Montaż Mida sygnal spalania Y20DTH
Moderator: Sebu$
- automil
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira a
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Montaż Mida sygnal spalania Y20DTH
Witajcie :26:
Potrzebuję znależć sygnał spalania, potrzebny do montażu Mida.
Niestety nie mam w lewym nadkolu ecu.
Gdzie znajdę ten sygnal?
Silnik 2.0 dti 04r.
Pomóżcie koledzy
Potrzebuję znależć sygnał spalania, potrzebny do montażu Mida.
Niestety nie mam w lewym nadkolu ecu.
Gdzie znajdę ten sygnal?
Silnik 2.0 dti 04r.
Pomóżcie koledzy
-
GOTI
-
alek_jan
Zainteresował mnie ten temat.
Moze mi pomożecie. Co może byc powodem , że MID pokazuje złe spalanie. MID ma dobre oprogramowanie (zresztą to już 3 MID włożony w zoskę).
Spalanie wg. MID-amam na poziomie 9,5-9,9l/100km, a rzeczywiste jest jakieś 6 z hakiem. Chwilowe spalanie na postoju (nagrzany silnik) ok 1,3-1,4l/100km. Co może być nie tak ??
Moze mi pomożecie. Co może byc powodem , że MID pokazuje złe spalanie. MID ma dobre oprogramowanie (zresztą to już 3 MID włożony w zoskę).
Spalanie wg. MID-amam na poziomie 9,5-9,9l/100km, a rzeczywiste jest jakieś 6 z hakiem. Chwilowe spalanie na postoju (nagrzany silnik) ok 1,3-1,4l/100km. Co może być nie tak ??
-
GOTI
- automil
- Przeglądacz
Jest tam wtyczka idąca do pompy, tylko jak się dowiedzieć ktory to kabelek
Niestety dalej czekam na pomoc
Niestety dalej czekam na pomoc
Kolego prawdopodobnie masz zly wsad wgrany do MIDa, pewnie od benzynyalek_jan pisze:Zainteresował mnie ten temat.
-
alek_jan
-
GOTI
W moim przypadku (i chyba większości - gdzie ECU jest w nadkolu) sygnał wtrysku to PIN 29
U ciebie jest inaczej, masz system PSG-16 gdzie tak jak wspomniałeś ECU jest na pompie wtryskowej (dwie wtyczki tak jak w przedlifcie)
U mnie wyglądało to tak (fotka modułu i wtyku - u ciebie z pewnością bedzie inaczej, ale może piny będą sie zgadzać):
Możę to cie naprowadzi z którego pinu pobrać sygnał.
U większości sygnał wtrysku to przewód brązowo-czarny, u mnie był to czarno-brązowy
U ciebie jest inaczej, masz system PSG-16 gdzie tak jak wspomniałeś ECU jest na pompie wtryskowej (dwie wtyczki tak jak w przedlifcie)
U mnie wyglądało to tak (fotka modułu i wtyku - u ciebie z pewnością bedzie inaczej, ale może piny będą sie zgadzać):
Możę to cie naprowadzi z którego pinu pobrać sygnał.
U większości sygnał wtrysku to przewód brązowo-czarny, u mnie był to czarno-brązowy
- automil
- Przeglądacz
Dzieki GOTI
Dziś już ciemność na dworze, nie składałem samochodu, także jutro będę szukał
Mam na dzieje ze samochod nie pojdzie z dymem
ale i tak
leci do Ciebie 
Dla potomnych sygnał wtrysku w silnik 2.0 dti po liftingu (po 2003r) :
sterownik PSG16, pin numer 26 wtyczka X93 przewód czarno-brazowy.
(prostokątna wtyczka, pod pomarańczową obok akumulatora)
Dziś już ciemność na dworze, nie składałem samochodu, także jutro będę szukał
Mam na dzieje ze samochod nie pojdzie z dymem
ale i tak
Dla potomnych sygnał wtrysku w silnik 2.0 dti po liftingu (po 2003r) :
sterownik PSG16, pin numer 26 wtyczka X93 przewód czarno-brazowy.
(prostokątna wtyczka, pod pomarańczową obok akumulatora)
-
paweł67
WITAM!
Przymierzam się do wymiany wyswietlacza TID na MID i mam prośbę do kolegów którzy już to kiedyś robili, potrzebuje dokładnej rozpiski pinów jak przejść z 26 pin na 32 pin przeglądając forum znalazłem kilka takowych tylko że niektóre różnią się między sobą a niechciałbym coś popsuć
konkretnie potrzebuje pod zafirke 2,0 dti 2005 rok z góry dziękuje za pomoc.
Przymierzam się do wymiany wyswietlacza TID na MID i mam prośbę do kolegów którzy już to kiedyś robili, potrzebuje dokładnej rozpiski pinów jak przejść z 26 pin na 32 pin przeglądając forum znalazłem kilka takowych tylko że niektóre różnią się między sobą a niechciałbym coś popsuć
konkretnie potrzebuje pod zafirke 2,0 dti 2005 rok z góry dziękuje za pomoc.
-
paweł67
WITAM!
Własnie dotarł do mnie zakupiony MID po podłączeniu (na krótko) i wcisniciu obu przycisków przy manetce wyswietla komunikat: 002 3
14972
może ktoś pomoże rozszfrować pod jaki jest on silnik, lub może posiadacze zafirek z silnikiem y20 dth i psiadają komputer pokładowy sprawdzą jaki komunikat wyswietla ich MID.?
Własnie dotarł do mnie zakupiony MID po podłączeniu (na krótko) i wcisniciu obu przycisków przy manetce wyswietla komunikat: 002 3
14972
może ktoś pomoże rozszfrować pod jaki jest on silnik, lub może posiadacze zafirek z silnikiem y20 dth i psiadają komputer pokładowy sprawdzą jaki komunikat wyswietla ich MID.?
-
paweł67
-
paweł67