Opel Zafira 1.9 CDTI 120 KM 7- OSOBOWY
Moderator: Tunio999
Opel Zafira 1.9 CDTI 120 KM 7- OSOBOWY
Witam. Jestem nowy i planuję kupić Zafirę B z 2007r. 1.9cdti
Dzisiaj byłem z jednym z oglądanych aut w ASO w Bielsku-Białej.
Panowie powiedzieli że:
-Jest lekki wyciek(5kropli oleju pod dolną osłoną silnika) nie wiedzą dokładnie skąd możliwe że z jakiegoś uszczelniacza,
-lakierowany prawy błotnik przedni
-lakierowany słupek przy dachu na łączeniu tylnych i przednich drzwi,
-brak błędów silnika
To co mnie zastanawia to delikatnie tyrkoczące sprzęgło po nodze. Nigdy nie jeździłem dieslem z takiego roku i nie wiem jak takie auto ma się zachowywać. Sprzedawca dał mi książkę serwisową z tego auta i jest wpisane że sprzęgło i dwumas był wymieniony przy przebiegu 150tyś(teraz jest 190tyś).
Gość za auto krzyknął 25000 lecz zbiłem cenę do 24000....
Pytanie czy brać czy dać se siana i szukać dalej.
Link do oferty
http://cadi-car.otomoto.pl/opel-zafira- ... 61386.html
Temat poprawiłem - zgodnie z Regulaminem - Bodek
Regulamin Działu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1838
Dzisiaj byłem z jednym z oglądanych aut w ASO w Bielsku-Białej.
Panowie powiedzieli że:
-Jest lekki wyciek(5kropli oleju pod dolną osłoną silnika) nie wiedzą dokładnie skąd możliwe że z jakiegoś uszczelniacza,
-brak błędów silnika
To co mnie zastanawia to delikatnie tyrkoczące sprzęgło po nodze. Nigdy nie jeździłem dieslem z takiego roku i nie wiem jak takie auto ma się zachowywać. Sprzedawca dał mi książkę serwisową z tego auta i jest wpisane że sprzęgło i dwumas był wymieniony przy przebiegu 150tyś(teraz jest 190tyś).
Gość za auto krzyknął 25000 lecz zbiłem cenę do 24000....
Pytanie czy brać czy dać se siana i szukać dalej.
Link do oferty
http://cadi-car.otomoto.pl/opel-zafira- ... 61386.html
Temat poprawiłem - zgodnie z Regulaminem - Bodek
Regulamin Działu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1838
Ostatnio zmieniony 02 gru 2013, 19:32 przez buby22, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Pytałeś o powód lakierowania, ma jakieś fotki przed lakierowaniembuby22 pisze:........
.....
To co mnie zastanawia to delikatnie tyrkoczące sprzęgło po nodze. Nigdy nie jeździłem dieslem z takiego roku i nie wiem jak takie auto ma się zachowywać. Sprzedawca dał mi książkę serwisową z tego auta i jest wpisane że sprzęgło i dwumas był wymieniony przy przebiegu 150tyś(teraz jest 190tyś)......[/color]
Są jakieś rachunki, faktury potwierdzające wymianę
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
koszt malowania jednego elementu to min. 300 zł do tego cieniowanie sąsiednich robi się lekko 450-500 zł > który handlarz w ten sposób usuwa "zarysowania"? no chyba że uderzenia...
czy ten słupek to nie przypadkiem ten z prawej strony? (od strony tego "ryśniętego błotnika")
czy oprócz przebiegu masz daty tych wymian?
czy ten słupek to nie przypadkiem ten z prawej strony? (od strony tego "ryśniętego błotnika")
czy powiedzieli co to za olej - z silnika, ze skrzyni, może wspomaganie? generalnie nie lubię wycieków oleju a tym bardziej kapiących :>Jest lekki wyciek(5kropli oleju pod dolną osłoną silnika)
czy oprócz przebiegu masz daty tych wymian?
no nie wiem... nadal nie podoba mi się kapiący olej - w dodatku pracownik aso który nie wie skąd kapieOlej z silnika. Pan w ASO tak powiedział bo sprawdzał i jest w silniku czysty i kapie też czysty.
w pierwszych 4 latach samochód robił średnio 37500 km rocznie
z tego co podaje sprzedawca w ostatnich dwóch nagle prawie połowę mniej bo 20000 km rocznie - zmienił się właściciel w 2011? bo jeśli nie to może nadal robił śr. 37500 i auto ma dziś z 230000 km
jeśli masz VIN to wrzuć - koledzy z forum rozkodują i zobaczymy co fabryka dała
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Archiwumbuby22 pisze:Sorki że się nie odzywałem ale nie było kiedy.
Link nie działa bo auto zostało sprzedane, znaczy kupione, znaczy po prostu po zastanowieniu nabyłem go drogą kupna.....
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.