Problemy związane z rozrusznikiem
Moderator: Sebu$
-
mdevil91
Problemy związane z rozrusznikiem
Czy to może być przyczyna niskiej temperatury? Czy ma to związek z komputerem pokładowym?
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 21:54 przez mdevil91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mdevil91
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Czy nawet nie próbuje obrócić i nie wydaje żadnych odgłosów?,ja miałem kiedyś tak jak naprawiałem rozrusznik i posmarowałem bendix i łożyska ślizgowe zwykłym smarem który przy niskich temperaturach po prostu zamarzał i nie pozwalał na rozruch,jeżeli rozrusznik był niedawno naprawiany to mogą być zbyt ciasno spasowane łożyska ślizgowe,a jak jest silnik ciepły to rozrusznik kręci..
-
kicaj
-
mdevil91
-
kicaj
-
tt
witam jeśli rozrusznik nie kręci to najprędzej wymienić w nim tuleje i przetoczyć wirnik na szczotki
Ale spotkałem się też z czymś takim że winne były oryginalne klemy na akku wtedy był mniejszy przepływ prądu i rozrusznik nie mógł przekręcić
To tyle na temat rozrusznika
Napewno jeśli nie kupujesz nowej sztuki tylko używaną to wtedy lepiej będzie jak zreanimujesz swój i wiesz na czym stoisz
Pozdrawiam
Ale spotkałem się też z czymś takim że winne były oryginalne klemy na akku wtedy był mniejszy przepływ prądu i rozrusznik nie mógł przekręcić
To tyle na temat rozrusznika
Napewno jeśli nie kupujesz nowej sztuki tylko używaną to wtedy lepiej będzie jak zreanimujesz swój i wiesz na czym stoisz
Pozdrawiam
-
baczek007
Witam
Z relacji żony
"Jadę nagle wszystkie kontrolki na tablicy zgasły, światła chyba też, ale nie na pewno. Zaraz się wszystko zaświeciło i dojechałam do domu"
Podłączyłem fejsa, żeby zobaczyć czy są jakieś błędy- nie było. Oświetlenie działa, radio, światła kontrolki-wszystko świeci.
Przy próbie uruchomienia silnika, klapa. Rozrusznik nawet nie mruknie. Podczas próby odpalnia światła nie przygasają, nie widać jakiegoś dodatkowego obciążenia "prądowego".
W czym może być problem?
Czy od rozrusznika jest jakiś przekaźnik (bezpiecznika to chyba nie ma)?
Pozdrawiam
Z relacji żony
"Jadę nagle wszystkie kontrolki na tablicy zgasły, światła chyba też, ale nie na pewno. Zaraz się wszystko zaświeciło i dojechałam do domu"
Podłączyłem fejsa, żeby zobaczyć czy są jakieś błędy- nie było. Oświetlenie działa, radio, światła kontrolki-wszystko świeci.
Przy próbie uruchomienia silnika, klapa. Rozrusznik nawet nie mruknie. Podczas próby odpalnia światła nie przygasają, nie widać jakiegoś dodatkowego obciążenia "prądowego".
W czym może być problem?
Czy od rozrusznika jest jakiś przekaźnik (bezpiecznika to chyba nie ma)?
Pozdrawiam
-
KOPERNIK
-
baczek007
Pisałem już wyżej. Jak próbuje uruchomić rozrusznik to brak reakcji. Po prostu nic. Kontrolki nie przygasają.KOPERNIK pisze:opisz co się dzieje czy jest jakaś reakcja jeśli chcesz zapalić auto tzn przygasanie kontrolek lub inne objawy opisz to....baczek007 pisze:Przy próbie uruchomienia silnika, klapa
Gdzie (lub które) są te bezpieczniki główne?kicaj pisze:zacznij od akumulatora, moze jest padniety, i bezpieczniki glowne...