W0L0AHM758G058209
Prosze o rozkodowanie
http://otomoto.pl/opel-zafira-1-8-140ps ... 94052.html
Moderator: Tunio999
W tym akurat kolorze zderzak różniący się odcieniem nie dowodzi malowania. To GM dało ciała z doborem lakierów i tworzywa na zderzak. Jak szukałem Zafiry to prawie wszystkie tak miały, a przynajmniej dwóch byłem pewien że nie były nawet draśnięteBodek pisze:Zapytaj dlaczego był lakierowany przedni zderzak.
Montował na tej samej zasadzie co ford czyli naciśnięcie przycisku powoduje przekierowanie nawiewów na szybę i właczenie 7-go biegu klimatronika. Też to mam.bolid pisze:prawdę mówiąc nie słyszałem by opel montował podgrzewane szyby
znam ten patent z forda ale nigdy w oplach nie spotkałem
to ciekawe bo ramka jest AUTOGALERIE Schwarzwald-Baar GmbH & Co. KG z Villingen podam stronkę www.autogalerie-vs.de- AUTO SPROWADZIŁEM OSOBIŚCIE Z NIEMIEC NA KOŁACH
- KUPIONE OD OSOBY PRYWATNEJ, KTÓRA BYŁA 1-szym WŁAŚCICIELEM AUTA
Po pierwsze jeśli był to sam zderzak to faktycznie by mi nie przeszkadzał, po drugie jak pisałem prawie wszystkie w tym kolorze tak mają. Nawet u Andrzeja te zafiry od Taubera, które sprowadza to jak oglądałem fotki dwóch w tym lakierze to też tak miałybolid pisze:cns80 brzmisz jakby ewentualnie malowany zderzak ci nie przeszkadzał
Albo taka akurat wersja była dostępna (często wymuszona konkretnym pakietem)bolid pisze:Dodatkowo nawiew na 3rząd siedzeń + lampka do czytanie 3 rząd sugeruje, że kupujący od razu planował jazdę z kompletem ludzi
Ta dziurka i tak nie prowadzi do wnętrza reflektora to po pierwsze. Po drugie to mój mimo że nie był uderzony to też się rozszczelnił po prawej krawędzi i tez paruje. Przyczyną jest zła regulacja odbojników klapy przez co klapa dobija rogiem szyby w blachę słupka nad lampą, a krawędzią w reflektorbolid pisze:zaparowany tylny reflektor (prawy; strona pasażera; same z siebie nie parują) - ciekawe czy ta dziurka (widoczna na zdjęciu 6.) ma za zadanie odparowanie nadmiaru wilgoci czy też jest jej przyczyną