Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma ktoś fotkę czujnika temperatury silnika ? U mechanika wyskoczył ten błąd i ponoć dlatego na zimnym silniku nie mogę odpalić mojej zochy (kręcenie po 10 sek 5 razy i dopiero wskakuje ), chciałbym sprawdzić czy odpala lepiej odłączając czujnik.
KrilanPL pisze:Ma ktoś fotkę czujnika temperatury silnika ?
zaznaczony na fotce po lewej stronie, trzeba odkręcić osłonę Obrazek
Wielkie dzięki właśnie miałem iść go szukać ,a teraz to pikuś . Problemu ze znalezieniem nie będzie gdyż miejsce wygląda znajomo .Niestety po odłączeniu czujnika samochód dalej odpala po 5 albo więcej razie i długim kręceniui odpala się wiatrak chłodnicy i chodzi nawet po zgaszeniu samochodu xD , więc pozostaje wymienić świece .... według mechaniora zepsuta jest tylko jedna , czyli samochód powinien mimo wszystko odpalać bez problemu , ale może robić się jakieś zwarcie ?
Jak ma Ci odpalac auto normalnie, skoro masz walnietą jedną świecę? No to normalne ,że musisz kręcić długo ale poza tym powinna Ci sie świecić pewna kontrolka przez dłuższy czas, odpowiada ona za wskazanie uszkodzonych świec żarowych .
jarecki69 pisze:Jak ma Ci odpalac auto normalnie, skoro masz walnietą jedną świecę? No to normalne ,że musisz kręcić długo ale poza tym powinna Ci sie świecić pewna kontrolka przez dłuższy czas, odpowiada ona za wskazanie uszkodzonych świec żarowych .
Nic takiego się nie pali , oprócz checka przez jakiś czas , najśmieszniejsze ,że po odpięciu kapturków ze świec auto odpala tak samo ...
alek_jan pisze:To sprawdź moduł świec. Możliwe, że cos z nim nie tak i nie podaje napięcia.
Jeżeli chodzi Ci o tę skrzyneczkę srebną koło akumulatora (po prawej) to czyściłem tam dzisiaj styki , rano zobaczę czy coś to dało.Ale tobie raczej chodzi o sprawdzenie omomierzem napięć , czego aktualnie nie posiadam , ale spróbuję to załatwić.