[B] Wymiana klocków i tarcz hamulcowych - przód i tył.
-
adam
-
kylu
wymieniałem drążki kierownicze i jak mi mechanik pokazał przednie tarcze od wewnetrznej strony byłem w lekkim szoku, też wymieniłem ,a i dobrze bo jeden z klocków sie odkleił od okładziny ;co by w niedługi czasie dało znac o sobie
tarcze nie szukałem specjalnie były firmy brembo klocki trw
skoczyłem do mechanika 40 min nowe tarcze klocki z przodu wymienione
dałem 67 zł - tarcze klocki 500 zł
tarcze nie szukałem specjalnie były firmy brembo klocki trw
skoczyłem do mechanika 40 min nowe tarcze klocki z przodu wymienione
dałem 67 zł - tarcze klocki 500 zł
-
kris77
Witam szanownych forumowiczów.
Postanowiłem napisać, gdyż zastanawia mnie pewna rzecz w mojej Zośce po wymianie tarcz i klocków.
Otóż wymiana była w lipcu b.r. Wszystko git, jedynie z przodu od kierowcy klocki krzywo brały tarcze - tzn. nie hamowała cała powierzchnia klocka, od środka nie chwytał klocek tarczy. Dało się to zauważyć po rdzy na tarczy, cała ładnie błyszczała poza jej środkiem.
Teraz strasznie zaczęły mi piszczeć hamulce w tym kole. Po postoju auta, nawet godzinę wsiadam i pierwszych kilka hamowań jest jeden wielki pisk. Poza tym podczas jazdy i nie hamowania też słychać piszczenia w tym kole.
Macie może jakieś typy, co może być przyczyną?
Postanowiłem napisać, gdyż zastanawia mnie pewna rzecz w mojej Zośce po wymianie tarcz i klocków.
Otóż wymiana była w lipcu b.r. Wszystko git, jedynie z przodu od kierowcy klocki krzywo brały tarcze - tzn. nie hamowała cała powierzchnia klocka, od środka nie chwytał klocek tarczy. Dało się to zauważyć po rdzy na tarczy, cała ładnie błyszczała poza jej środkiem.
Teraz strasznie zaczęły mi piszczeć hamulce w tym kole. Po postoju auta, nawet godzinę wsiadam i pierwszych kilka hamowań jest jeden wielki pisk. Poza tym podczas jazdy i nie hamowania też słychać piszczenia w tym kole.
Macie może jakieś typy, co może być przyczyną?
-
Szymon78
-
vorny
-
kris77
-
kris77
No właśnie mechanior zmieniał i dlatego mnie to dziwi. Być może pomyślał, że skoro są kupione i co więcej dobrane po VINie to jest OK. No zobaczymy co wyjdzie? Mam odesłać do reklamacji, jednak zagubiłem paragon. Sprzedawca powiedział, żebym napisał oświadczenie, że zagubiłem dowód sprzedaży i przesłał razem z klockami. Może uwzględnią reklamację i zwrócą kasę?
-
pivovar
-
pivovar
-
sandra98
WITAM!!!
Mam do was wszystkich zapytanie. Mam do wymiany tarcze i klocki hamulcowe przód, co do tarczy to mam na myśli tarcze "MIKODA" 1.9 cdti (88kw/120km) tylko nie wiem jakie będą pasowały klocki do nich wiec proszę o podpowiedz. A co do tarczy to ja nie wiem jakie muszę wybrać czy standardowe czy wentylowanie, wiercona czy nacinana. Chciałabym poznać waszą opinie o moim wyborze co do tarczy.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Mam do was wszystkich zapytanie. Mam do wymiany tarcze i klocki hamulcowe przód, co do tarczy to mam na myśli tarcze "MIKODA" 1.9 cdti (88kw/120km) tylko nie wiem jakie będą pasowały klocki do nich wiec proszę o podpowiedz. A co do tarczy to ja nie wiem jakie muszę wybrać czy standardowe czy wentylowanie, wiercona czy nacinana. Chciałabym poznać waszą opinie o moim wyborze co do tarczy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
wentylowane - tarcza 308mmsandra98 pisze:WITAM!!!