[A] - bolid - 1,8 Selection, 125 KM, 2003
-
bolid
chętniekonter pisze:A możesz kolego podpowiedzieć, czy radio z telefonem Ci działa? Jak to się sprawuje?
telefon uruchomiłem i jestem mega zadowolony
- kupiłem kartę pre-paid (ważną przez rok)
wsadziłem - nie wyłamujemy tej małej tylko wsadzamy całość (wielkości karty TP
)
mogę dzwonić (numery awaryjne działają bez SIM!) - numery z klawiatury lub kopiowanie na SIM z własnego telefonu
i najważniejsze - wsiadając ustawiam na moim telefonie przekierowanie do zafiry i mam zestaw głośnomówiący (żadnych kabelków czy słuchawek w uchu)
jakość połączeń - bardzo dobra - co potwierdzili rozmówcy
odbiera smsy
jedynie musisz się liczyć że współpasażerowie słyszą rozmowę
-
bolid
Dzięki za miłe słowa - trochę zabawy było z malowaniem pod kolor ale nie chciałem mieć czarnych pypciów - ot taki ze mnie esteta
ostatecznie ściąłem soczewkę do 1/3 wysokości i mam kawałek soczewki (widok tego co do 1m tuż za autem; nie zasłania już widoku) plus czujniki - dla mnie zestaw optymalny
zgadzam się - najpierw miałem soczewkę żeby widzieć dzieci za autem - po zainstalowaniu czujników chciałem soczewkę wywalić (jednak zasłania/zniekształca widok przez tylną szybę)...Bodek pisze:uważam, że w tym aucie są niezbędne
ostatecznie ściąłem soczewkę do 1/3 wysokości i mam kawałek soczewki (widok tego co do 1m tuż za autem; nie zasłania już widoku) plus czujniki - dla mnie zestaw optymalny
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
właśnie dlatego napisałem, że wygląda jak oryginałbolid pisze:Dzięki za miłe słowa - trochę zabawy było z malowaniem pod kolor ale nie chciałem mieć czarnych pypciów - ot taki ze mnie esteta![]()
....
-
konter
Ale rozumiem, że w aucie już jest jakiś mikrofon wbudowany?bolid pisze:chętniekonter pisze:A możesz kolego podpowiedzieć, czy radio z telefonem Ci działa? Jak to się sprawuje?radio działa elegancko
telefon uruchomiłem i jestem mega zadowolony![]()
gdy przychodzi połączenie automatycznie ścisza radio i sygnalizuje - odbierasz - po zakończonej rozmowie wraca do radia
- kupiłem kartę pre-paid (ważną przez rok)
wsadziłem - nie wyłamujemy tej małej tylko wsadzamy całość (wielkości karty TP)
mogę dzwonić (numery awaryjne działają bez SIM!) - numery z klawiatury lub kopiowanie na SIM z własnego telefonu
i najważniejsze - wsiadając ustawiam na moim telefonie przekierowanie do zafiry i mam zestaw głośnomówiący (żadnych kabelków czy słuchawek w uchu)
jakość połączeń - bardzo dobra - co potwierdzili rozmówcy
odbiera smsy
jedynie musisz się liczyć że współpasażerowie słyszą rozmowę
Drugie pytanie, ja mam zakodowane radio, myślisz, że samo odkodowanie radia wystarczy do uruchomienia telefonu?
-
bolid
konter, nie wiem - ja miałem odkodowane, oryginalne z kodami dołączonymi do dokumentów - jeśli było oryginalne w twoim aucie (VIN) to nie widzę problemów
mikrofon oczywiście jest - na pewno dla fabrycznej instalacji - jeśli twoja zafira wyjechała z ccrt700 z fabryki to na pewno on tam jest
- zbiera elegancko, nie trzeba się nigdzie nachylać ani celować - prowadzisz samochód i rozmowę jednocześnie (jasne jak obrócisz się do tyłu to pewnie będziesz gorzej słyszalny)
mikrofon oczywiście jest - na pewno dla fabrycznej instalacji - jeśli twoja zafira wyjechała z ccrt700 z fabryki to na pewno on tam jest
-
bolid
obawiam się że to dzieło dealerów a nie fabryki - z reguły oryginalne dedykowane są ładne, pod kolor i - szczególnie najnowsze generacje np. Bosch - cholernie drogieBodek pisze:strasznie wyglądają czarne obwódki na czujnikach, szczególnie dziwi mnie, jak są zamontowane fabrycznie w nowych autach - powinny być zawsze robione pod kolor nadwozia.
dla porównania: jeden czujnik do nowych opli (Bosch) kosztuje ok. 200 zł, a ja za mój cały zestaw dałem 120 zł + lakiery
-
bolid
kontynuując temat ccrt 700 radio+telefon powiem, że trzy funkcje z których jestem zadowolony to, że:
- 1. służy za zestaw głośnomówiący (dla przychodzących połączeń)
2. dostosowuje głośność muzyki do prędkości samochodu (wiadomo, im szybsza jazda tym głośniej w środku atu nie trzeba z każdą zmianą prędkości regulować głośności; szczególnie przydatne na drogach szybkiego ruchu)
3. ustawianie zegara przez RDS (zawsze aktualna godzina na wyświetlaczu)
-
GOTI
-
miodzik
-
bolid
Dziś ZA trafiła w ręce mechanika na coroczny przegląd
Przegląd
195515km
wymiana:
olej 5w30 dexos2
filtr oleju