedziale po przeczyszczeniu szyby narescie zaczely dzialac .
Hejka to ja znów patrzałem na te bezpieczniki i jakoś są czyste i nie poprzepalane czyli coś tu nie gra dalej...;/ mam jeszcze pytanko do was wszystkich w ktorych kablach przy sielniczku powinien być prad??
Witam tak jak wczesniej pisalem jest tylko w dwóch jak przyciskam przycisk góra i duł , morze jeszcze raz sprawdz miernikiem te bezpieczniki sa trzy bezpieczniki do szyb morze one dokladnie nie przewodza pozdrawiam
Cześć wszystkim jeszcze raz Wiecie co zrobiłem?? wziołem i tą kostke przy drzwiach wyciągłem , ale to jest jeszcze nic... tam sa takie zatrzaski "kóleczka" nie wiem jak to nazwać coś takiego tam jest żeby te kostki ze sobą sie nie rozeszły a ja te plastiki"kółeczka" wyciepałem do śmietnika no i przyszedł mróz kable się sztywne zrobiły i jest problem gdy otwieram drzwi lub zamykam to mi kostka wypada z tej drugiej kostki... nie wiem co robić pomożecie ?? fajnie by było żebyście mi pomogli pozdrawiam aha i przepraszam jakby coś nie na temat było w tym temacie
johanes pisze:okazalo sie ze jeden bezpiecznik dobrze nie laczyl byly stykj zasniedziale
Jesli występują problemy z elektryką to najlepiej przy zapalonym silniku wyjąć i włżyć odpowiedni bezpiecznik, jeśli to nie pomaga szukamy dalej, bezpieczniki i styki są aluminiowe i łatwo śniedzieją.
Jeśli nie da się zkleić to można kupić jakiś zamiennik (wtyczkę z gniazdem) w sklepie elektronicznym.