[B]Felgi Zafira OPC
Witam serdecznie,
Po raz pierwszy na tym forum wiec z góry przepraszam, jeśli nie napisałam w tym dziale co trzeba
Podczepie sie pod temat
Mam kilka pytań dotyczących Zafirke 1.9 CDTI DPF, Sport, Panorama, 2006 rocznik, 150PS…
Pytanie 1.
Obecnie autko ma założone alufelgi 17 i opony 225/45R17 91Y (w dokumentach widnieją 205/55R16 91H czyli 16...).
Sprawdzałam na tej stronie http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ i nie ma praktycznie dużych przekłamań co do prędkości przy tych obecnych oponach...
Ale zastanawiam się czy zmieniać na 16 (będzie się to wiązało z kupnem nowych alufelg...).
I w końcu moje pytanie
Jak te 17 felgi i te opony w tym aucie będą się spisywały na polskich drogach... (czeka mnie wyjazd do PL i aż słabo mi się robi jak pomyślę o „autostradzie” pomiędzy Olszyną a Wrocławiem)?
Czy lepiej może zmieniać na te 16?
Jak sądzicie?
Jeździ ktoś z Was na takich felgach?
Po raz pierwszy na tym forum wiec z góry przepraszam, jeśli nie napisałam w tym dziale co trzeba
Podczepie sie pod temat
Mam kilka pytań dotyczących Zafirke 1.9 CDTI DPF, Sport, Panorama, 2006 rocznik, 150PS…
Pytanie 1.
Obecnie autko ma założone alufelgi 17 i opony 225/45R17 91Y (w dokumentach widnieją 205/55R16 91H czyli 16...).
Sprawdzałam na tej stronie http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ i nie ma praktycznie dużych przekłamań co do prędkości przy tych obecnych oponach...
Ale zastanawiam się czy zmieniać na 16 (będzie się to wiązało z kupnem nowych alufelg...).
I w końcu moje pytanie
Jak te 17 felgi i te opony w tym aucie będą się spisywały na polskich drogach... (czeka mnie wyjazd do PL i aż słabo mi się robi jak pomyślę o „autostradzie” pomiędzy Olszyną a Wrocławiem)?
Jak sądzicie?
Kolego nie zmnieniaj felg na mniejsze. 17" nie jest aż tak strasznie wielką felgą do tych aut. I o wiele ładniej wygląda na 17" feldze niż na 16". Ja mam 17 u siebie i nie marudzę jak dotąd nic się z nimi nie stało smigając po naszych drogach.JaGoDkA pisze:Witam serdecznie,
Podczepie sie pod temat
Pytanie 1.
I w końcu moje pytanie
Jak sądzicie?
Mimo, że mamy słabe drogi mam i tak zamiar zmienić swoje 17" na 18" tylko szukam kogoś chętnego na zamianę z 17" na 18" z moją dopłatą lub sprzedam moje i kupie sobie 18". I jakoś mi to nie przeszkadza.
A co do autostrady to masz rację na tym odcinku jest tragedia ale wcześniej jak miałem lagunę na 17" ti zasówałem tam w pełnym kpl osób na pokładzie + full towaru i nic się z nimi nie stało
ja mam na zimę 195/65R15 felgi z omegi, 7 cali szerokości, et33, jest znacząca różnica w porównaniu do letnich 225/50R16pllwist pisze:Witam,posiadam ZB 1.8 i strasznie denerwuje mnie jej sztywne zawieszenie,dlatego chciałbym zmienić felgi z 16 na 15 i założyć opony 195/65/15.Może ktoś już tak robił i mi pomoże.Czy alu felga 15 o ET 38 będzie pasować.Pozdrawiam.