12V w okolicach lusterka wstecznego.
-
- Zafiromaniak
- Model:
Witam. Potrzebne jest 12 volt po stacyjce w okolicach lusterka w kabinie. W mojej Zośce mam czujnik deszczu/zmierzchowy, lusterko fotochrom z dodatkowym podświetlaniem okolic lewarka biegów, mam także elektryczny napęd rolet. I tu moje pytanie: Z jakiego z tych modułów najlepiej uzyskać 12V po włączeniu stacyjki (potrzebne do kamerki)
Może ma ktoś jakieś doświadczenie, bo nie bardzo mi się widzi rozbierać wszystko.
Może ma ktoś jakieś doświadczenie, bo nie bardzo mi się widzi rozbierać wszystko.
Na czarnym przewodzie idącym do lusterka fotochromatycznego powinieneś mieć +12V po zapłonie.
-
- Zafiromaniak
- Model:
Dzięki! Idę to sprawdzić.rostex pisze:Na czarnym przewodzie idącym do lusterka fotochromatycznego powinieneś mieć +12V po zapłonie.
ps. Kamerka pięknie działa! Jeszcze raz dzięki! Plusik poszedł i
Ja wczoraj zrobiłem tak samo wpiąłem gniazdo pod lusterko na czarny przewód, a masę przykręciłem pod wkręt mocujący ramkę. W gniazdo włożyłem wtyczkę zasilacza kamerki i wszystko upchałem pod zaślepki, mocując opaskami kablowymi (trytytkami). Teraz mam po zapłonie i nic nie dynda przez pół samochodu.
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Opel zafira b 1.8 cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Masz może jakieś zdjęcia jak to rozebrać i podłączyć?robertw pisze: ↑14 mar 2014, 19:35 Ja wczoraj zrobiłem tak samo wpiąłem gniazdo pod lusterko na czarny przewód, a masę przykręciłem pod wkręt mocujący ramkę. W gniazdo włożyłem wtyczkę zasilacza kamerki i wszystko upchałem pod zaślepki, mocując opaskami kablowymi (trytytkami). Teraz mam po zapłonie i nic nie dynda przez pół samochodu.
Dodano po 4 godzinach 46 minutach 34 sekundach:
Ostatnio zmieniony 29 gru 2018, 20:59 przez pikoko, łącznie zmieniany 1 raz.
A czy w full opcji czyli fotohromatyczne lustro i czujnik deszczu znajdę stałe 12 nawet nawet po zamknięciu auta ???
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka