opel ZAFIRA Kwidzyń
Moderator: Tunio999
opel ZAFIRA Kwidzyń
Witam
Proszę o ocenę tego auta. Może ktoś zna ten samochód?
Uploaded with ImageShack.us
http://allegro.pl/opel-zafira-i3692678488.html
dziękuję i pozdrawiam
Proszę o ocenę tego auta. Może ktoś zna ten samochód?
Uploaded with ImageShack.us
http://allegro.pl/opel-zafira-i3692678488.html
dziękuję i pozdrawiam
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ale też co rozumiemy za wypadek. Czy wypadek to kompletnie pogniecione auto z wywalonymi jaśkami, czy jest to kwestia kolizji, otarcia, zbicia reflektora, wygięcia błotnika czy maski, bez przestawienia ramy, bez wystrzelenia poduszek etc...
Taka mała kolizja może nastąpić nawet po wjechaniu u nas w dziurę na drodze czego oczywiście nie brakuje. W tym momencie może być zerwane pół zawieszenia, ale to szczegół... Mała stłuczka (miasto, parking przy TESCO, korki) to jeszcze nie powód do skreślenia auta.
Naturalnie tutaj bym poleciał na diagnostykę, skorzystał jeśli masz możliwość z POMOCNEJ DŁONI z naszego forum, zabrał kogoś postronnego do oględzin i pytał, pytał i jeszcze raz pytał (bez żadnego wstydu) tutaj na forum o wszystko co przyjdzie Ci do głowy.
15 tys to cena normalna za ten rocznik na naszych blachach. Oczywiście jest to cena ofertowa. Transakcyjna przy dobrym negocjatorze zejdzie o 1000. Plus-osoba prywatna. Idzie wypytać o pełną historię auta przynajmniej tutaj w Polsce, choć bardzo krótka to będzie historia...
Taka mała kolizja może nastąpić nawet po wjechaniu u nas w dziurę na drodze czego oczywiście nie brakuje. W tym momencie może być zerwane pół zawieszenia, ale to szczegół... Mała stłuczka (miasto, parking przy TESCO, korki) to jeszcze nie powód do skreślenia auta.
Naturalnie tutaj bym poleciał na diagnostykę, skorzystał jeśli masz możliwość z POMOCNEJ DŁONI z naszego forum, zabrał kogoś postronnego do oględzin i pytał, pytał i jeszcze raz pytał (bez żadnego wstydu) tutaj na forum o wszystko co przyjdzie Ci do głowy.
15 tys to cena normalna za ten rocznik na naszych blachach. Oczywiście jest to cena ofertowa. Transakcyjna przy dobrym negocjatorze zejdzie o 1000. Plus-osoba prywatna. Idzie wypytać o pełną historię auta przynajmniej tutaj w Polsce, choć bardzo krótka to będzie historia...
dodam, że przebieg, ten prawdziwy, jest zapewne większy... to przecież diesel + tempomat (tego nie kupuje się do jazdy po mieście) + stan kierownicy (wrzucałem jakiś czas temu poglądowe zdjęcie kierownicy przy, teoretycznie, 190.000)
auto z Francji...
kto ma diesla - podpowiedzcie raczej koledze na co uważać w dieslu - skoro go ktoś wystawił po roku może to oznaczać że nadeszła pora jakieś większej naprawy (czy? i jakiej?)
auto z Francji...
kto ma diesla - podpowiedzcie raczej koledze na co uważać w dieslu - skoro go ktoś wystawił po roku może to oznaczać że nadeszła pora jakieś większej naprawy (czy? i jakiej?)
Ostatnio zmieniony 19 lis 2013, 12:32 przez bolid, łącznie zmieniany 1 raz.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
w okolicach a azłwaszcza po przekroczeniu 200 tys siadają ponoć pompy. Tego sam nie doświadczyłem, natomiast wiem, że poprzedni właściciel mojej Zafiry właśnie pompę wsadził nową, po czym zaraz sprzedał auto, gdyż miała jeszcze jeden mały duperelowaty feler. Mianowicie u mnie wiązka kabli od sterownika przy silniku gdy opadała rozłączała się gdzieś na kostce i podawało to głupoty do komputera. Poprzedni właściciel nie zdiagnozował tej usterki i sprzedał auto. Trochę się nie dziwię, bo jeśli kilkoro mechaników oglądało auto i każdy nie wiedział co mu jest pewnie zmęczyło chłopinę.
Całe szczęście w moim przypadku mam kolegów dośc dobrze zaznajomionych z techinką oplowską i od razu miałem to zdiagnozowane podczas oględzin auta. Skończyło się to na zjechaniu o 1000 zł od ceny ofertowej i niemal błyskawicznym późniejszym naprawieniem usterki...
Całe szczęście w moim przypadku mam kolegów dośc dobrze zaznajomionych z techinką oplowską i od razu miałem to zdiagnozowane podczas oględzin auta. Skończyło się to na zjechaniu o 1000 zł od ceny ofertowej i niemal błyskawicznym późniejszym naprawieniem usterki...